Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Mutlu Altuğ: ''Basketbol kültürümüzle, bütçedeki küçülmeyi kapatırız''

Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Mutlu Altuğ, Ufuk Sarıca ile yolların ayrılmasını ve Pınar Karşıyaka'nın son durumuyla ilgili basketbolig'e konuştu.

Mutlu Altuğ: ''Basketbol kültürümüzle, bütçedeki küçülmeyi kapatırız''


Bütçenin düşmesinin sponsorla ilgili bir konu olduğunu belirten Altuğ sözlerine şöyle devam etti:

''Çok bütçeyle az iş yaptığınız zaman şemsiye tersine dönüyor.''

'' Ben olayı şöyle değerlendiriyorum; Bir bütçe niye düşer? Demek ki sponsorun beklediği geri dönüşü alamamış demektir. Ya da başka rahatsızlıklar vardır. Ben dönem dönem basketbolun direkt başında olduğum için şöyle örnekler vereyim; 2007-2008 sezonunda bütçe 1 milyon 250 bin liraydı. 2012-2013 sezonunda 4 buçuk milyon liraydı. Baktığımızda geçen sene 24 milyonlara tekabül eden bütçeler var. Karşıyaka az bütçeyle, çok iş yapmaya alışmış bir takım. Çok bütçeyle az iş yaptığınız zaman şemsiye tersine dönüyor. Geçen seneye baktığımızda Euroleauge’le başlayan, ardından EuroCup, onun ardından Türkiye Kupası’nda bir yere gelememe ve son haftalarda play-off’a gelip ilk turda elenme gibi bir durum var. Sponsor da olayı bu şekilde görüp bütçeyi azalttı. Buna bizim ekleyebileceğimiz artı bütçeler de belli. Ama ben bu şekilde de başarılı olabileceğimize inanıyorum. Bazı bünyeler vardır, çok parayla bazı şeyleri başaramazlar ama az parayla çok şeyi başarabilirler.

'' Basketbol kültürümüzle, bütçedeki küçülmeyi kapatabileceğimizi düşünüyorum''

Ben Karşıyaka’nın da, özellikle Karşıyaka basketbolunun da bu şekilde az bütçelerle iyi işler yapabileceğine inanıyorum. Sponsor aslında geçen seneye kıyasla bütçeyi düşürdü. Önceki senelere kıyasla yine iyi bir bütçesi var Karşıyaka’nın. Ana sponsoru dışında da sponsor kaynakları var. Onu da eklediğimizde, basketbol ligindeki orta seviyedeki bütçelerde gözükür. Ama bizim buradaki basketbol kültürümüz, salon kültürümüz ve taraftar kültürümüzle o açığı kapatabileceğimizi düşünüyorum. Beni basketboldaki bütçe daralması çok da endişelendirmiyor açıkçası. Biz her zaman ucuz ve kaliteli oyuncuları bulmayı başardık, bu sene de başarırız. Zaten 600-700 bin dolarlık oyuncular bizim bünyemize iyi gelmiyor. Bize daha aç oyuncular lazım. Onun için basketboldaki küçülmeyle ilgili çok endişem yok ve en azından bu seneden daha iyi olacağını söyleyebilirim. Euroleauge oynayamayacağız ama lig olsun, Türkiye Kupası olsun en iyi şekilde mücadele edebileceğimizi düşünüyorum.

'' Karşıyaka Spor Kulübü de Ufuk Sarıca’ya çok şey katmıştır, Ufuk Sarıca da Karşıyaka Spor Kulübü’ne çok şey kattı.''

Ufuk Sarıca Karşıyaka’ya büyük hizmetleri dokunmuş, çok büyük başarılara imza atmış, Karşıyaka’yla, Karşıyaka taraftarıyla bütünleşmiş gerçekten çok başarılı bir coach. Ben ilk Ufuk Sarıca’yı buraya getirdiğimde şöyle bir demecim olmuştu; “Karşıyaka’nın da Ufuk Sarıca’ya çok ihtiyacı var, Ufuk Sarıca’nın da Karşıyaka’ya çok ihtiyacı var, onun için bu doku tutacak” demiştim. Gerçekten tuttu. İlk seneden itibaren hep üstüne koyarak gitti ve çok büyük başarılar kazandırdı. Ama geçen sene yapılan bir kontrat var, 600 bin dolarlık bir kontrat. Karşıyaka Spor Kulübü’nün, bu kontratı bu bütçeyle karşılaması zordu. Aynı şekilde takım için ayrılan bütçeyle de hocanın kalması zordu. Biz kendisiyle devam edebilmek adına bütçeyi sunup görüşlerini aldık ama iki taraflı uyuşma olmayınca sonuçta bir ayrılık olması gerekti. Bu ayrılıkta da karşı tarafla iyi niyetle bir anlaşma yapıldı. 100 bin dolar niye verdiğimizi sorgulayabilirsiniz ama bunun tersinde de hiçbir şey yapmasa bile 600 bin dolar ödemek durumunda kalacaktık. Sonuçta her şeyin bir başı ve sonu oluyor. Bence Karşıyaka ve Ufuk Sarıca için son değil. Her zaman yine birlikte olma şansı var. Sonuçta iki tarafın da etik şekilde davrandığı bir ayrılık süreci oldu. Kendisine de bundan sonraki koçluk hayatında başarılar diliyoruz. Karşıyaka Spor Kulübü de kendisini bir yerlere getirebilecek bir isimle kısa bir süre içerisinde anlaşacaktır.
Sonuçta, Karşıyaka Spor Kulübü de Ufuk Sarıca’ya çok şey katmıştır, Ufuk Sarıca da Karşıyaka Spor Kulübü’ne çok şey kattı. Kendisi burada yükselip Milli Takım yardımcı antrenörlüğüne kadar çıktı, birçok kupa kaldırdı. Bu camia da onu çok sevdi, o da camianın bu sevgisine her zaman hizmetleriyle cevap verdi. Ama bugün mecburi bir ayrılık söz konusu olduysa, bizim birbirimizi anlayışla karşıladığımız gibi, camianın da sporun içinde böyle şeyler olduğunu kabullenerek anlayışla karşılaması gerekir. Sürekli Ufuk Sarıca’nın devam etmesini isterdik tabii ki ama maalesef böyle dönüm noktaları da oluyor.''

Salahattin Oytun İdel / Basketbolig-Özel Haber




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BASKETBOL SÜPER LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250