Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Memnun: İspanya maçı umutlarımı oldukça artırdı

A Milli Kadın Takımı baş antrenörü Ekrem Memnun, Olimpiyat Oyunları öncesi TBF'ye açıklamalarda bulundu.

Memnun: İspanya maçı umutlarımı oldukça artırdı

İspanya maçının ışığında nasıl görüyorsun takımımızın durumunu? diye yöneltiyoruz ilk sorumuzu. "Bu maç umutlarımı oldukça artırdı. İşin doğrusu bazı sıkıntılarımız yok değil. Örneğin en önemli silahlarımızdan biri olan Kaptan Nevriye sakatlığı nedeniyle yaklaşık 3 hafta süren hazırlık dönemimizde bizlerle yani takımla bir arada pek çalışamadı. Son 2-3 gündür birlikte idman yapabiliyoruz. Ayrıca Işıl'ın adalesindeki sorun da bir diğer sıkıntımız oldu. Ancak bunlar giderek düzeliyor. Doktorumuz ve sağlık ekibimiz maçlara dek her ikisinin de hazır olacağını bildirdiler. Ama biz buraya hedefimize ulaşmak için geldik. Tüm sorunları ve sıkıntıları aşıp gerekli mücadeleyi yapacağız” diyen Memnun'a, Olimpiyat köyündeki durumun nasıl olduğunu, köyde belli sıkıntılar yaşanıp yaşanmadığını soruyoruz.
 
“Her şeyin beklediğimiz gibi olduğunu söylemek zor” diye söze giren Ekrem Memnun şöyle devam ediyor: “Biz daha konforlu ve rahat ortamlara alışmış bir takımız bu yüzden olimpiyat köyünde istediklerimizin karşılığını aldığımızı söylemek biraz güç. Özellikle oyuncularımızın yemekler konusunda sıkıntıları olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Ayrıca antrenman koşulları ve düzenleri de pek istediğimiz gibi değil. Ancak bunları pek önemsemiyoruz. Çünkü herkesin olmak için yanıp tutuştuğu olimpiyat oyunlarında mücadele edeceğiz. Ay Yıldızlı bayrağımızı temsil edeceğiz. Bu da tüm zorlukların üstesinden gelmek için ayrı bir motivasyon demek. Bunu tüm oyuncularımın gözlerinde görüyorum. Hepsi bu önemli turnuvada ellerinden gelenin fazlasını yapmak için son derece büyük bir gayret içinde.”

"Geçmişte kazanılan başarılar geçmişte kalır"

Peki üst üste ikinci kez olimpiyatta mücadele edeceksiniz. Londra da gelen bir beşincilik vardı bu kez hedef daha iyisini yapmak mı olacak sorusunu yöneltiyoruz.

“Elbette daha iyisini yapmak hedefimiz. Ama o olimpiyat ile bu olimpiyat kıyaslanmasın. O geçmişte kaldı. Şimdi daha yeni bir takım ve hedefler var. Geçmişte kazanılan başarılar geçmişte kalır. Önümüzde aşılması gereken zorluklar ve sonuçta ulaşmak istediğimiz bir başarı hedefi var. Bunun için buraya geldik. Şöyle bir düşünüyorum da antrenör olarak keşke daha önceki yıllarda buralara gelip daha büyük deneyimler kazansaydım. Ancak hiçbir şey için geç değil. Burada da alacağımız dersler ve öğreneceğimiz şeyler var. Önemli olan burada geçmişi aşan bir derece ki o da kürsü demek onu elde etmek. Bunun için çalışıyor ve mücadele ediyoruz umarım her şey istediğimiz gibi olur” cevabı geliyor Ekrem Hoca'dan.

"Oyuncularım yenik düşmeyi kabullenmiyorlar"

Takımın en güvendiği yönünü öğrenmek istiyoruz bu kez; 
“Asla pes etmeyen bir yapımız var. Mücadeleyi hiç bırakmamak bir diğer artımız. Bu takım çok karakterli ve bu karakteri sahaya yansıtmayı bilen oyunculardan kurulu. Maç içinde elbette inişler çıkışlar olacaktır. Burada yaptığımız çalışmalarla bunu en aza indirgemek için uğraş veriyoruz. Oyuncularımın en çok takdir ettiğim yönlerinden birisi ise isyankar yapıları. Bu yapı onları daha fazla mücadele etmeye itiyor. Yenik düşmeyi kabullenmiyorlar. Pes etmek gibi bir düşünceleri asla yok. Ayrıca birlikte mücadele edip, birlikte kavga etmekten keyif alıyorlar bu da onların en güvendiğim yanı. Ben yapı olarak çok hırslı  bir antrenörüm. Aynı hırsı oyuncularımda görmek beni son derece mutlu ediyor.” diyor.

"Birlikte mücadele etmek buradaki en büyük silahımız olacak"

Rio da başarıya giden yolun savunmadan mı, hücumdan mı geçeceğini soruyoruz bu kez Ekrem Memnun'a, “Her ikisinden de “ diye söze giriyor ve devam ediyor “Biz hücum gücü çok yüksek bir takım değiliz. Son oynadığımız İspanya'da olduğu gibi Alba Torrens, Rodriguez gibi süperstar diyebileceğimiz oyuncularımız yok bu yüzden savunmada daha çok mücadele etmek zorundayız. Savaşmadan bir yere varamayacağımızı biliyoruz. Ama elbette hücum da önemli. Son İspanya maçında olduğu gibi bir dış şut yüzdesi yakaladığımız her maçı kazanırız. Oldukça zorlu bir gurupta mücadele edeceğiz. Avustralya gerçekten çok zorlu bir takım. Belarus'u son zamanlarda yenemiyoruz. Fransa geçen olimpiyatın finalisti. Japonya hazırlık maçında onları yenerek ne kadar dişli bir takım olduğunu gösterdi. Fakat bunların hiç biri bizi korkutmuyor. Bu son İspanya maçında takıma yaptığımız cila beni çok memnun etti. Özellikle kenardan gelen oyuncularımızın verdiği katkı bence son derece önemli. Birlikte mücadele etmek buradaki en büyük silahımız olacak.”

"İlk 4 takım içinde yer alıp çeyrek finale çıkmak önemli"

Ekrem Memnun'a son olarak gurup maçları sonunda nerede yer almak istediğini soruyoruz “Tabii ki hedef ilk sırada tamamlamak ama bu oldukça zor. Eğer bir olamıyorsak o zaman tercihim 3. sırada yer almak. Elbette ilk 4 takım içinde yer alıp çeyrek finale çıkmak önemli. Ama ikinci veya dördüncü olursak iş bizi daha zor noktalara götürür. Önceliğimiz guruptan çıkmak ama avantajlı bir yerde çıkmak bizi hedefimize biraz daha yaklaştırır. Her maçı ayrı ayrı değerlendirip ona göre hedefimize yürüyeceğiz. İnşallah hep birlikte bunu başarırız ve kürsüyü hedefleyerek geldiğimiz Rio'dan güzel haberleri ülkemize göndeririz “diyor.


Kaynak: tbf

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER KADIN A MİLLİ TAKIM HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250