Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Obradovic 3 yıllık yeni imzayı attı...

Fenerbahçe, baş antrenörleri Zeljko Obradovic ile yeni 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Obradovic 3 yıllık yeni imzayı attı...

Zeljko Obradovic, teknik ekip ve Genel Menajer Maurizio Gherardini için düzenlenen imza törenine; Başkan Aziz Yıldırım, Genel Sekreter ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, Asbaşkan Ozan Balaban, Genel Koordinatör Tamer Yelkovan, Fenerium Genel Müdürü Mümtaz Karakaya ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

“Değerli basın mensupları, değerli yönetici arkadaşlarımız ve sevgili misafirler hepiniz hoş geldiniz. Bugün Türkiye’de olmayan hadiselerden birine imza atıyoruz. Basketbolda tarih olan bir insanın Fenerbahçe’de 7 sene kalması için sözleşme imzalıyoruz. Aslında bu sözleşmeyi kalplerimizde attık ama bugün de kâğıt üzerinde imzalayarak tarihe geçiyoruz. Zeljko Obradovic’i anlatmaya gerek yok, çünkü onu bütün dünya tanıyor. Türk basketboluna katkısını hep beraber görüyoruz. Baktığınızda; salonların dolması, oynanan basketbolun kalitesi, bu basketbolun izlenmesini sağlayan kişidir. Karakterli ve kişilikli bir isimdir,  bunu da basketbola katıyor. Obradovic ile çalışmaktan, hem ben memnumun hem de yönetici arkadaşlarımız çok memnun. 3 yıllık bu sözleşmeyi de 5 dakikalık bir konuşma ile çözdük. İki taraf da anlaşarak bu imzayı atıyoruz. Hem Fenerbahçe’ye hem de Türk basketboluna hizmet etmek için 3 yıllık bir sözleşmeye imza atıyoruz. Onun gibi koçlardan Türkiye’nin çıkaracağı dersler vardır. Fenerbahçe gibi bir basketbol takımının Türkiye’ye katkıları çoktur. Geçtiğimiz günlerde Real Madrid ile oynadığımız maç 201 ülkeden canlı olarak yayınladı, biliyorsunuz. Böyle bir basketbol takımının Türkiye’ye katkılarını hayal edin. Bu tip şeyleri parayla satın alamazsınız ve manevi değerleri vardır. Buradan sayın koçumuza ve onunla beraber emeği geçen herkese teşekkürler.  İnşallah daha da büyüyeceğiz. Üst üste Final Four’a kalıyoruz ve geçen sene de final oynadık. İnşallah bu sene de Final Four’a kalıp, kupayı da Türkiye’de kaldırmak Fenerbahçe’ye nasip olur diyorum. Kendisine şimdiden başarılar dilerim. Hayırlı olsun, inşallah daha uzun yıllar Türkiye’de kalır ve Fenerbahçe ile Türk basketboluna hizmet eder. Gönlüm ister ki böyle bir antrenör milli takımı çalıştırsın, ancak koç Fenerbahçe’yi önde tutuyor. Tekrar yuvanda kaldığın için teşekkür ederim, Obradovic. Ayrıca Gherardini’ye de teşekkürler. Kulübün menfaatlerini koruyan bir isimdir. Görünmeyen kahramandır. Teşekkür ederim.”

Aziz Yıldırım, bir basın mensubunun; sponsorluk çalışmaları hakkındaki sorusuna ise şu cevabı verdi: “Türkiye’de kulüplerle sponsorluk ilişkisi son 10 senedir başladı ama tam anlaşılamadı. Fenerbahçe Basketbol Takımı, artık dünya devi oldu. Bizdeki sponsorlar diğer kulüp taraftarlarından tepki göreceğini düşünerek sponsorluk anlaşmasına kolay yaklaşmıyorlar. Yurtdışına gidip orada daha aşağıda olan takımlarla anlaşma yapıyorlar. Bu mantıksal ve akılsız olan düşüncenin değişmesi gerekir. Diyorsunuz ki 201 ülkeden yayın yapıldı, bundan daha iyi reklam olamaz. Ama maalesef anlayış farklı. Ozan Bey yurtiçi ve yurtdışından bazı firmalarla görüşmeler yapılıyor. Önümüzdeki yıl takımımızın önüne bir isim koyabiliriz. Böylece basketbolda daha da büyük kulüp haline geliriz. Türkiye’deki şirketlerin sponsorluk anlaşmasına daha fazla önem vermesi gerekir. Sadece bizimle de değil, diğer kulüplerle de görüşmeler yapılmalıdır. Bu anlaşmalar Türk basketboluna katkı sağlayacaktır. Basketbola destek verilmeli, dünyada ve Türkiye’de çok seviliyor. Bugün bu imza sembolik olarak atıldı, aslında çok daha önceden kalplerde atılmıştır."

