Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

29-07-2016 GENEL

Sebahattin Merdan'ı kaybettik.

Türk basketboluna uzun yıllar hizmet etmiş, eski hakemlerimizden Sebahattin Merdan'ı kaybettik.

Sebahattin Merdan'ı kaybettik.

1936 doğumlu olan Merdan’ın, geçirdiği kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirdiği kaydedildi. Sebahattin Merdan'ın cenazesi bugün İstanbul Üsküdar’da bulunan Şakirin Camii’nde kılınacak ikindi namazı sonrası Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilecek.

Basketbolig.com olarak merhuma Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

Sebahattin Merdan
1936 yılında Kadıköy’de doğdu. Basketbol ile tanışması Acıbadem Spor Kulübüyle ileSebahattin Merdan_28072016_0001_01 başladı. Daha sonra sırasıyla Yeldeğirmeni, İstanbul PTT ve kurucuları arasında yer aldığı Taçspor kulüplerinde basketbol yaşantısını sürdürdü. 1968 yılında hakem kursunda başarılı olarak hakemliğe başladı.  Uzun bir süre üst düzey hakemlik yaptı ve en zor maçların aranan ismi oldu. Kendi ifadesiyle “temelim sağlamdı, bu nedenden dolayı hakemlikte başarılı oldum” olarak açıkladı. Oysa başarısının arkasında sevgi dolu bir yürek, basketbol aşkı ve gençlere duyduğu güven vardı. Sporculuk ve hakemlik ile başlayan spor yaşantısına bir süre sonra kulüp yöneticisi olarak devam etti. Başta Taçspor olmak üzere çeşitli spor kulüplerinde basketbol ve voleybol şubelerinde üst düzey yöneticilik yaptı.

Profesyonel işinin gereği günün önemli bir bölümünde müsait olması sebebiyle hemen her gün Kadıköy Halk Eğitim, Burhan Felek ve Bağlarbaşı salonlarında yerel alt yapı maçlarında hakemlik yaparak çok sayıda genç hakemin tecrübe kazanmasına yardımcı oldu.

Aktif hakemlik yaşantısını noktaladıktan sonra İl Müdürlüğü ve Basketbol Federasyonu bünyesinde çeşitli kurullarda görev yaptı ve eğitim faaliyetlerinde rol aldı. Caferağa Spor Salonunun hizmete girmesiyle birlikte evinde geçirdiği vakitten çok daha fazlasını burada geçirmeye başladı. Bu dönemde İstanbul hakem organizasyonunu başarıyla yönetirken pek çok genç basketbol hakemine hem hakemlik konularında hem de yaşamlarında yol gösterici oldu.

Sebahattin Merdan evli, iki kız babasıydı.




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GENEL HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250