Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

19-06-2014 GENEL

MHK BAŞKANI EMİN BALCI'DAN ANKARALI'YA DESTEK

Mer­kez Ha­kem Ku­ru­lu Baş­ka­nı Emin Bal­cı, final serisinin 7. maçını yönetecek hakem Recep Ankaralı'ya destek verdi.

MHK BAŞKANI EMİN BALCI'DAN ANKARALI'YA DESTEK

Balcı “Galatasaray'ın Recep Ankaralı ile ilgili gündeme getirdiği tapeler 2011 yılına ait. Hangi yıldayız 2014... Dönem içerisinde Recep Ankaralı Galatasaray ve Fenerbahçe maçlarını en az onlarca kez yönetmiştir. Neden o zaman bu konu gündeme gelmedi. Galatasaray, Fenerbahçe veya herhangi bir kulüp bunu o gün neden gündeme getirmedi. Recep Ankaralı Türkiye'nin en iyi hakemi, dünyanın ise en iyileri arasında... Eğer bu arkadaşı bu maça atamasaydım, basketbola büyük bir saygısızlık yapmış olurdum. Tekrar söylüyorum Recep Ankaralı Türkiye ve Dünya'nın en iyi hakemidir” dedi.

Basketbol Disiplin Kurulu Başkanı İmran Işıldar da önemli açıklamalarda bulundu. Işıldar, "Talimatları incelerseniz, neden Fenerbahçe'ye seyircisiz oynama cezası verilmediğini görürsünüz. Disiplin Kurulu, kuralların gereğini yapmıştır. Bize gelen dosyada 5'inci maçta iki anonsun yapıldığı yazıyordu. Yönetmelik bunun para cezası olduğunu söylüyor.

Biz de bu cezayı verdik. Talimatları uyguluyoruz. Galatasaray'a verilenseyircisiz cezası da talimatlara göre verildi. O maçta 3 anons yapıldı. Yöneticilere yer verilmemişti. Galatasaray'ın maça çıkmaması küme düşmesine neden değil. İki takım arasında yaşanan olaylar spor camiasınıüzüyor.

Bunları hiçbirimiz arzu etmeyiz. Taraftar da mutlu değil. Yöneticiler söz yarışıyapıyorlar. İnsanlar da bundan etkileniyor. Yöneticilerin ortamı germeden olayın bir spor olduğunu ve centilmenlik gerektiğini vurgulamaları gerekir. Ama kendileri konuşarak herkesi tahrik ediyorlar. Sonuçta da bu olaylar oluyor" diye konuştu.

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GENEL HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250