Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Potanın Perileri İstanbul'da kampa girdi

Dünya Kupası hazırlıklarını sürdüren A Milli Kadın Basketbol Takımı, kamp çalışmaları için gittiği Çekya’da oynanan üç hazırlık maçının ardından Türkiye’ye dönerek İstanbul’da kampa girdi.

Potanın Perileri İstanbul'da kampa girdi

22-30 Eylül tarihleri arasında İspanya’nın Tenerife kentinde düzenlenecek Dünya Kupası’na hazırlanan A Milli Kadın Basketbol Takımı, Çekya’nın Karlovy Vary kentindeki kamp çalışmalarını ve hazırlık maçlarını tamamlayarak yurda döndü. Çekya’da düzenlenen turnuvada Çin ve Çekya’ya mağlup olan, kapanış maçında ise Romanya’yı yenen Potanın Perileri, İstanbul’daki ilk gününü tek antrenmanla tamamladı. Sinan Erdem Spor Salonu’nda çalışan Ay-Yıldızlı ekip, sabah antrenmanından önce halter ve kondisyon ağırlıklı çalışırken, idmanın ikinci bölümünde taktik çalıştı. 2 Temmuz günü kamp ve ikili temas maçları için Kanada’nın yolunu tutmaya hazırlanan milliler, 24 Haziran’da Çin’le oynayacağı kapalı hazırlık maçının ardından, 25 Haziran Pazartesi günü saat 19:00’da Sinan Erdem Spor Salonu’nda taraftarın huzruna çıkacak.

Memnun: Gelişim Sürecimiz Devam Ediyor
A Milli Kadın Basketbol Takımı Baş Antrenörü Ekrem Memnun, hazırlık sürecinde oyuncu ve sistem gelişimi açısından tatmin edici sonuçlar almaya devam ettiklerini söyledi. Memnun, ‘’Oynadığımız üç maçı değerlendirdiğimizde dönem dönem güzel şeyler olduğunu görüyoruz. Yeni bir takımız, ilk kez Milli Takım’a gelen 7-8 oyuncu var aday kadromuzda. Bu oyuncular birbirleriyle ilk kez oynuyorlar, dolayısıyla rollerde bir takım değişiklikler oluyor. Uyum sağlamak açısından zorlu bir dönemden geçiyoruz. Beklentilerimiz ölçüsünde gelişmeler oluyor ancak henüz istediğimiz seviyeye ulaşmış durumda değiliz. Maçlardan ziyade oyunu, sistemi ve oyuncu gelişimini ön planda tutuyoruz. Dolayısıyla çok çalışıyoruz, maç günleri dahi halter çalıştığımız oluyor. Elbette maç kazanmayı da istiyoruz ancak burada ön planda olan oyuncuların yaklaşımını, uyumunu, kuvvetini arttırmak ve bu açıdan çok mutluyuz. Hataların git gide azaldığı, daha dikkatli olduğumuz bir sürecin ardından ortaya yepyeni bir takım çıkacak. Bu sürecin sonunda büyük gelişme göstereceğimize inanıyorum, devamında da şampiyona özelinde çalıştığımız gerçek hazırlık kampımız başlayacak. İyi sonuçlar elde edeceğimize inanıyorum’’ sözleriyle güven tazeledi.

Ene: Çin Maçı Önemli Bir Sınav
A Milli Kadın Basketbol Takımı Menajeri ZeynepGül Ene, hazırlık maçlarının Milli Takım’a adapte olan genç oyuncular açısından çok önemli birer sınav olduğunu söyledi. Ene, ‘’Bugüne dek büyük bir kısmı ilk kez A Milli Takım’a gelen oyunculardan kurulu bir kadroyla geldik. Bu yıl ilk defa A Milli Takım düzeyinde havuzu genişletmek, oyuncu sayısını arttırmak ve geleceğin milli takımını oluşturacak altyapıyı oluşturmak için farklı bir sistemle çalışmayı deniyoruz. İlk milli maçlarına bu turnuva ile birlikte çıkan oyuncularımız oldu, bizler de onlarla birlikte bu ilk ve eşsiz heyecanı paylaşmanın coşkusunu yaşadık. İyi bir takım olmak için iyi oyuncuları bir araya getirmek yetmiyor. Birlikte vakit geçirmek, birlikte bolca tekrar yapıp çok çalışmak gerekiyor. Geride kalan süreç uzun gibi gözükse de bu komple takım olgusunu oluşturabilmek adına kısa bir süreçti. Oynadığımız üç maç bu açıdan baktığınızda elbette Potanın Perileri’nin geçmişte gösterdiği başarı ve performansın biraz daha altındaydı, ancak bu beklemediğimiz bir şey de değildi. Jenerasyon geçişlerinde, yeni oyuncuların kadroya dahil olduğu bir dönemde bunlar son derece normal. Turnuvanın kapanış maçında, sert bir takım olan Romanya karşısında iyi reaksiyon gösterdik ve ilk galibiyetimizi aldık. Hatalarımızdan ders aldığımızı, sertlik seviyesine çabuk adapte olduğumuzu görmek bizim adımıza sevindirici gelişmelerdi. Şimdi önümüzde iki tane Çin maçı var. Çin takımı Mart ayından beri kampta, yoğun bir programla Dünya Kupası’na hazırlanıyorlar. Her pozisyonda fizik olarak bizden daha uzun ve güçlü bir takım. Bu bağlamda hazır bir takımla karşı karşıyayız diyebilirim. Bu maçlar Milli Takım seviyesine günden güne adapte olan oyuncularımız için önemli bir sınav. Seyirci önünde çıkılan maçın atmosferi farklı olacaktır. Farklı bir basketbol oynayacağımızdan eminim’’ diye konuştu.

