Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

12-02-2016 ALT YAPI

Mahmut Uslu: ''Basketbol altyapımızı kapatabiliriz''

Ömer Aşık ve Enes Kanter'in ardından Ömer Faruk Yurtseven'in de kariyerini NCAA ve NBA'de sürdürme kararı alması Fenerbahçe'yi isyan ettirdi. Kulüp genel sekreteri Mahmut Uslu, "Alt yapıyı kapatabiliriz" dedi

Mahmut Uslu: ''Basketbol altyapımızı kapatabiliriz''


Alt yapısından yetiştirdiği Ömer Aşık ve Enes Kanter'i 'takıma en çok faydalı olabilecekleri dönemde' NBA takımlarına kaptıran Fenerbahçe, aynı kaderi şimdi de Ömer Faruk Yurtseven'de yaşamak üzere...

Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic dünkü Malaga maçının ardından düzenlediği basın toplantısında bu olaya değinip, Ömer Faruk'a ağır eleştirilerde bulundu.

Konu ile ilgili en çarpıcı ve birçoklarına göre 'acı' açıklama ise Fenerbahçe Genel Sekreteri Mahmut Uslu'dan geldi. Maddi ve manevi olarak büyük emek harcadıkları oyuncuların serbestçe NBA'e gitmelerinden yakınan Uslu, "Alt yapıyı kapatabiliriz" dedi.

Uslu'nun açıklamaları şöyle:

"NBA'E GİTME YAŞI 21-22 OLMALI"

"Oyuncuların NBA hayalini anlıyoruz ancak Amerika'ya erken gidenler bundan basketbol olarak zarar görür. NCAA yerine Euroleague'de oynayan, büyük oyuncularla birlikte antrenman yapan bir Ömer Faruk için NBA'e gitme yaşı 21-22 olmalı. Aileler bilinçsizce hareket ediyor ve menajerler tarafından zehirleniyor. Genç oyuncuların elini kolunu sallayarak Amerika yolunu tutmasına FIBA, NBA ile anlaşma yaparak engel olmazsa altyapıyı kapatabiliriz.

"ENES FENERBAHÇE'DE 2-3 YIL OYNAMALIYDI"

NBA, Avrupa basketbolunu kazıyor. Oyuncular elbette NBA'e gidebilmeli ancak bu belli koşullara bağlanmalı. Genç oyuncular ve aileleri şunu anlamalı ki Fenerbahçe, Anadolu Efes, Karşıyaka gibi üst düzey Avrupa liglerinde oynayan takımların gençleri burada kalarak NCAA'den öğreneceklerinin çok daha fazlasını elde edebilirler. Ömer Faruk'un Euroleague oyuncuları ile mücadele etmesi mi, yoksa NCAA'de oynaması mı basketboluna daha fazla katkı verir? Enes'i de erken kaçırdılar. NBA'de iyi yerlere geldi ancak Fenerbahçe'de 2-3 yıl daha oynamış olsa basketbolu çok daha üst seviyede olurdu.

"ALT YAPIYA HER YIL 1 MİLYON TL HARCIYORUZ"

Bir genci yetiştirmek için 10 yıl emek veriyorsunuz, eğitimi ile ilgileniyorsunuz, ev tutuyorsunuz, masraf yapıyorsunuz. O hiçbir şeyin karşılığını vermeden ve basketbolu tam olarak öğrenmeden çekip gidiyor. Bu kabul edilebilir bir durum değil. Bugün Fenerbahçe altyapılarında 20'şer kız ve erkek genç oyuncu için burs olanağı sağladık, harçlıklarını veriyoruz, antrenörlerimizi, tesislerimizi veriyoruz. Bu yıl bu bağlamda 1 milyon TL civarında harcama yapıyoruz. Onların NBA'de oynaması bize de mutluluk verir ama zamanı geldiğinde...

"BURASI NBA'İN ARKA BAHÇESİ Mİ?"

NCAA ve NBA'in sisteminin bu şekilde yürümesine göz yumulacaksa alt yapı için yaptığımız masrafları Türkiye Basketbol Federasyonu'ndan isteyebiliriz veya 'alt yapıları kapattık' diyebiliriz. Ömer gitti, Enes gitti... Ne diye alt yapıyla uğraşalım? Burası NBA'in arka bahçesi mi?

"AİLELERİN GERÇEKLERİ GÖRMESİ LAZIM"

Ömer Faruk 21-22 yaşına kadar Fenerbahçe'de kalmalı, NCAA'e göre çok daha iyi duruma gelerek ondan sonra NBA'de oynamayı düşünmeli. Tabii bu konuda asıl görev onları yönlendirmesi gereken ailelere düşüyor. Onların gerçekleri görmesi ve anlaması lazım."




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER ALT YAPI HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250