Zeljko Obradovic, “Benim için söylediklerinizden dolayı size teşekkür ederim, başkanım. Buraya gelmeden önce bir söz verdim ve o da; çok çalışmak ve Ülker Arena’yı evim yapmaktı. Fenerbahçe gibi büyük bir kulübün parçası olduğum için gurur duyuyorum. Bu insanlarla da çalıştığım için mutluyum. Başkanımızın ve yönetimimizin güveni büyük bir onurdur. Kulübün menfaatleri ve sizin için en doğru şekilde çalışıyoruz. Gerçekten başkanın bana ne kadar çok güvendiğini biliyorum. Kontrat imzalamak önemlidir ama aramızda olan güven daha da önemlidir. Başkana ve Ozan Balaban ile yönetime teşekkürler. Ekibimle birlikte 3 sene boyunca çalışmaya devam edeceğiz. İlk anlaşma açıklandığında oyuncularla konuştum çünkü onların yaptıklarından dolayı işimi yapıyorum. Fenerbahçe’yi çok daha iyi yerlere getirmek için çalışıyorlar. Benimle çalışmanın kolay olmadığını biliyorlar. Ama onları ne kadar sevdiğimi hepsi biliyor. Antrenör olmak kolay değil, bazen uyandırmak gerekiyor ve bu en önemli kısmı. Eminim ki bunu da hepsi biliyor. Geçen senenin sonunda merak edilen şey şuydu; zor ortamlarda iki kupa aldık, Euroleague finali oynadık ve bu nasıl oldu?. Biz içeride çok sağlıklıyız. Taraftarlar ile yönetim ile yani her şeyle iyiyiz ve sağlıklıyız. Böyle olunca da başarı kaçınılmaz. Sezonun tamamı iyi olamaz ama bu anlarda birlik çok önemli. Baskonia mağlubiyetinden sonra Başkanımız otele gelip konuştu ve bu konuşmayı ömür boyu unutamayacağım.  Bu yüzden de gurur duyuyorum. Oyuncu ve stafftan bahsetmişken Gheradini’den de söz etmek gerek. Beni çok iyi tanıyor. Birlikte devam edeceğimiz için çok mutluyum. Bana ve ekibime güvendiğin için teşekkürler. Kontrat imzalamak büyük bir sorumluluk ve bu sorumluluğu beraber üstleneceğiz.”dedi.

İlk olarak takımımızdaki genç oyuncuların durumu hakkında bir açıklamada bulunan Obradovic, “Gençler için bir şey yapmaya çalışıyoruz. Fenerbahçe gibi bir takımın seviyesinde olmaları için. Başkanımız ve Ozan Bey ile Türk oyuncu yetiştirme konusunda konuşuyoruz. Yetenek tartışılır ama çok çalışıp da yetenekli olmayan oyuncu yoktur. Pazar günü Tofaş ile oynadık, dün de bir hazırlık maçı yaptık. Genç oyucular ve sakatlığı olan Pero Antic de Tunus takımına karşı yaptığımız hazırlık maçında oynadılar, çünkü oynamaları gerekiyordu. Sorgusuz sualsiz bu fırsatı onlara sunacağım. Bir yandan sonuçlar önemli ama diğer yandan da genç oyuncuların gelişimi çok daha önemli. Bizden çok bu, onların elinde. Hayatlarının en büyük fırsatlarının ellerinde olduğunu anlamaları gerekiyor. Elinize geçen şansları değerlendirmeniz gerekiyor, hayatın kuralı budur.” dedi.

Sözlerini takımdaki her oyuncuya güvendiğini belirterek sürdüren başarılı antrenör, “Şu anda oyuncuları, takımı çok seviyorum. Elimizde bir takımımız var. Sezon içinde ne olur bilmiyoruz. Geçen sene çok önemli bir noktada Jan Vesely sakatlandı. Dar rotasyonla oynadık. Oyunculara güvenmek çok önemli. Daha sonrasındaysa en iyisi neyse biz değerlendirip karar alırız.” İfadelerini kullandı.

