Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

30-01-2019 GENEL

Osman Solakoğlu Ödülü'nü kazanan belli oldu

Bu yıl 14'üncüsü verilen "Osman Solakoğlu Basketbolla Topluma Hizmet Ödülü"nü Elvan Ürer Sağgelen kazandı.

Osman Solakoğlu Ödülü'nü kazanan belli oldu

Türk basketboluna uzun yıllar her alanda hizmet etmiş olan eski Federasyon Başkanı Osman Solakoğlu'nun anısını basketbola ve topluma faydalı olacak şekilde yaşatmak hedefiyle Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) ve Solakoğlu Ailesi tarafından düzenlenen "Osman Solakoğlu Basketbolla Topluma Hizmet Ödülü"nün bu yılki sahibi Elvan Ürer Sağgelen oldu.

29 Ocak Salı günü Türkiye Basketbol Federasyonu’nda toplanan Seçici Kurul üyeleri, başvuruda bulunan ve ödül niteliklerine sahip adaylar arasından, Şükrü Yemenicioğlu İlkokulunda sınıf öğretmeni olarak görev yapan Elvan Ürer Sağgelen’i bu yılki “Osman Solakoğlu Basketbolla Topluma Hizmet Ödülü"ne layık gördü.

Elvan Ürer Sağgelen Hakkında
"Osman Solakoğlu Basketbolla Topluma Hizmet Ödülü"nün bu yılki sahibi Elvan Ürer Sağgelen, kendisi ve projesi ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

“Şükrü Yemenicioğlu İlkokulu'nda Sınıf Öğretmeni olarak görev yapmaktayım. 2017 yılında almış olduğum 1. sınıf öğrencilerim için okul sürecine uyumlarını sağlamak, okuma-yazma sürecini daha eğlenceli hale getirmek adına aklıma sınıfımıza bir basketbol potası koyma fikri geldi. Dikkat sürelerinin oldukça düşük olduğunu göz önünde bulundurarak ders aralarında onlara basket attırdım. Öğrencilerin okuma-yazma süreci başladığında da daha çok motive olmaları için, okuyup yazdıkça basket atacaklarını söyledim. Böylelikle, sürece daha rahat ve kolay adapte oldular. Uygulamamız bu şekilde devam etti.

Bu yıl itibarı ile de uygulamamızı 2. sınıf derslerimize entegre ettik. Özellikle matematik dersinde ‘1 Soru 2 Basket’ etkinliğimiz onları derse çok heveslendirdi. Öğrenme esnasında derse daha çok odaklandıklarını, etkinliklerimizi yaparken hızlı ve doğru düşünme kapasitelerinin arttığını gözlemledim. Akabinde potaya şut atarak motorik özelliklerinin gelişimine de katkı sağladım. Farklı alanlardaki aktiviteleri art arda yapabilmeleri, çoklu düşünme yeteneklerini geliştirmiştir. Özellikle ailelerden ‘Evde çocuklarımız basketbol oynuyor, bu sayede televizyon ve bilgisayardan uzaklaştılar’ gibi dönüşler alıyorum. Bu da gösteriyor ki yapmış olduğum uygulama, çocuklarımızı çağımızın hastalığı olan hareketsizlik ve video oyunlarından nispeten kurtararak gerçek bir aktiviteye, basketbol sporuna yönlendirmiştir.

Sınıfta sporu ve öğrenmeyi harmanlayarak yapmış olduğum bu hizmetleri kendi sosyal medya hesabımdan zaman zaman paylaştım. Sonrasında tesadüfen keşfedilip Hürriyet Gazetesi’nde haber yapıldı. Gazetede çıkan haberin ardından İlçe Belediye Başkanımız Hasan Tahsin Usta, ilçedeki her okula basketbol potası kazandıracağının sözünü verdi. Bu eğitim-öğretim metodu, basketbolun eğitim-öğretimde etkili bir şekilde kullanıldığını göstermiş; bir ilkokulun 40 kişilik bir sınıfından yayılarak, nüfusu 497 bin 959 olan bir ilçede, içerisinde 76 bin 395 öğrenci bulunan 77 okula basketbol potası yapılması ile sonuçlanmasını sağlamıştır.”

Ödül Töreni 2 Şubat’ta
Ödüle hak kazanan Elvan Ürer Sağgelen, 2 Şubat Cumartesi günü oynanacak Galatasaray Doğa Sigorta – Bahçeşehir Koleji karşılaşmasında düzenlenecek törenle, bir şilt sunumu ile onurlandırılacak.

Aynı günün sabahı saat 11.00'de Osman Solakoğlu, Feriköy'deki mezarının başında anılacak. 


Kaynak: tbf

Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GENEL HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250