Topuz: Yükselişimizi Sürdürmek İstiyoruz
Takımın deneyimli oyuncularından Esra Ural Topuz, Çekya’da oynanan üç hazırlık maçının hataların görülüp telafi edilmesi açısından çok önemli olduğunu söyledi. Topuz, ‘’Gençlerden oluşan, ilk kez bir arada oynayan bir takımız. Antalya’da kondisyon ve taktik olarak çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Burada ilk kez müsabaka deneyimi yaşadık bu ekiple. Dolayısıyla bazı eksiklerimiz ve hatalarımız oldu. Bugüne dek hep rakiptik, şimdi aynı takımda aynı kurguyla oynuyoruz, bu da bir uyum sürecini beraberinde getiriyor. Bu maçlar da tüm bunları tespit edip düzeltebilmek açısından son derece belirleyiciydi. Artık birbirini daha iyi tanıyan, günden güne oyununu geliştiren bir ekibiz. 24 ve 25 Haziran’da yeniden Çin’le oynayacağız. Özellikle 25 Haziran’daki maçta taraftarımızın da desteğiyle galip gelmek istiyoruz’’ sözleriyle kamp sürecini değerlendirip, kritik Çin maçı öncesi taraftara destek çağrısı yaptı. Takımın en uzun oyuncusu konumundaki genç pivot, ‘’Dünya Kupası bizim için çok önemli. Bu zamana dek başarılı bir yükseliş grafiği yakaladık. Bunu en iyi şekilde sürdürüp İspanya’dan madalyayla dönmeyi ümit ediyoruz’’ sözleriyle de Dünya Kupası’na yönelik beklentilerini dile getirdi.

Gülcan: Bu Hepimiz İçin Bir Fırsat
Ay-Yıldızlı ekibin genç isimlerinden Melis Gülcan, kamp sürecinin oyuncuların bireysel gelişimi açısından da çok faydalı geçtiğini anlattı. Gülcan, ‘’Büyük bir organizasyonun birer parçası olarak bir araya geldik. Ligde aldıkları sürelere bakılmaksızın, geniş bir oyuncu kadrosu oluşturuldu ve Antalya’da çalışmalarımıza başladık. Herkesin fırsat bulduğunu düşünüyorum. Bizim için yoğun ve yorucu, zorlu bir süreç oldu. Ancak emeğimizin karşılığını aldığımızı düşünüyoruz. Yeni bir takımız, yeni oyuncular var, birlikte geçirdiğimiz bu süreçte uyum açısından önemli mesafe kat ettik. Bu tip süreçler zaman alıyor. Bizler de elimizden gelenin en iyisini yapıyor ve bunu gerek idmanlara, gerek maçlara yansıtmaya çalışıyoruz. Üç maçta da iniş çıkışlarımız oldu. Özellikle ilk maçta ilk kez bir arada oynuyor olmak önemli bir deneyimdi. Dünya Kupası’na kadar kalan süreçte en iyi şekilde çalışıp gelişerek turnuvaya en hazır şekilde gideceğiz. Bu sürecin ayrıca kişisel gelişimlerimize ve liglerdeki kariyerlerimize de olumlu etkisi olacağını düşünüyorum. Pazartesi günü kendi seyircimiz önünde önemli bir rakibe karşı oynayacağız. Bu hepimiz için büyük bir şans. Ülkemizi en iyi şekilde temsil edip Dünya Kupası’nda da bayrağımızı en yüksekte dalgalandırmayı istiyoruz’’ sözleriyle takım arkadaşlarına duyduğu güvene vurgu yaptı.




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER KADIN A MİLLİ TAKIM HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250