Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

MEJIA: TAKIMDA HEPİMİZ LİDERİZ

Beko Basketbol Ligi'nde sezonun En Değerli Oyuncusu seçilen Banvit'in yıdızı Sammy Mejia, TBF'nin sorularını yanıtladı.

MEJIA: TAKIMDA HEPİMİZ LİDERİZ

Beko Basketbol Ligi’ndeki başantrenörler ve takım menajerlerine göre sezonun En Değerli Oyuncusu sizsiniz. Bununla ilgili neler hissediyorsunuz?
Bu benim için bir onur. Benim oyunumu takdir etmeleri ve benim bu ligdeki En Değerli Oyuncu olduğuma inanmaları oldukça güzel. Beni buna layık gördükleri için minnettar ve müteşekkirim.

Peki, Beko Basketbol Ligi’nin En Değerli Oyuncusu’nu size sorsaydık, kimi söylerdiniz?
Aklıma birkaç isim geliyor. Arroyo bunlardan birisi. Batista da diyebilirim; bu sezon çok iyi oynadı, performansı Karşıyaka için etkili oldu. Tabii ki ligde birçok değerli, harika oyuncu var. Ama En Değerli Oyuncu denildiğinde aklıma bu iki oyuncu geliyor.
Banvit’in saha içindeki lideri olduğunuzu söyleyebilir misiniz?
Hepimiz öyleyiz. Bir ya da iki oyuncu yok. Bu takım çalışması. Bizi izlediğiniz zaman bunu görebiliyorsunuz; her akşam başka bir oyuncu çıkıp maçta etkili olabiliyor. Zaten bu sezon bizi özel kılan da bu oldu. Takımın temel taşlarından olduğumu söyleyebilirim. Antrenörümüz bana hücum etkinliği yaratma konusunda sorumluluk yüklüyor. Ama “Ben takımın lideri miyim?..” Bence takımın çekirdeğini oluşturan bir grup oyuncu var.

Banvit ile iki yıllık yeni bir sözleşme imzaladınız. Bu takımla ilgili en çok sevdiğiniz şey nedir?
Banvit, küçük bir kasabanın takımı. Buraya kolaylıkla alışıp rahat hissedebiliyorsunuz. Etrafınızda dikkatinizi dağıtabilecek bir sürü şeyin olup bittiği büyük bir şehirde oynamak gibi değil. Yalnızca basketbola odaklanmak için harika bir yer. Ailem, eşim ve kızım benimle birlikte. Bandırma onlar için de güzel bir yer. Rahatlatıcı ve yavaş bir yaşam biçimi var.

Başantrenör Dimitris Itoudis’in Banvit’e getirdiği en önemli değişiklik sizce ne oldu?
Antrenmanlardan maç videoları izlemeye kadar her konuda yoğun bir çalışma temposu... Onun çok yoğun bir kişiliği var. Her zaman yüksek bir enerjisi var. Sizi sürekli zorluyor. Daha fazlasını yapamayacağınızı düşündüğünüz zamanlarda o duygunun üstesinden gelebilmeniz için sizi cesaretlendiriyor.



Banvit’in EuroCup sezonu sizi hayal kırıklığına uğrattı mı?

Tabii ki… Daha büyük beklentilerimiz vardı. Deplasmandaki maçlarda tökezledik. Banvit, son birkaç yıldır Avrupa kupalarında zorlanıyor. Bu gidişi durdurmanın bir yolunu bulmamız gerekiyor. EuroCup’taki iyi takımlardan biriydik, fakat deplasmanda hemen hemen herkese kaybettik. Deplasmanda kazanamadığınız zaman, böyle liglerde üst turlara çıkmak zorlaşıyor.

Detroit Pistons’taki günlerinizle ilgili ilginç bir detay, Rasheed Wallace’ın size Stanley adını takmasıydı. Bu takma ad nasıl ortaya çıktı?
O çok şapşal bir adam. Aynı zamanda gerçekten eğlenceli ve harika biri. Herkesle dalga geçme alışkanlığı var. Herkesin adını değiştirir. Eğer adınız Mike ise sizi Mike’a benzeyen başka bir adla çağırır. Sanırım takıma yeni gelen oyunculara yaptığı bir şey bu. Stanley, bana taktığı belki de 10 addan yalnızca birisiydi… Bu takma ad bana güzel anıları hatırlatıyor.


Kaynak: Tbf

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BASKETBOL SÜPER LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250