Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Sarıca: Sahadaki mücadele benim için yeterliydi

2019 FIBA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri ikinci turunda Karadağ'a deplasmanda kaybeden A Milli Takım'da baş antrenör Ufuk Sarıca ve Doğuş Balbay mücadeleyi değerlendirdi.

Sarıca: Sahadaki mücadele benim için yeterliydi

Ufuk Sarıca'nın değerlendirmesi şöyle: “İlk yarıdaki planımız son derece düzgün işledi ama faul problemi yaşadık. Çok basit fauller çalındı. Rakibimiz serbest atış çizgisinden 15 sayı buldu. Hücum ribauntlarından 10 sayı yedik. Bu ilk yarıda bizim maçı kontrol etmemizi engelledi. Ama sahada verdiğimiz mücadele benim için yeterliydi. Tabii Karadağ da bugün maçı çok iyi oynadı. Özellikle 8-9 sayı öne geçtiğimiz bölümde maçı bırakmadılar. Salondaki atmosfer de çok güzeldi. Bizim genç bir kadromuz var. Bu atmosferde bazı yanlış tercihler yapıldı. Bunlar da bence maçı kaybetmemizde etkendi. Üç dört günlük bir periyotta üç maç oynayan oyuncular var. FIBA ve Euroleague’in bu tutumunu bugün burada konuşmazsak oyuncuların sağlığını kurtaramayız. Biz de Karadağ da oyuncularımızı Euroleague maçlarına gönderdik. Sonuçta bu oyuncular da robot değil. Bence büyük sakatlıkların önüne geçmek için düzenin değişmesi lazım. Karadağ’ı galibiyetlerinden ötürü kutluyorum. Kendi oyuncularımı da ortaya koydukları mücadele ve bu kamp periyodundaki davranışlarından ötürü kutluyor ve hepsine teşekkür ediyorum.”


Doğuş Balbay ise “Özellikle ilk iki çeyrekte istediklerimizi sahaya yansıtabildik. Skor olarak yakın bir maç oluyordu. Üçüncü çeyrekte iyi bir seri yakalayıp farkı da 8-9 sayıya kadar çıkardık. Maçı orada koparabilirdik ama ne yazık ki rakibimiz dışarıdan bulduğu sayılarla maçı çevirdi. Ribauntlarda da daha iyi olmamız gerekiyordu. Artık bu maçı unutup Şubat penceresini düşünmeye başlamamız gerekiyor” dedi.




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER ERKEK A MİLLİ TAKIM HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250