Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Potanın Perileri'ne Kanada'da sıcak karşılama

Dünya Şampiyonası Hazırlık Kampı’nın ikinci etap çalışmaları kapsamında, Kanada ile özel maçlar oynamak üzere Edmonton kentine giden A Milli Kadın Basketbol Takımı, havaalanında Türk vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılandı.

Potanın Perileri'ne Kanada'da sıcak karşılama

22-30 Eylül tarihleri arasında İspanya’nın Tenerife kentinde düzenlenecek Dünya Şampiyonası için hazırlıklarını sürdüren A Milli Kadın Basketbol Takımı, 8 Temmuz’da sona erecek olan ikinci etap çalışmaları kapsamında Kanada Milli Takımı ile hazırlık maçları oynamak üzere Alberta eyaletine bağlı Edmonton kentine gitti. Yerel saatle gece yarısı kente ulaşan Ay-yıldızlı kafile, Türk vatandaşları tarafından coşkuyla karşılandı. Çiçeklerle karşılanan Kırmızı-Beyazlılar, tezahüratlarla kendilerine destek olan vatandaşlar ile sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi.

Mucize Türk’ten Millilere Tebrik
Millilerimizi karşılayan Türk vatandaşlar içinde, geçtiğimiz yıl Edmonton’da bir binada çıkan yangında gösterdiği duyarlılık ve cesaretle birçok insanın kurtuluşunda başrolü oynayan ve kent genelinde kahraman ilan edilmesinin ardından, geçen ay Kanada Genel Valiliği tarafından Cesaret Madalyası ile ödüllendirilerek Kanada tarihinde Cesaret Madalyası ile ödüllendirilen ilk Türk vatandaşı olan Rıza Kaşıkçıoğlu da vardı. Kentte restoran işletmeciliği yapan iki çocuk babası kahraman Türk, 19 Ocak 2017 tarihinde işyerinin hemen karşısındaki çok katlı binada çıkan yangında eşine derhal 911’i aramasını söyleyip, 12 katlı binada tek tek kapılara vurarak bina sakinlerinin tahliye edilmesini sağlamıştı. Bir kişinin öldüğü, bir kişinin yaralandığı hadisede 7’inci katta tekerlekli sandalye ile yaşayan yaşlı bir vatandaşı sandalyesi ile birlikte sırtında taşıyarak aşağıya indiren Kaşıkçıoğlu, canı ve sağlığı pahasına gösterdiği bu cesaretle kentte kahraman ilan edilmiş, geçen ay Ottawa’da Genel Vali Julie Payette ve Ottawa Büyükelçisi Selçuk Ünal’ın da katıldığı bir törenle madalyasını teslim almıştı. Teknik ve İdari Ekip ile sohbet eden Ünal, milli basketbolcularla da hatıra fotoğrafı çektirerek Kanada maçları öncesi destek sözü verdi.

Aday Kadro 1 Ağustos’ta Toplanacak
Dünya Şampiyonası’nın B Grubu’nda Arjantin, Avustralya ve Nijerya ile tur mücadelesi vermeye hazırlanan Potanın Perileri, Edmonton’da Kanada Milli Takımı ile oynayacağı üç hazırlık maçının ardından 8 Temmuz’da kamp çalışmalarının ikinci etabını da tamamlayarak çalışmalarına ara verecek. A Kadın Milli Takımımız, Temmuz ayında açıklanacak Dünya Şampiyonası aday kadrosuyla 1 Ağustos’ta tekrar bir araya gelecek ve üçüncü etap çalışmaları kapsamında düzenlenecek kondisyon çalışmaları için Slovenya’ya gidecek.

Diğer yandan tedavileri devam eden Melis Gülcan ve Melike Bakırcıoğlu, kafilede yer almadı.


Kaynak: tbf

Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER KADIN A MİLLİ TAKIM HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250