Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Potanın Perileri basınla buluştu

2019 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek olan A Milli Kadın Takımımız, medya gününde basın mensupları ile bir araya geldi.

Potanın Perileri basınla buluştu

Medya gününe Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, TBF Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Beşok, TBF CEO’su Ömer Onan, TBF Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım ve TBF yetkilileri de katıldı.

Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğin ilk bölümünde TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, TBF Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım, A Milli Kadın Takım Menajeri Yasemin Horasan, A Milli Kadın Takımı Başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu ve A Milli Kadın Takımımızın oyuncuları basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Toplu fotoğraf çekiminin ardından devam eden günün ikinci bölümünde ise Ay-yıldızlılarımız, Başantrenör Ceyhun Yıldızoğlu yönetiminde antrenman yaptı.

Hidayet Türkoğlu - (Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı)
“Kadınlar Avrupa Şampiyonası süreci, Türkiye Basketbol Federasyonu için çok önemli bir süreç. Gerek kadın gerekse de erkek milli takımlarımızın Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası öncesi yanlarındayız. Kadın millilerimiz bizlerin gurur kaynağı oldu. İki defa Olimpiyat Oyunları’na gitme başarısı elde etti ve üçüncüsünü de gerçekleştirebilmek için önlerinde bir turnuva var. Başantrenör Ceyhun Yıldızoğlu ve diğer sporcu arkadaşlar bu turnuvanın ne kadar önemli olduğunun bilincinde. Biz de yönetim olarak bakanlığımızla birlikte her daim onların yanında olduğumuzu hissettirmeye çalışıyoruz. Hedefimiz ilk olarak önümüzdeki yıl düzenlenecek Olimpiyat Oyunları’na katılabilmek. Bunu garantiledikten sonra güzel bir başarı gelirse de ülke anlamında hepimizin gurur duyacağı bir süreçle karşı karşıya kalırız. Televizyon başındakiler dualarını eksik etmeyeceklerdir ve millilerimizin yanında olacaklardır. Millilerimiz, umarım bu sene elde edecekleri başarıyla bizleri gururlandıracak bir netice elde ederler.

Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin A Milli Kadın Basketbol Takımımız adına yemek davetine katıldık. Ülkemiz ve devletimiz, sporcularımıza desteklerini esirgemiyor. Huber Köşkü’nde takımımızı misafir ettiler. Bizlere yakışan, tekrar Olimpiyat Oyunları’na gitmek için bir fırsat elde edebilmek.

Bu turnuvalarda her maç çok anlamlı. Önemli olan turnuvaya nasıl başlayacağımız. İtalya, kağıt üzerinde en zorlu rakip. O maçtan galibiyetle ayrılmak bizlere moral verecektir. Grubu lider tamamlamak, çeyrek final anlamına geliyor ve fazladan dinlenme süreci de kazandırıyor.  Bu nedenle her maç kızlarımız için çok önemli olacak.”

Haluk Yıldırım – (TBF Milli Takımlar Direktörü)
“27 Haziran’da Avrupa Şampiyonası başlıyor. C Grubu’nda yer alacağız. İtalya, Slovenya ve Macaristan ile karşı karşıya geleceğiz. İlk hedefimiz grubumuzu lider tamamlayabilmek. 11 Mayıs’tan bu yana çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İyi bir hazırlık süreci geçirdik. Ciddi bir sakatlık sorunu da yaşamadık. Kadın Milli Takımımız iki kez üst üste Olimpiyat Oyunları’na gitmeyi başardı. Hedefimiz bu seriyi sürdürebilmek. Bunun için Avrupa Şampiyonası’nda ilk 6’ya girmemiz gerekiyor ve umarım bunu başaracağız.”

Yasemin Horasan – (A Milli Kadın Takım Menajeri)
“Ligi erken bitiren oyuncularımızla 11 Mayıs’ta çalışmalara başladık. Gerçekten çok özverili ve verimli bir süreç geçirdik ve artık bu dönemin sonuna geldik. Hepimiz çok heyecanlıyız.  Oyuncularımız özenle bu turnuvayı bekliyor. Çok kuvvetli takımlarla karşılaştık. Kendimizi analiz edebilme ve oyuncularımızın performansını görme fırsatımız oldu. Sırbistan ile yapacağımız iki hazırlık maçından sonra turnuvayı bekleyeceğiz. Umuyorum ki turnuvaya sağlıklı bir şekilde girebiliriz ve her şey istediğimiz gibi olur. Tek hedefimiz bizi Olimpiyat Oyunları’na taşıyacak sonucu almak.”

Ceyhun Yıldızoğlu – (A Milli Kadın Takım Başantrenörü)
“Birçok hazırlık maçı yaptık. Sırbistan’da iki hazırlık maçı daha yapacağız ve çalışmalarımızı tamamlayacağız. Grubumuzda zorlu rakipler var ancak hepsini yenebilecek güçteyiz. Avrupa basketbolunda bir jenerasyon değişimi oluyor. Bizim takımımız için de bu geçerli. Bu değişim sürecini en iyi geçirebilen takımlar başarılı olacaktır. Biz çok iyi çalıştık. Oyuncularıma güveniyorum. Oyuncularımızın tecrübe eksikliği olabilir ancak çok yetenekliler. İyi bir kimya yakalarsak çok başarılı olabiliriz. İtalya bizim ilk ve en önemli karşılaşmamız ancak her maçımız çok zor olacak. Maçları tek tek düşünerek ilerleyeceğiz. Biz iyi bir kimya ile sahada olur ve çalıştıklarımızı sahaya yansıtabilirsek, her şeyi yapabilecek güçteyiz.”

Işıl Alben – (A Milli Kadın Takım Kaptanı)
“Mayıs ortasından bu yana hazırlıklarımız sürüyor. İyi bir süreç geçirdik. Geçtiğimiz sene Dünya Kupası’nda iyi bir tecrübe edindik. Umuyorum ki Avrupa Şampiyonası’nı da iyi geçireceğiz ve Olimpiyat Oyunları vizesi alacağız. Şampiyonada mücadele edecek diğer birçok ekipte de jenerasyon değişimi yaşanıyor. Bizim kadromuzda turnuva tecrübesi yaşamış ve ligde uzun süreler almış oyuncular var. Tecrübeli isimlerimizle gençleri birleştirerek güzel bir sinerji yaratmak istiyoruz. İtalya, Slovenya ve Macaristan yakından tanıdığımız ekipler. Gruptan birinci çıkmak hedefindeyiz.”


Kaynak: tbf

Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER KADIN A MİLLİ TAKIM HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250