Türkiye Erkek Milli Basketbol Takımının başantrenörlüğünü üstlenmesi konusunda düşünceleri de sorulan Zeljko Obradovic, “Ben Fenerbahçe’nin antrenörüyüm ve kulübüme her şeyimi vererek devam etmek istiyorum. Şu anda hem kulüp hem de milli takımda çalışacak yaşta değilim.  Yazın dinlenmeye ihtiyacım var. 12 yıl boyunca kendi ülkem için bunu yaptım ama daha gençtim. Ancak şimdi Euroleague’in temposundan dolayı da zor. Böylesine önemli bir göreve bizi layık görenler için de teşekkürler. Bizim dünyamız hep söylentilerle dolu ve bu haberi de ilk defa duyuyorum. Bu tamamen söylentidir. Özellikle menajerlerden yoğun baskı var. Gerçek olduğu zaman resmi açıklamayla duyururuz." şeklinde konuştu.

Zeljko Obradovic, Fenerbahçe’yi tercih etme nedenlerini ise şu şekilde sıraladı: “Burada çok mutluyum. Bana güvenen bir başkanımız var, ekibim de harika. Taraftarların sevgisi ve saygısı harika. Bütün bunlar karar vermemi kolaylaştırıyor. Tabii ki bazı farklılıklar oluyor ama işin kendisi üniversal bir iş. İşimi yaparken keyif almam çok önemli. Belki de bu 3 sene içinde İstanbul’u daha iyi tanıma fırsatım olur.”

Son dönemde çıkan transfer dedikoduları konusuna da açıklık getirmesi istenen Obradovic, “Transfer çalışmamız yok. Bogdan Bogdanovic’in durumunu değerlendireceğiz. Şu an için gündemimizde yok. Kurallar ne olursa olsun; sadece 1 oyuncu almak için almayı sevmiyorum. Oyuncularıma güveniyorum. İniş çıkışlar muhakkak olacak ama oyucularıma güveniyorum. Taraftarlarımız da takımımıza güveniyor. Tabii ki önerileriniz varsa dinlemeye hazırız.” açıklamasında bulundu.

Ömer Onan’ın ayrılışına ilişkin yöneltilen soruya ise Obradovic, “Ömer Onan’ın ayrılışı bizim için kolay olmadı. Başkanımızla birlikte verilen karar oldu. Uzun yıllardır buradaydı ve verdiği karara da saygı duyuyoruz.” şeklinde cevap verdi.

Obradovic, Turkish Airlines Euroleague’in değişen formatına ilişkin yöneltilen soruya ise şu cevabı verdi: “Hem kendi sahamızda hem de diğer sahadaki maçlara dikkat ederseniz cevap oradadır. Taraftarlar bu şekilde mutlu. Bütün üst düzey takımların bir arada oynadığını görüyorlar. Sezon başında, oyuncuları bu tempoya alıştırmak için 2 günde bir maç oyandık. Bizim için değil bütün takımlar için farklı bir sistem. Bu yeni sistemde oyuncuların dinleme vakti var ama bizim yani staffın yok. Çünkü bir sonraki maça hazırlık yapmamız gerekiyor. Nitekim güzel ve memnunuz.”

Maurizio Gherardini ise, Fenerbahçe’nin Avrupa basketbolunda üst seviyelerde yer aldığını belirterek, “Türkiye’deki basketbol tablosu gelişiyor. Bugüne kadar Türkiye Basketbol Federasyonu ile olan iletişimimiz çok iyiydi ve halen de devam ediyor. Ömer Onan ve Hidayet Türkoğlu’nun orada oluşuyla daha da iyi olacaktır. Türkiye’deki basketbol üst seviyelerde. Tabii ki kurallar daha iyi olabilir ve gelişecektir. Fenerbahçe olarak Avrupa’da iyi bir yerdeyiz. Takım saha dışında da başarılı. Basketbol işinden anlayan bir takımız. Buna alışıp devam etmeliyiz. Zamanla her şey daha da iyi olacak.” dedi.




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BASKETBOL SÜPER LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250