Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Mersin Büyükşehir Basketbol’dan çok sert açıklama!..

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Mersin Büyükşehir Belediyespor, ligin 15. haftasında Fenerbahçe ile oynadıkları maçta yanlış oyuncunun serbest atış kullanmasının "hakem hatası" olarak değerlendirilmesi nedeniyle Türkiye Basketbol Federasyonu'na tepki gösterdi.

Mersin Büyükşehir Basketbol’dan  çok sert açıklama!..

Kulüpten yapılan yazılı açıklamada, 17 Ocak'ta Ülker Sports Arena'da oynanan maçta, Fenerbahçe'nin kazandığı serbest atışın, yanlış bir oyuncu tarafından atıldığı için kural hatası yapıldığı ileri sürüldü.

TBF'nin, bu kural hatasını "hakem hatası" olarak değerlendirdiği belirtilerek, "Federasyonun çifte standart uygulamasıyla tarafsızlığının sarsıldığı ve Anadolu kulüplerine bakış açısının eşitlikten uzak ve adil olmadığı tiyatrosu alenileşmiştir" ifadesi kullanıldı.
Açıklamada, TBF'nin tavrı eleştirilirken, şu sözlere yer verildi:

"İtiraza konu olan maçın video görüntülerinin TBF'ye sunulmaması itirazımızın haklılığını ispatlar nitelikte. TBF'ye ev sahibi takımın 2 farklı kamera ile çekim yaptığını gösteren bir fotoğraf sunuldu ve TBF Yönetim Kurulu üyesinin canlı şahitliği ile ispatlandı. TBF, olayın gerçek yüzünü bilmesine rağmen bilmezlikten gelmeyi seçmiş ve tarafsızlık ilkesini sarsmıştır. Bundan böyle olaylı her maçın video görüntülerinin ev sahibi takım tarafından karartılmasının ya da yok edilmesinin de önü açıldı. Ayrıca maddi ve manevi verdiğimiz emeklerin sorumsuzca alınan kararlar ile heba olması, buna TBF'nin de göz yumması, duyarsız davranması bizleri derinden yaralamış, çalışma şevkimizi kırmıştır. Tüm kulüplere eşit mesafede ve tarafsız olması gerektiğine inandığımız federasyona olan güvenimiz an itibarıyla sarsılmıştır. Kuralların her kulübe eşit uygulandığına artık inancımız kalmamıştır."
Kulübün açıklamasında ayrıca sezon başından beri hakemlerle ilgili Merkez Hakem Kurulu'na yapılan uyarılardan sonuç alınamadığı belirtildi.




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER KADINLAR BASKETBOL SÜPER LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250