Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Mersin Üniversitesi genç transferlerine devam ediyor

Mersin Üniversitesi Spor Kulübü, 2000 doğumlu Simge Özkutlu’yu kadrosuna kattı.

Mersin Üniversitesi genç transferlerine devam ediyor

2000 doğumlu olan ve 1.88 boyundaki Simge Özkutlu’nun genç ve gelecek vaat eden ve öncelikle Türk Basketbolu için önemli bir sporcu olacağını belirten MEÜSK başantrenörü Davut Güngör, Simge’nin henüz basketbola çok yakın zamanda başladığını ancak fiziksel özelliklerinin çok iyi olduğunu söyledi.

Davut Güngör, “Mersin Üniversitesi Spor Kulübü olarak geçmiş sezonlarda elde ettiğimiz başarıların yanı sıra alt yapı çalışmalarımıza da ciddi önem vermekte ve genç oyuncu adaylarımıza gerekli katkıyı sağlamaya çalışmaktayız. Basketbola yeni başlamasına rağmen özel antrenmanlarla çok kısa sürede hızla gelişim gösteren Simge’nin A takım kadrosunda yer alabilecek fiziksel kapasitesinin olduğuna ve önümüzdeki sezonlarda Milli takım düzeyinde önemli bir sporcu olacağına inanıyorum” dedi.

Başantrenör Davut Güngör ayrıca hedeflerinin, alt yapıdan yetiştirdikleri oyuncu sayısını artırmak olduğunu ve alt yapıdan gelen genç oyuncuların A takımda antrenman yaparak ve özel idmanlarla desteklenerek, kısa sürede gelişim göstereceklerine ve önemli noktaya geleceklerine inandığını ifade etti.

“Bu sezon ve bundan sonraki süreçlerde MEÜSK hem altyapıdan yetiştirdiği sporcular ile ve altyapıda elde edecekleri başarı ile Türk basketboluna katkı sağlamaya devam edeceğiz.”

Genç oyuncu Simge Özkutlu ise; “Basketbola çok kısa süre önce başladım, çalışmalarımız bireysel gelişime dayalı oluyor. Böylelikle kendimi çok iyi hissediyorum. Antrenörlerimizin bizlerle özel ilgileniyor olması bizleri çok mutlu ediyor. Aynı zamanda A takımdaki ablalarımızın yoğun geçen antrenmanlarda bize olan yaklaşımları ve destekleri bizlere itici bir güç oluşturuyor. Mersin Üniversitesi Spor Kulübünde olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum, kulübümüzün imkanları ve çalışma şartları çok güzel. Bizlere verilen şansın çok önemli olduğunun farkındayım ve bu şansımı iyi değerlendirmek istiyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Yeni transfer Özkutlu ayrıca, “Burada bizlerle ilgilenen antrenör abilerimizin olması da kendimize olan güvenimizi artırıyor. Çok çalışarak iyi bir sporcu olmak ve Milli takım forması giyerek hem ülkeme hem aileme hem de kulübüme olan borcumu ödemek istiyorum” dedi.




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER TÜRKİYE KADINLAR BASKETBOL LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250