Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

05-12-2016 GENEL

Serebral Palsili çocuklar, kadın basketbolcular ile moral buldu

Türk kadın basketbolunun değerli oyuncularından Gülşah Akkaya, Simay Karaman, Mehtap Karabilecen ve Yağmur Taşar, Serebral Palsi hastalığı ile mücadele eden 6 çocuğa engelli arabası armağan ederek, çocuklar ve ailelerine umut ışığı oldu.

Serebral Palsili çocuklar, kadın basketbolcular ile moral buldu

Türkiye’de Serebral Palsi hastası çocuklar ve aileleri ile bir arada olmak ve çocukların kendi ihtiyaçlarını görebilmeleri için fizik tedavilerine destek olmak amacını benimseyerek yola çıkan Bir Can Bin Umut Derneği ile el ele vererek gerçekleştirilen farkındalık projesinde Gülşah Akkaya, Simay Karaman, Mehtap Karabilecen ve Yağmur Taşar yer aldı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında İstanbul’da gerçekleştirilen buluşmada, Serebral Palsili çocuklar ile FlyBasketball Sporcu Danışmanlık ve Kariyer Planlama sporcularından Gülşah Akkaya (MBK Doğuş Hastanesi), Simay Karaman (Girne Üniversitesi), Mehtap Karabilecen (Beşiktaş) ve Yağmur Taşar (Galatasaray) bir araya geldi. Basın mensuplarının da yoğun katılım gösterdiği organizasyonda beraberliğin ilk adımı olarak, yürüme zorluğu çeken 6 çocuğa engelli arabası hediye edildi.

“Serebral Palsi Hastalığı, Daha Fazla Farkındalık Yaratmalı”

Projeye katkıda bulunan oyunculardan Gülşah Akkaya, “Serebral Palsi hastası çocuklara umut ışığı olmak adına içerisinde bulunduğumuz bu değerli sosyal sorumluluk projesi ile birlikte umuyorum ki toplumumuzda bu hastalık hakkında daha fazla farkındalık yaratılır. Sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ederek, bizi biz yapan toplumumuza yarar sağlamak adına Bir Can Bin Umut Derneği ile iş birliği yapmaktan dolayı çok heyecanlıyız. El ele vererek çocuklarımıza umut olabilmek ve onların yaşamını bir nebze olsun kolaylaştırabilmek bizlerin bu proje için temel misyonudur.” dedi.

Beşiktaş oyuncusu Mehtap Karabilecen, “Biz sporcular, topluma yarar sağlayacak ve farkındalık yaratacak projeler içerisinde yer almaktan dolayı her zaman büyük onur duyuyoruz. Bizler Serebral Palsi hastası çocukların ve ailelerin yaşadıkları tüm zorlukların farkındayız. Tüm bu zorlukları büyük bir aile gibi beraber atlatabilmek için çocuklarımızın gerek kendi ihtiyaçları, gerekse tedavileri adına gereken desteği sağlamaktan mutluluk duyuyoruz. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Girne Üniversitesi oyuncusu Simay Karaman ise, “Bugün burada 6 kardeşimizin hayatını kolaylaştıracak arabalar ile bu beraberliğe başladık. Bundan sonraki süreçte de bu hastalıkla mücadele eden çocuklarımızın her zaman yanında olacak ve tedavi süreçlerinden sonra da hayata katılımları konusunda gerekli desteği sağlayarak, üzerimize düşen görevleri yerine getireceğiz. Umuyorum ki bugünden sonra toplumumuzda bu önemli hastalık daha fazla ilgi ve destek görecek.” diyerek sözlerini tamamladı.

Galatasaray’ın henüz 17 yaşındaki genç oyuncusu Yağmur Taşar, “Ben kariyerimde ilk kez böylesine bir sosyal sorumluluk projesi içerisinde yer alıyorum. Bu nedenle çok heyecanlı ve mutluyum. Biz sporcular, Serebral Palsi hastası çocukların yaşadığı zorlukların farkındayız. Onlar bizim kardeşimiz gibi ve her zaman ilgiyi, sevgiyi, desteği hak ediyorlar.” dedi.

İşbirliğinden dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek sözlerine başlayan Bir Can Bin Umut Derneği Başkanı Cansel Kırman ise şu açıklamaları yaptı: “Bizler, Serebral Palsi hastası çocuklarımızın topluma kazandırılmasının yanı sıra, mutlu ve sağlıklı bireyler olmaları adına birçok çalışmayı şevkle ve mutlulukla yürütüyoruz. Bu yolda yürürken, bize sağlanan destekler de bizi her zaman daha güçlü ve daha azimli kılıyor. Bu nedenle FlyBasketball Sporcu Danışmanlık ve Kariyer Planlama Kurucusu Sayın Serdar Çevirgen ve bugün burada bizi yalnız bırakmayan sporcular başta olmak üzere, projede emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. İnanıyorum ki ilerleyen dönemde, Serebral Palsi hastalığı hakkında toplumumuzda daha fazla bilinç oluşacaktır.”




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GENEL HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250