Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Potanın Perileri Kanada'ya farklı kaybetti

A Milli Kadın Basketbol Takımı, Kanada'yla oynadığı ilk hazırlık maçını 78-45’lik skorla kaybetti.

Potanın Perileri Kanada'ya farklı kaybetti

Sakat ve hasta oyuncular sebebiyle kısıtlı bir kadroyla sahaya çıkan Ay-yıldızlı ekipte gıda zehirlenmesi yaşayan Gizem Başaran ve Funda Nakkaşoğlu müsabakada yer alamazken, aynı belirtilerle maça çıkan Pelin Bilgiç ve sol ayak bileğinden sakatlanan Sevgi Uzun da karşılaşmaya devam edemedi. Bugüne kadarki kamp sürecinde yer alan isimlerden Melis Gülcan ve Melike Bakırcıoğlu ise devam eden tedavileri nedeniyle İstanbul’da kalmıştı.

University of Alberta (UVA) kampüsünde; Türkiye saati ile sabaha karşı 04:00’te oynanan maçta Türkiye adına en skorer isimler; 10’ar sayı kaydeden Cansu Köksal ve Esra Ural Topuz olurken, Merve Aydın ve Asena Yalçın da 8’er sayı üretti. Sahaya tam kadro çıkan ve beş oyuncusundan çift haneli skor katkısı alan ev sahibi ekipte ise 14’er sayıyla oynayan Bridget Carleton ve Nayo Raincock-Ekunwe, karşılaşmanın en skorer oyuncuları oldular.

Ribaundlarda 46-18’lik üstünlük kuran, 22 üçlük denemesinden de 11 isabet çıkaran Kanada karşısında maça hücumda tutuk başlayan A Milliler, ilk beş dakikayı 12-2 geride tamamlarken, ilk çeyreği de Kanada 17-7’lik skor üstünlüğüyle tamamladı. İkinci periyotta ikinci şans sayıları ile farkı açan ev sahibi ekip, devreyi 35-12 galip geçti. Üçüncü çeyrekte üç sayı çizgisinin de gerisinden skor üretmeye devam eden Kanada, son çeyreğine 65-29 önde girdiği maçtan 78-45’lik skorla galip ayrıldı.




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER KADIN A MİLLİ TAKIM HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250