Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

22-06-2023 GENEL

Mali'deki genç oyuncuları korumak için FIBA'dan kararlar

(FIBA) Haziran 2021'de ulaşan Mali Basketbol Federasyonu (FMBB) bünyesindeki sistemik cinsel taciz iddialarından sonra FIBA, genç basketbolcuların güvenliğini koruyan bir spor ortamı oluşturmak için Mali'de çeşitli yerel ve uluslararası ortaklar ve paydaşlarla yakın bir şekilde çalıştı.

Mali'deki genç oyuncuları korumak için FIBA'dan kararlar

2021 yazında keşfedilen ve bağımsız olarak doğrulanan iddiaların ardından FIBA, aralarında çok sayıda antrenör ve FMBB yetkilisinin de bulunduğu on kişi hakkında disiplin soruşturması başlattı. FIBA, bu prosedürlerin sonuçlanmasına kadar geçici olarak uzaklaştırma cezası verdikten sonra aşağıdaki yaptırımları uygulamıştır:

 

  • Amadou Bamba (eski Mali Milli Takım Antrenörü): 80.000 İsviçre Frangı para cezasına ek olarak, FIBA veya FIBA ile ilgili herhangi bir görev üstlenmekten veya faaliyete katılmaktan ömür boyu uzaklaştırma.

 

  • Harouna Maiga (eski FMBB Başkanı): 20.000 İsviçre Frangı para cezasına ek olarak, FIBA veya FIBA ile ilgili herhangi bir görev üstlenmekten veya faaliyete katılmaktan 8 yıl süreyle uzaklaştırma.

 

  • Seydou Maiga (eski FMBB Genel Sekreteri): 10.000 İsviçre Frangı para cezasına ek olarak, FIBA veya FIBA ile ilgili herhangi bir görev üstlenmekten veya faaliyete katılmaktan 6 yıl süreyle uzaklaştırma.

 

  • Amadou Traore (eski FMBB 1. Başkan Yardımcısı): 5.000 İsviçre Frangı para cezasına ek olarak, FIBA veya FIBA ile ilgili herhangi bir görev üstlenmekten veya faaliyete katılmaktan 4 yıl süreyle uzaklaştırma.

 

  • Fatoumata Diallo (eski Mali Milli Takım Yardımcı Antrenörü): FIBA veya FIBA ile ilgili herhangi bir görev üstlenmekten veya faaliyete katılmaktan 2 yıl süreyle uzaklaştırma.

 

 

Yaptırımların bir parçası olarak, tarafların yaptırımın sona ermesinden önce ve FIBA veya FIBA ile ilgili faaliyetlere geri dönmelerinin ön koşulu olarak FIBA onaylı koruma eğitimini tamamlamaları gerekmektedir.

 

IBA, yasal prosedürlerin ötesinde, Mali basketbol çevresinde savunmasız durumdaki kişilerin korunmasına yönelik politikalar, kaynaklar ve eğitim geliştirmeye ve korumayı iyileştirmeye de odaklandı. FIBA, çocukları sporda güvende tutma konusunda kapsamlı deneyime sahip bağımsız bir kuruluş ve yerel bir ortak olan "Terre des Hommes Vakfı (Tdh)” ile ortaklık kurdu. Bu ortaklık sayesinde FIBA, Mali'de savunmasız durumdaki genç oyuncular ve diğer kişiler için bir basketbol koruma ve emniyete alma hizmeti başlattı.

 




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GENEL HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250