Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Potanın Perileri hazırlıklarını sürdürüyor

22-30 Eylül tarihleri arasında İspanya’da düzenlenecek Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası’na katılmaya hazırlanan A Milli Kadın Basketbol Takımı, şampiyona hazırlıklarını Antalya’da gerçekleştirilen kamp ile sürdürüyor.

Potanın Perileri hazırlıklarını sürdürüyor

Tenerife’de gerçekleştirilecek şampiyonanın B Grubu’nda Avustralya, Arjantin ve Nijerya ile liderlik mücadelesi vermeye hazırlanan Ay-Yıldızlılar, 19 kişilik aday kadroyla devam eden kamp süresince, günde çift idmanın yanı sıra özel çalışmalarla hazırlık maçları öncesi form tutuyor.

Memnun: Milli Takım Havuzunu Genişletmek İstiyoruz
İstanbul’daki ilk hazırlık maçını 25 Haziran Pazartesi günü saat 19:00’da Çin’le oynayacak olan A Milli Kadın Basketbol Takımı’nda Baş Antrenör Ekrem Memnun, sıkı bir çalışma döneminden geçtiklerini söyledi. Memnun, kamptaki oyuncuların performansından duyduğu memnuniyeti dile getirirken, ‘’Bizim ilk amacımız Milli Takım’ın oyuncu havuzunun sayısını genişletmek. Sezonun sona ermesiyle birlikte Dünya Şampiyonası’na dört ay gibi bir süre kalmıştı. Bu zamanı iyi değerlendirebilmek adına daha önce Milli Takım’da oynamamış veya daha az süre almış oyuncularımıza fırsat vererek, daha büyük sorumluluklar altında neler yapabildiklerini görmek istedik. Bu bağlamda programımızı maç tecrübesiyle birlikte oyuncu gelişimi odaklı olacak şekilde planladık. Buradaki kampla birlikte aramıza Play-off’ta oynayan diğer oyuncular da katıldı ve önemli bir kamp sürecine başladık. Toplamda sekiz hazırlık maçımız olacak. Dünya Şampiyonası’nda başarılı olmak istiyoruz. Bununla birlikte Milli Takım’ı da gençleştirmek istiyoruz. Bu adımın bir kısmını tamamladık. Önümüzdeki dönemde A Milli Kadın Takımı’nı oluşturacak oyuncuları da sistemin içine katma yolunda hızla ilerliyoruz. Avrupa Şampiyonası’yla birlikte Tokyo Olimpiyatları’nda birkaç tecrübeli oyuncunun yanı sıra, önümüzdeki 8-10 yıllık süreçte Milli Takım’a hizmet edebilecek oyuncuları kazanmayı arzuluyoruz. ’’ ifadelerine yer verdi.

“Oyuncuların İstek ve Heyecanı Mutluluk Verici”
Oyuncuların Ay-Yıldızlı formayı giyme konusundaki heyecanlarına vurgu yapan deneyimli çalıştırıcı, ‘’Oyuncularımızın katılım ve oynama arzusundan son derece memnunum. TBF Eğitim Kurulu’nun yayınlamayı planladığı, oyunculara Milli Takım bilinci aşılamayı planlayan antrenör etiği programındaki yaklaşıma paralel bir biçimde oyuncularımız canla başla Milli Takım’a girmek, bu kültürü yaşamak istiyorlar. Bu nedenle çok büyük bir mutluluk duyuyor, bu sürece katkıda bulunan tüm antrenör ve idarecilere teşekkür ediyorum. Milli Takım’da severek oynayan, sürekli bir ekolün bir parçası olmak isteyen oyuncularımızın varlığını görmek bizi çok mutlu ediyor. Federasyonumuz da bu süreçte bize büyük destek veriyor. Çok ciddi bir destek ve planla, ileriye yönelik önemli adımlar atıyoruz. Önceki dönemdeki Milli Takım büyük başarılar elde etti. Bu başarı grafiğini yeni nesil oyuncularımız da taşımaya hazır görünüyorlar. Şimdi önümüzde büyük bir mücadele var. Her geçen gün üzerine koyarak devam etmek istiyoruz.’’ sözleriyle kamp sürecinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ene: En İyi Şekilde Hazırlanıyoruz
A Milli Kadın Basketbol Takımı Menajeri ZeynepGül Ene de, üç etaplı bir kamp programıyla Dünya Şampiyonası’na en iyi şekilde hazırlandıklarını söyledi. Hazırlık maçları öncesi takımın form ve moral düzeyinin yüksek olduğunun altını çizen Ene, ‘’Hazırlık sürecimizin ikinci etabını gerçekleştiriyoruz. İlk etapta 7 Mayıs – 7 Haziran tarihleri arasında İstanbul’da, daha önce milli olmamış birçok oyuncumuzun da katılımıyla verimli bir kamp gerçekleştirdik. Hemen ardından dört A Milli Takım oyuncumuzun da katılımıyla birlikte 9 günlük kamp programımız için Antalya’ya geldik. Bunun akabinde bu kadrodan 14 oyuncuyla birlikte Çek Cumhuriyeti ile üç hazırlık maçı oynamak üzere Prag’a hareket edeceğiz. Sonrasında İstanbul’da Çin Halk Cumhuriyeti ile iki maç oynayacağız ve kampın ikinci etabının son bölümünde de Kanada Milli Takımı ile, Kanada’nın Edmonton kentinde üç hazırlık maçı yaparak bu bölümü 8 Temmuz’da tamamlayacağız. Son olarak aramıza Tilbe, Cansu, Pelin ve Esra katıldı. 1 Ağustos’ta diğer oyuncularımızın da dahil olması ile birlikte kondisyon çalışmalarımız için 12 günlüğüne Slovenya’ya gideceğiz. 22 Eylül’e devam edecek bu üçüncü etabın son bölümünde İstanbul’da Rusya ile iki, Avustralya ile bir hazırlık maçı yapacağız. Ayrıca Belçika ile Brüksel’de iki hazırlık maçımız daha olacak’’ ifadeleriyle, kamp süreci hakkında bilgiler verdi.

“İlk Hedefimiz Grubu Lider Tamamlamak”
Ene, Dünya Şampiyonası’nda ilk hedefin grubu lider tamamlamak olduğuna da değinerek ‘’Şampiyonada B Grubu’nda yer alıyoruz. Bizimle birlikte Arjantin, Nijerya ve Avustralya da liderlik mücadelesi verecek. Grubu birinci bitiren takım doğrudan çeyrek finale kalıyor. Biz geçen yılki Avrupa Şampiyonası’nda da grubu birinci bitirme avantajını elde etmiştik. Bunu yineleyip, yeniden doğrudan çeyrek final oynamak istiyoruz. Zira bu durumda çaprazdan gelen rakip de bizim için daha avantajlı olacaktır. Olabilecek en iyi şekilde hazırlanmak ve en iyi, en sağlıklı halimizle İspanya’nın Tenerife kentine gitmek istiyoruz. Grubu birinci bitirirsek madalya için çok önemli bir şansımız olacağına inanıyorum’’ diye konuştu.


Kaynak: tb

Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER KADIN A MİLLİ TAKIM HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250