Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

24-09-2016 Federasyon Kupası

Samsun Bşb. Anakent başladığı gibi bitirdi

Federasyon Kupası A Grubu'nda Samsun Büyükşehir Anakent, Muğla Ormanspor'u 72-59 mağlup etti.

Samsun Bşb. Anakent başladığı gibi bitirdi

Maça iyi başlayan Samsun Bşb. Anakent ilk çeyreği 21-15 devreyi de 38-30 üstün geçti. İkinci yarıda da etkili oyununu sürdüren Samsun ekibi son çeyreğine 52-40 önde girdiği mücadeleden 72-59'luk skorla galip ayrıldı.

Maç sonrası görüşler
Ayhan Kalyoncu (Samsun Anakent)
“Dünkü Gelişim Koleji maçını kazanarak gruptan çıkmayı garantilemiştik. Kolay bir iş değil ard arda dört tane üst üste maç oynadık. Bugün artık oyuncuların ufak tefek düşüşler yaşamaları normal. Muğla Ormanspor’un da kaybedecek bir şeyi yoktu ama kazanırlarsa en iyi üçüncü takım olma şansları olabilirdi. Onlar da iyi basketbol oynadılar, özellikle iyi müdafaa yaptıklarını düşünüyorum. Bize gelince oyunu her ne kadar kontrolümüzde tutsak da maçın sonlarına doğru mental yorgunluk iyice kendini gösterdi… Neticede tecrübenin yardımı ile istediğimiz sonucu aldık. Oyuncularımı tebrik ediyorum.”

Onur Aksoy (Samsun Anakent)
“Beşte beş yapmak bizim için önemliydi. Yarın da grup maçlarımızdan sonuncusunu kazanıp, hiç mağlubiyet almadan turnuvayı tamamlamak istiyoruz. Haftaya ligde ilk maçımız Acıbadem Üniversitesi ile olacak. Lige burada aldığımız galibiyetlerin morali ile başlamak hedefindeyiz.”

Hamdi Gürgen (Muğla Ormanspor)
“Maça çok yumuşak başladık ve ilk periyodda 21 sayı yedik. Diğer çeyrekler kafa kafaya gitti ama o ilk çeyreğin sıkıntısını maç boyu yaşadık. Genç takım olmanın verdiği heyecan, adrenalin yükselmesinden dolayı birkaç hata da yaptık. Güzel yerde yakaladık rakibimizi aslında, farkı dokuz sayıya düşürdük, doğru hamleleri yapabilseydik sonucu değiştirebilirdik. Beklediğimden daha kötü oynadığımızı söyleyebilirim. Toparlanırız, sıkıntı değil… Lig sezonunda çok daha sağlam bir basketbol oynayacağız.”

Kaan Göğüş (Muğla Ormanspor)
“Maçın içinde kalmak için çaba sarf ettik ama zaman zaman oyundan koptuk. Öyle kopmalar yaşadığınız zaman da eski ritminizi bulmanız kolay olmuyor, sonuçta karşınızda ciddi bir rakip var. İyi mücadele ettiler, onları da tebrik ediyorum. Her gün üzerine koyarak yolumuza devam ediyoruz. Bu maçtan da çıkaracağımız çok şey oldu. Ben de elimden geleni yapmaya çalıştım ama bugün pek de istediğim katkıyı veremedim.”

Samsun Bşb. Anakent                                                          Muğla Ormanspor




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER Federasyon Kupası HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250