Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Rota Koleji EBBL'de

Eğitime verdiği önemi spora da yansıtan Rota Eğitim Kurumu, voleyboldan sonra basketbol da yarışmacı takım kurarak Erkekler Basketbol Bölgesel Ligi'ne (EBBL) katılma kararı aldı

Rota Koleji EBBL'de

İzmir ve Türk sporuna voleybol, yüzme, masa tenisi, satranç ve cimnastikte yüzlerce sporcusuyla katkı sağlayan Rota Koleji Spor Kulubü, voleybola yaptığı yatırımdan sonra basketbolda da yeni kurduğu takımla gözünü yükseğe çevirdi. Rota Eğitim Kurumları'nda düzenlenen kokteyl ile yeni basketbol takımını tanıtan turuncu-beyazlı kulüp, bu sezon Erkerler Basketbol Bölgesel Ligi'nde (EBBL) profesyonel olarak boy gösterecek. Basketbol takımının tanıtım kokteylinde söz alan Rota Koleji Genel Müdürü ve Kurucu Temsilcisi Kadir Açıkbaşlar, "Voleyboldaki başarımızı basketbola da yansıtmak istedik. Okulumuzda basketbola olan ilgi bizim böyle bir takım kurarak yola çıkmamızda etkili oldu. Birçok branşta spora hizmet ediyoruz, basketbolda bunlardan biri olacak" dedi. Basketbol Şube Müdürü İlker Duru ise, Rota Koleji'nde öğrenim gören öğrencilerin basketbol şube altyapısının temelini oluşturduğunu belirterek, "Yaklaşık yüzde 80'i kendi sporcularımızdan kurulu bir altyapımız var. Bu sezon EBBL'de başarılı olacak bir takım kurduk, bu kadroda 2 sporcumuz da okulumuzda eğitim görüyor. İleriki yıllarda kendi bünyemizden yetişen oyunculardan kurulu bir A Takım oluşturmak en büyük hedefimiz olacak" diye konuştu. 

Rota Koleji Basketbol Takımı'nın Başantrenörlüğünü Serhat Aksoy, yardımcılıklarını ise Burak Oğurlu, Çağdaş Kar ve Melih Demirdöğen yapacak. Turuncu-beyazlı takımda şu sporcular yer alacak: Çağatay Yılmaz, Onat Eroğuz, Dekan Bayraktar, Barhan Topuz, Doğukan Kaymaz, Onur Dağ, Sertan Şiyak, Batuhan Bursalı, Erkam İyigünler, Melih Demirdöğen, Enes Turan, Batuhan Can Kuran, Kıvanç Kılıçbeyli, Efe Kaygusuz, Aykut Ulaş Yurdusev, Melih Akbulut. 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER ERKEKLER BÖLGESEL BASKETBOL LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250