Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Red Bull Yılın En Çok Gelişim Gösteren Oyuncusu: Furkan Korkmaz

Basketbol Süper Ligi’nde 2016-2017 sezonunun tamamlanmasıyla birlikte ‘Red Bull Yılın En Çok Gelişme Gösteren Oyuncusu Ödülü’ de sahibini buldu. Red Bull tarafından verilen ödüle bu yıl Banvit formasıyla gösterdiği performansla alkış toplayan Furkan Korkmaz uzandı. FIBA Şampiyonlar Ligi'nde de ‘en iyi genç oyuncu’ seçilen ve NBA takımlarından Philadelphia 76'ers ile çalışmalarını sürdüren 19 yaşındaki Furkan, Play-off’a kalan 8 takımın antrenörlerinin katıldığı oylama sonucunda ödüle layık görüldü.

Red Bull Yılın En Çok Gelişim Gösteren Oyuncusu: Furkan Korkmaz

Bu sezon basketbol severlere büyük heyecan yaşatan Basketbol Süper Ligi’nde 2016-2017 sezonunun tamamlanmasıyla birlikte ‘Red Bull Yılın En Çok Gelişme Gösteren Oyuncusu Ödülü’ de sahibini buldu. Red Bull tarafından verilen ödüle bu yıl Banvit formasıyla gösterdiği performansla alkış toplayan Furkan Korkmaz uzandı. Sezona Anadolu Efes’te başlayan ve Aralık ayında Banvit’e takas olan Korkmaz, Bandırma ekibinin formasıyla gerek Basketbol Süper Ligi’nde, gerek Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde gösterdiği performansla dikkatleri üstüne çekmiş, ligde sezonu 9.3 sayı, 2.7 ribaund ve 1.8 asist ortalamalarıyla tamamlamıştı. 2016 NBA Draftı’nda Philadelphia 76ers tarafından seçilen ve halen 76ers ile çalışmalarını ABD’de sürdüren milli basketbolcu, geçen yıl ise Anadolu Efes’te 5.8 sayı, 1.6 ribaund ve 0.7 asist ortalamalarıyla oynamıştı.

Korkmaz’ın formasını giydiği Banvit, BSL’de 2016-2017 sezonunu 21 galibiyetle 5. sırada tamamlayıp Play-Off’a kalma başarısı göstermiş, ilk kez düzenlenen Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde de final oynayarak Türk basketbol tarihinin en önemli başarılarından birine imza atmıştı.

Spor Toto Basketbol Süper Ligi’nde Play-Off’ a kalan 8 takımın antrenörlerinin katıldığı anket sonuçlarına göre ‘Yılın En Çok Gelişme Gösteren Oyuncusu‘ seçilen Furkan Korkmaz’ın ardından Muhammet Baygül ikinci, Vladimir Stimaç ise üçüncü oldu.




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BASKETBOL SÜPER LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250