Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Özkan Kılıç: Şampiyonluk sadece iki galibiyet uzaklıkta

Banvit Basketbol Kulübü Başkanı Özkan Kılıç, FIBA Şampiyonlar Ligi Final Four oynama hakkı kazanmaları ile ilgili açıklamada bulundu.

Özkan Kılıç: Şampiyonluk sadece iki galibiyet uzaklıkta

Özkan Kılıç "FIBA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Almanya’nın MHP Riesen Ludwigsburg takımına Bandırma’da beklemediğimiz şekilde 5 sayı farkla kaybettikten sonra deplasmanda oynadığımız karşılaşmayı 6 sayı farkla kazandık ve Final Four’a adımızı yazdırdık. Almanya’ da oynadığımız bu maçta gösterdikleri direnç, kararlılık ve performanstan ötürü tüm teknik heyetimize ve sporcularımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Türkiye Lig’ inde normal sezon maçlarında elde ettikleri başarıları ile daha 1 ay önce aldıkları Türkiye Kupası’nı, bu Final Four’la taçlandırdılar. Onlarla ne kadar gurur duysam azdır. Ayrıca bugüne kadar olan süreçte bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan Taraftarlarımız da alkışların en büyüğünü hak ediyor. Onlara da bu vesile ile şükranlarımı sunuyorum" dedi.

 

Kılıç "Geçtiğimiz Cuma günü itibarı ile Final Four’a ev sahipliği yapacak takım ve şehir belirlendi. Final Four organizasyonu 28-30 Nisan tarihleri arasında İspanya’nın Tenerife şehrinde düzenlenecek ve biz de Bandırma’ mızı ve Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek ve Kupa’yı müzemize getirmek için tüm enerjimizi ortaya koyacağız. Yaşadığımız bu büyük gurur, Kulübümüz ve Banvit A.Ş. ile birlikte Bandırma Şehri’ne ve Halkı’na aittir. Dolayısıyla İspanya’ya gelerek Final Four’da takımımızı desteklemek isteyen taraftarlarımız için seyahat organizasyonu yapmak niyetindeyiz. Önümüzdeki günlerde bu konu ile ilgili olarak gerekli açıklamayı yapacağız'' diye konuştu.

 

Banvit BK Başkanı Özkan Kılıç konuşmasına şu şekilde devam etti : ''Burada önemle belirtmek isterim ki, Avrupa’nın en üst düzey spor  organizasyonunun gerçeklerinden biri de artık Bandırma’mızdır, dolayısıyla Ülke'mizdir. Hani derler ya; bu mesele artık Şehrin meselesidir, Memleket meselesidir. Bandırma'mızın da sınırlarını aşmış, milli bir meseledir. Avrupa Şampiyonlar Ligi Şampiyonu olmak ve bu Kupa’yı Bandırma gibi mütevazi bir şehre ve Ülkemize getirmek sadece ve sadece 2 galibiyet uzaklıktadır. Bu Kulübü 1994 yılından bugüne kadar tek başına yaptığı destekle, Banvit A.Ş. yaşatmıştır ve yaşatmaktadır. Ancak gelinen Final Four öncesinde, bu Kulübün çok daha fazla maddi ve manevi desteğe ihtiyacı bulunmaktadır. Bu andan itibaren İlimizin ve İlçemizin tüm milletvekillerinin, Vali'mizin, Kaymakam'ımızın, Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkan'larımızın, tüm kamu ve özel kuruluşlar ile sivil toplum örgütlerimizin, tüm ileri gelenlerimiz ve Bizleri sevenlerin Kulübümüz’ e verecek oldukları destek Bizler için çok önemlidir. Bu vesile ile herkesi, Avrupa Şampiyonlar Lig’ i Şampiyonu olma yolunda şansı bulunan bir şehrin yaşayacağı gurura ve onura ortak olmaya davet ediyoruz. Çünkü, sadece 27 gün sonra Bandırma’mız belki de Avrupa Şampiyonluğu apoletini takmış olacak. Bunu başarabilmek ve her zaman gelmeyecek bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirebilmek için bu mücadelemizde herkesi tüm imkanlarıyla yanımızda görmek istiyor, desteklerini bekliyoruz.''




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250