Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Sarıca: Letonya’yı yenmek ve üçüncü olmak istiyoruz

Eurobasket 2017'de Belçika'yı mağlup eden A Milli Takım'da coach Ufuk Sarıca mücadeleyi değerlendirdi.

Sarıca: Letonya’yı yenmek ve üçüncü olmak istiyoruz

Ufuk Sarıca'nın değerlendirmesi şöyle: “Öncelikle bu karar maçını kazandığımız için takımım adına çok mutluyum. 2-3 gündür buralarda tecrübe ve oyun sistemiyle alakalı konuşuyorduk. Skoru önde götürmemize rağmen kritik anda geriye düştük. Devreye daha farklı skorla girebilirdik ancak bunu başaramadık. İyi olan bir şey var o da basit hatalar yapıyoruz... Bunu düzeltmemiz daha kolay. Bu seviyede kolay çözülecek hatalarımız var. O nedenle önemli bir maç kazandık. İlk hazırlık maçından bu yana üstüne koyuyoruz. 4 galibiyetle karşınızda oluyor olabilirdik. Ancak Rusya ve Sırbistan’a maçlarımızı kaybettik. İkisi de çok ciddi takımlar. Bu genç kadroda Cedi’nin yorgun olduğu anda Kenan ve Furkan da önemli oyunlar oynadı. Melih ve Barış da aynı şekilde skora katkı sağladı. Semih de üst üste kolay olmayan maçlar oynadı. Hala eksikleri var ama çabalıyor. Buraları oynamaya çalışıyor ve oynuyor da... Bunlar bizim için galibiyet kadar değerli. Şimdi tek amacımız Perşembe günü oynayacağımız maçı kazanarak sıralamada üçüncü olabilmek. Sonrasında da turnuvanın gidişatına bakacağız. Tüm maçları kazanmak için çıkıyoruz. Letonya özellikle uzunlarıyla etkili bir takım. Ama yenilmeyecek de bir ekip değil. Son maçlarında ilk yarıda 13 sayı geri düşmelerine rağmen kazandılar. Çok önemli bir takım. Ama biz de maçı kazanabileceğimizi Rusya ve Sırbistan karşılaşmalarındaki performansımızla gösterdik. Küçük hatalarla kaybettiğimiz maçlar sonrasında Letonya’yı yenmek ve üçüncü olmak istiyoruz.”

Kenan Sipahi
“Bizim için zorlu bir karşılaşmaydı. Gruptan çıkmamız için maçı kazanmamız gerekiyordu. Konsantrasyonumuzda zaman zaman düşüşler yaşadığımız oldu. Karşımızda çok ciddi bir rakip vardı. Her ne kadar basketbol ülkesi olarak görmesek de tüm oyuncular iyi takımlarda oynuyorlar. Bizi zaman zaman çok zorladılar. Kazanmak çok değerliydi. Taraftarımızla iyi bir enerji ortaya koyduk.”

Sinan Güler
“İlk yarı iyi basketbol oynadık ancak üçüncü çeyrekte savunmada direncimizi kaybettik ve bizi yakalamalarına izin verdik. Ancak bizim için önemli bir galibiyet oldu. Grup sonundaki yerimiz ve üst turlardaki kaderimiz Letonya maçına bağlı. Üst tura kaldığımız için mutluyuz. Grup maçları bittikçe rahatlıyoruz, daha da iyi basketbol oynamaya başlayacağız.”

Melih Mahmutoğlu
“Dün akşam üzücü bir mağlubiyet aldık, mental olarak yorulduk. Rusya ve Sırbistan maçlarının sonunda kazanabilecek durumdayken kaybetmek bizi etkiledi. Önemli olan toparlanıp bu maçı kazanmaktı. Çok karakterli bir takıma sahibiz, son topa kadar mücadele ediyoruz. Burada olduğum için çok mutluyum. Şu an tek dileğim grubu üçüncü bitirmek. Bunun için önümüzde Letonya maçı var. Sırbistan maçında çok güzel bir atmosfer vardı; bugün de taraftarımız çok coşkuluydu. Taraftar desteğiyle daha iyi oynuyoruz. İnşallah Perşembe günü de Letonya maçını kazanıp üçüncü olarak gruptan çıkacağız.

Her zaman maç içinde kalmaya çalışıyorum. Savunmada her maç rakibi 60-70 sayılarda tutmaya devam etmemiz gerekiyor. Hücumda ve savunmada agresif oynamaya devam edeceğiz.”

Furkan Korkmaz
“Dün kaybettiğimiz Sırbistan maçından sonra toparlanmanın zor olduğu bir karşılaşmaydı... Rusya ve Sırbistan mücadelelerinde ortaya koyduğumuz basketbol çok tatmin ediciydi. Kaybettiğiniz maçlardan sonra konsantre olmak her zaman daha zordur. Ancak biz bugün takım olduğumuzu yeniden gösterme fırsatı yakaladık ve bu şansı da iyi değerlendirdik. Letonya karşısında galip gelip gruptaki sıralama adına avantaj yakalayacağımızı umuyorum.”




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER ERKEKLER AVRUPA ŞAMPİYONASI HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250