Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Potanın Perileri, Romanya'yı devirdi!..

2017 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu’nda A Milli Kadın Takımımız, gruptaki üçüncü maçında Romanya'yı 56-45 mağlup etti.

Potanın Perileri, Romanya'yı devirdi!..

Milli Takımımız karşılaşmaya Olcay Çakır, Işıl Alben, Tuğçe Canıtez, Bahar Çağlar ve Kuanitra Hollingsvorth beşi ile başladı. Mücadeledeki ilk basketimiz Işıl Alben’in orta mesafeli şutunda geldi. Maçın ilk 5 dakikası Potanın Perileri’nin 8-7’lik üstünlüğü ile geçildi. Milliler İlk çeyrekte son 3 dakikaya girilirken farkı 6 sayıya çıkardı ve Romanya maçtaki ilk molasını aldı. İlk 10 dakika Millilerin 19-12’lik üstünlüğü ile noktalandı. İkinci çeyrekte Periler skoru Bahar Çağlar’ın köşeden bulduğu isabetle 27-19’a getirdi. Romanya bu basket sonrasında ilk yarıdaki son mola hakkını kullandı. Kuanitra Hollinfsvorth pota altında yakaladığı pozisyonu baskete çevirdi ve fark da çift hanelere çıktı. Kuanitra 8. sayısına ulaştı. İlk yarının son bölümlerinde etkili olan taraf Romanya oldu. Potanın Perileri soyunma odasına 29-28'lik skorla önde gitti.

İkinci yarıda Işıl Alben’in panyalı üçlüğü farkı 6 sayıya çıkardı ve skor 35-29’a geldi. Hemen sonrasında Esra Ural’ın bulduğu iki sayılık isabet Romanya benchine molayı aldırdı. Üçüncü çeyrekte son 3 dakikaya girilirken Şaziye İvegin Üner’in üçlüğü maçta farkı 9 sayıya çıkardı. Üçüncü çeyrek A Milli Kadın Takımımızın 44-40 üstünlüğü ile tamamlandı.

Son çeyrekte savunmayı sertleştiren Potanın perileri, Romanya'ya sadece 5 sayı şansı verirken, karşılaşmadan da 56-45'lik skorla galip ayrıldı.

Mlli takımımızda Quanitra Hollingsworth 15 sayı ile mçaın en skorer ismi olurken, Işıl Alben 12 sayı-7 ribaunt-5 asist ile galibiyete katkı verdi.




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER KADIN A MİLLİ TAKIM HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250