Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Potanın Perileri'nin ilk galibiyeti Romanya karşısında

A Milli Kadın Basketbol Takımı Aday Kadrosu, Çekya'da devam eden hazırlık kampında çıktığı üçüncü maçta Romanya'yı 76-71 yenerek turnuvadaki ilk galibiyetini aldı.

Potanın Perileri'nin ilk galibiyeti Romanya karşısında

Kırmızı-Beyazlı ekipte Tilbe Şenyürek 16 sayı ve 5 ribaund ile en skorer oyuncu olurken, Gizem Başaran 6'da 6 şut isabetiyle 15 sayı atıp 6 ribaund aldı, Funda Nakkaşoğlu 14, Pelin Derya Bilgiç 12 sayı kaydetti. Çekya karşısında 25 hızlı hücum sayısına engel olamayan Potanın Perileri, kenardan gelen oyuncuların 41 sayı ürettiği bu maçta sadece 4 hızlı hücum sayısına izin verdi. Romanya'da ise Elisabeth Pavel 22 sayıyla maçın en skorer oyuncusu olurken, Gabriele Marginean 21 sayıyla oynadı.

Karşılaşmanın ilk bölümünde hücumda ritim bulmakta zorlanan Ay-Yıldızlı ekip, ilk beş dakikayı 9-4 geride geçtikten sonra hücumda Funda Nakkaşoğlu'nun sayılarıyla toparlandı ve NCAA'de Florida Gators forması giyen oyuncunun 9 sayıyla öne çıktığı kalan 5 dakikada 15 sayı üreterek ilk periyodu 21-19 geride tamamladı. İkinci periyotta Alperi Onar'ın hücuma kattığı tempoyla skor ritmini koruyan milliler, Tilbe Şenyürek'in boyalı alanda etkili olduğu bu periyotta ilk beş dakikayı 32-31 galip tamamlayıp devre öncesi farkı altı sayıya kadar çıkardı: 43-37.

Potanın Perileri, ikinci yarıda rotasyona giderek kollektif hücumunu sürdürdü. Gizem Başaran'ın skorer oyununu Pelin Bilgiç'in sayılarıyla pekiştiren Kırmızı-Beyazlılar, rakibin ikinci şans sayılarıyla ürettiği skora engel olamayınca son periyot öncesi eşitlik sağlandı: 54-54. Son bölümde savunmada enerjiyi ve sertliği arttıran Ay-Yıldızlılar, karşılaşmayı 5 sayı, 8 ribaund ve 2 asistle tamamlayan Cansu Köksal'ın ribaundlarıyla başlayan hızlı hücumlarla rakibin direncini kırdı ve sahadan 76-71 galip ayrılmayı başardı.


Kaynak: tbf

Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER KADIN A MİLLİ TAKIM HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250