Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

06-08-2016 OLİMPİYATLAR

Periler başladığı gibi bitiremedi

2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda A Grubu’ndaki ilk maçında A Milli Kadın Takımımız, Fransa'ya 55-39'luk skorla mağlup oldu.

Periler başladığı gibi bitiremedi

2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda A Grubu’ndaki ilk maçında A Milli Kadın Takımımız, Fransa'ya 55-39'luk skorla kaybetti.

Millilerimizin oyunlardaki ikinci maçında 7 Ağustos Pazar günü TSİ 23:30'da Avustralya ile karşılaşacak.

A Milli Takımımızın, Fransa ile oynadığı maçı Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye Basketbol Federasyon Başkanı Harun Erdenay, Başkanvekili Akın Süel, Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Türkmen, Bahar Akgün, Genel Sekreter Celal Arısan, Sportif Direktör Barbaros Akkaş, Hakem Direktörü Recep Ankaralı da takip etti.

Ay Yıldızlılarımız mücadeleye Birsel Vardarlı Demirmen, Işıl Alben, Bahar Çağlar, Nevriye Yılmaz ve Lara Sanders beşiyle başladı.

Fransa karşısında maça çok iyi savunma yaparak başladık. Hücumda isabetsiz şut atmamıza rağmen etkili savunmamızla rakibimize ilk 5 dakika içinde sayı şansı vermedik ve 5. dakikayı 5-0 önde geçtik. Bundan sonra hücumda Nevriye ile ağırlığımızı koyunca hücum yüzdemiz biraz arttı. İstediğimiz şut yüzdesini yakalayamadık ama çeyreği 16-8 önde tamamlamayı başardık. İkinci çeyreğe de iyi savunma yaparak  başladık. Ancak hücumdaki sıkıntımızı bir türlü aşamadık. İstediğimiz dış atışları bulmamıza rağmen bunları sayıya dönüştüremeyince Fransa oyunda dengeyi kurmaya başladı. 15. dakikayı 18-13 önde geçtikten sonra devrenin bitimine 1.5 dakika skor üretememek bize pahalıya mal oldu ve Fransa ilk kez 19-18 öne geçmeyi başardı. Kalan bölümde de hücumda bir türlü organize olamayınca Fransa bulduğu ilk isabetli üç sayılık atışla ilk yarıyı 22-19 önde kapadı.

İkinci yarıya daha etkili başlayan taraf biz olduk. Nevriye'nin isabetli atışları ile hücum yüzdemizi yükseltince skor üretmeye başladık ve 25. dakikayı 29-26 önde geçtik. Ancak sonra Fransa'nın isabetli diş atışlarına engel olamayınca ortaya çekişmeli bir mücadele çıktı. İyi savunma ile rakibimize skor şansı vermemeye devam ettik ama hücumdaki sıkıntıyı bir türlü aşamayınca zaman zaman gereksiz top kayıpları yaptık. Fransızların isabetli dış atışları da sürünce bu çeyrek de  41-35 rakibin üstünlüğü ile kapandı. 

Oyunun son bölümünde hücumdaki sıkıntımız iyice belirginleşti. En kolay atışları kaçırırken, rakibin isabetli atışlarına engel olamadı. Fransa, pota altında ribaunt üstünlüğü sağlayıp bu bölgeden sayı da üretince yapacağımız fazla bir şey kalmadı. Top kayıplarımız sürünce de fark açıldı ve Fransa maçı 55-39 kazanmayı bildi.


Kaynak: Tbf

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER OLİMPİYATLAR HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250