Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Nevriye Yılmaz: Hedefe kilitlenmiş durumdayız

2016 Rio Olimpiyatları'nda çeyrek finale yükselerek yüzümüzü güldüren Türkiye A Milli Kadın Basketbol Takımı, sahadaki zorlukların dışında, kaldıkları olimpiyat köyünde de birçok zorlukla mücadele ediyor. Güvenlikten sağlığa kadar çok sayıda problemin olduğu Brezilya'da arka planda yaşadıklarını Perilerin kaptanı Nevriye Yılmaz anlattı. En büyük sorunun temizlik olduğunu belirten tecrübeli oyuncunun söylediklerine kulak verelim…

Nevriye Yılmaz: Hedefe kilitlenmiş durumdayız

Buradaki organizasyonun kalitesi Londra'ya göre bir iki tık daha düşük. Yemeklerde ve konakladığımız yerlerin temizliğinde ciddi sorunlar var. Kaldığımız yeri kendimiz temizliyoruz. Çamaşırlarımızı da bazen kendimiz yıkamak zorunda kalıyoruz çünkü organizasyonun verdiği imkanların hijyenik olmadığını düşünüyoruz ama sonuçta bunları bilerek geldik. Londra gibi olmayacağını tahmin ediyorduk. Fakat bir şekilde idare ediyor herkes, bir sıkıntı yok, sonuçta aç değiliz, başımızı sokacak bir odamız var.

KAYBOLMAMIZ BÜYÜK SKANDAL
Avustralya maçında yaşadıklarımızı yazdığımızda herkes bahane sandı ama öyle değildi. Kaybolma hikayemiz çok korkunç. Ertesi gün iki kişinin vurulduğunu da duyduk biz. Giderken bir saat geç ulaştık salona ama buna rağmen sonuna kadar mücadele ettik. 2.5 saat sürdü maçtan sonra olimpiyat köyüne gelmek. En sonunda taksi durdurduk yolda. Bizim kafileden taksiye binenler oldu. Otobüs taksiyi takip etti de öyle bulduk köyü. Akşam dönüşte hepimiz korktuk. Ülkemizde bir sürü asker şehit oluyor. Yeri geldiğinde biz de ülkemiz uğruna canımızı veririz ama böyle sebepsiz bir şekilde kim vurduya gitmek de istemeyiz. Dünyanın en büyük organizasyonunda böyle bir skandal yaşamayı beklemezdik.

HEDEFE KİLİTLENDİK
Telafisi olmayan maçlar oynuyoruz. Hepimizin çok ağrısı var, yürürken bile zorluk çekiyoruz. Ama maça çıkınca bunu düşünmüyoruz. Hiçbir şekilde mazeretin önemi yok. Kesinlikle hedefe kilitlenmiş durumdayız. Turnuva bittikten sonra belki bunun acısı çıkacak ama inşallah değer. Sonunda alacağımız bir madalya için o acıları çekmeye razıyım ben.


Kaynak: sabah

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER KADIN A MİLLİ TAKIM HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250