Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

25-11-2016 NBA

NBA'den hikayeler...

Dünyanın en çok takip edilen basketbol ligi NBA’de, 2016-17 sezonu tüm hızıyla devam ediyor. Sezonda dördüncü hafta geride kalırken hangi takımlar ve oyuncular parladı? İşte NBA’de ilk dört haftanın sonunda öne çıkanlar;

NBA'den hikayeler...
  • BEKLEDİĞİMİZE DEĞDİ: Andrew Wiggins, Jabari Parker ve Joel Embiid 2014 NBA Seçmelerinde birinci sırada seçilmek için çok mücadele verdi. Sonunda, yarışı Wiggings kazandı ve Timberwolves ile Yılın Çaylağı ödülünü aldı. Milwaukee tarafından ikinci sırada seçilen Parker, ön çapraz bağlarının yırtılması nedeniyle çaylak yılında ödül alma şansını kaçırmış oldu. Philadelphia tarafından üçüncü sırada seçilen Embiid ise ayağından yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle iki tam sezonu kaçırdı. Ancak sonunda üçü de aynı sezonda NBA’de mücadele ediyor ve ilk üç sırada seçilmelerini doğrular nitelikte oyun sergiliyor. Wiggings 25’in üzerinde sayı ortalaması ile NBA’nin en isabetli üçlük atan oyuncusu konumunda. Parker, maç başına 20 sayıyla oynuyor ve Wiggings gibi oyununu geliştiriyor. Birçok yeteneğe sahip Embiid ise oyunun gidişatını değiştiren büyük adam olarak sahalara geri döndü.
  • MEŞALEYİ TAŞIMAK: Kobe Bryant yıllardır Dwyane Wade ile birlikte NBA’nın en iyi şutör guard oyuncusu unvanını elinde bulunduruyordu. Kobe’nin emekliliğe ayrılmasıyla, kendisini kariyerlerinde büyük bir ilham kaynağı olarak gören eski rakipleri, bu pozisyonun bugün ve gelecekte her zaman dolu olacağını gösteriyor. Houston’dan James Harden ve Toronto’dan DeMar DeRozan bu sezon tarihi başlangıçlara imza attı. Golden State’ten Klay Thompson ve Chicago’dan Jimmy Butler, Phoenix’ten Devin Booker ve Utah’tan Rodney Hood yeni yeni filizlenen genç oyuncular arasında yer alırken, Boston’dan Avery Bradley performansı ise her geçen gün daha iyiye gidiyor.
  • TINY’NİN MİRASI: NBA tarihinde bir sezonda sayı ve asist krallığı unvanını elinde bulunduran tek oyuncu olan Nate “Tiny” Archibald’ın adı; James Harden ve Russell Westbrook’un bu rekora göz dikmeleri nedeniyle, sezonun başından beri sıklıkla anılır oldu. NBA’ye ikinci sıradan seçilerek herkesi şaşırtan Bronx doğumlu Archibald; hızını, zekasını ve yaratıcılığını kullanarak All-Star oyuncusu, NBA şampiyonu, Hall of Fame’de yer alma ve En İyi 50 Oyuncundan biri olma başarısını göstermişti. Archibald şimdi günlerini, gençlere koçluk yaparak ve NBA Cares etkinliklerine katılarak geçiriyor.
  • BÜYÜK OYNAMAK: Boy ve çok yönlülük her zaman NBA’in yetenek keşif kriterlerinden biri. Buna en iyi örneklerden biri de Milwaukee’den Giannis Antetokounmpo. Ancak müsabakaların yüksek tempolu ve geniş alanlarda oynandığı bugünün koşullarında boy; başarı için artık en önemli şart değil. Boston’dan Isaiah Thomas, Charlotte’dan Kemba Walker, Atlanta’dan Dennis Schröder, Memphis’ten Mike Conley ve Clippers’tan Chris Paul halen en etkili oyuncuların kısalardan çıktığını kanıtlıyor. Hepsi 1.85’in altındaki bu beş point guard mükemmel başlangıçlar yaptı.
  • AZİMLİ PELİKAN: NBA’nin asist liderliğinde, James Harden, Chris Paul, John Wall, Russell Westbrook, LeBron James ve Draymond Green gibi alışılageldik isimler yer alıyor. Listede aynı zamanda Pelicans’ın üç yıllık point guard’ı ve Jrue Holiday’in yokluğunda dümeni alan Tim Frazier’ da bulunuyor. Frazier ilk olarak Penn State’te üçüncü yılının başında tendonunu yırttı. İyileşme sürecinin ardından NBA D-Ligi Yılın Çaylağı ve MVP ödüllerini kazandığı 2014 yılında seçilmeden lige giriş yaptı. Geçen sezon New Orleans’ta 16 maçta 13.1 sayı ve 7.5 asist ortalamasıyla oynadı. Bu hafta Holiday’in dönüşüyle bile Frazier, Pelicans için önemli bir rol oynamayı hak ettiğini kanıtladı.
  • TATLI PRENS: Clippers’ın ilk beşinde üç yıldız Chris Paul, Blake Griffin, DeAndre Jordan ve oyunun en iyi şutörlerinden birisi J.J. Redick yer alıyor. Takımın tarihindeki en iyi sezon başlangıcında adından söz ettiren Luc Mbah a Mout da beşinci oyuncu olarak NBA’in savunmasına yardımcı olurken hücuma da mükemmel katkıda bulunuyor. Koç Doc Rivers kendisini ligin en iyi savunma oyuncusu olarak nitelendirdi. Kamerun’daki köyünde prens olan Mbah a Moute, 2003 yılında ilk kez düzenlenen Sınır Tanımayan Basketbol Afrika kampına katılmıştı.



HABERE YORUM YAZIN

DİĞER NBA HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250