Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Kimyacıoğlu: Ülkemizi temsil etmenin sorumluluğunun bilincindeyiz

A Milli Kadın Basketbol Takımımızın yıldızlarından Şebnem Kimyacıoğlu, Rio Olimpiyat oyunları öncesi espn.com için Michelle Smith’e açıklamalarda bulundu.

Kimyacıoğlu: Ülkemizi temsil etmenin sorumluluğunun bilincindeyiz

Kendi kariyerinden bahsederek başladığı söyleşide Milli Takım mesaisini Türkiye’nin yaşadığı zor günlerle ilişkilendirerek de değerlendiren Kimyacıoğlu, Rio’da elde etmeyi amaçladıkları başarı ile ülkeye gurur yaşatmak istediklerini dile getirdi.

Şebnem Kimyacıoğlu’nun espn.com röportajında kullandığı ifadeler ise şu şekilde: 

“Kimse Fiziksel Yapımın Basketbola Elverişli Olduğunu Düşünmüyordu”
“2005 yılında Amerika’da Stanford Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra Avrupa’da basketbol oynamak için Türkiye’ye geldim ve üç sene burada forma giydim. Ardından Hukuk eğitimi almaya karar verdiğim için Amerika’ya döndüm ve Santa Clara Üniversitesi’nde Hukuk okumaya başladım. Mezun olduktan sonra Kaliforniya Barosu’nun sınavını kazandım ve bir daha profesyonel anlamda basketbol oynayacağımı düşünmüyordum.”
“Kimse benim basketbol için elverişli bir fiziksel yapım olduğunu düşünmüyordu, hatta ben de düşünmüyordum ama baro sınavına hazırlandığım süre zarfında elimden geleni yaparak basketbolumu geliştirmek adına da çalıştım ve 2012 yılında Euroleague oynayan Galatasaray kadrosuna dâhil oldum.”

“Euroleague Şampiyonluk Maçı Benim İçin Rüya Gibiydi”
“2014 yılında Galatasaray ile Euroleague şampiyonu olduğumuz sezonda hayatımın o zamana kadarki en önemli maçına çıktım. Şampiyonluk maçında bizi sonuca götüren iki tane üç sayılık isabeti buldum ve FIBA tarafından ‘maçın kahramanı’ olarak adlandırıldım. Rüya gibiydi…”

“2015 yılında artık Amerika’ya dönüp avukatlığa devam etmek için vakit geldiğini düşündüm. Santa Barbara’da bir avukatlık ofisinde birkaç ay çalıştıktan sonra Bilyoner.com KBL’de mücadele veren Yakın Doğu Üniversitesi’nden bir teklif aldım ve 2016 itibarı ile iki aylığına bu takımda forma giydim.”

“Milli Takımda forma giyecek olduğumu düşünmüyordum. Euroleague şampiyonluğunu beraber yaşadığımız Ekrem Memnun, 2016’nın Mayıs ayında beni Rio Olimpiyatları aday kadrosu için düşündüğünü söylediğinde gördüm ki benim basketbol oynamaya devam etmem gerekiyor.”

“Ülkemi Seviyorum Ve Ülkemin Geleceğine Dair Umut Besliyorum”
“28 Haziranda Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşen terör saldırısı esnasında Milli Takım kampımızın tatil zamanıydı ve 1 Temmuz’da tekrar toplanacaktık. Amerika’daydım ve saldırıdan iki gün sonra Türkiye’ye aynı havalimanı üzerinden geldim. Sadece 48 saat önce orada insanların ne halde olduklarını düşünmek beni derinden etkiledi, neticede havalimanı sürekli kullanmak zorunda olduğumuz bir yer…”

“Teknik ekibimiz bizi yaşanan her türlü huzursuzluktan özenle uzak tutmaya çalıştı. Havalimanında VIP girişlerini ve bekleme salonlarını kullandık. Sadece basketbolumuza ve Olimpiyat oyunlarına odaklanmamız için ellerinden geleni yaptılar.”

“Ülkemizin bize dair umudu olduğunu biliyoruz ve bundan ötürü gurur duyuyoruz. Aynı zamanda bu noktalara gelmemize olanak sağlayan destekçilerimize gurur yaşatmak için de elimizden geleni yapacağız.”

“Ben Amerika’da doğdum ama her yaz tatilimi Türkiye’de geçirdim. Ailem Türkiye’de yaşıyor. Türkçeyi hâkim olarak ve akıcı konuşuyorum. Üniversiteden mezun olduktan sonra toplam altı sene Türkiye’de yaşadım. Ülkemi seviyorum ve ülkemin geleceğine dair umut besliyorum.”

“15 Temmuzda gerçekleşen darbe teşebbüsü esnasında Milli Takım ile Slovenya, Kranjska Gora’da kamptaydık. Ben otelin lobisinde telefonum ile görüntülü konuşma yapıyordum. Bir anda etrafta telaşla koşturmaya başlayanlar oldu ve bir darbe teşebbüsü olduğuna dair konuşmalar duydum.”

“Tedavilerimizi olduğumuz büyük odaya gittim, takım arkadaşlarım ellerinde telefon ve tabletleriyle ülkemizde olan biteni öğrenmeye çalışıyorlardı. Türkiye’de de o anlarda insanlar ne olduğunu pek anlayamamışlardı. İstanbul’da köprü geçişleri kapatılmıştı ama bunun nasıl bir eylem olduğu daha çözülememişti. Teknik ekibimiz toplantı odasında projeksiyon ile Türkiye’den canlı televizyon yayınını büyük ekrana yansıttı, o şekilde olayları takip ettik.”

“Toplantı odasında sessizlik vardı. Herkes olanları ve olabilecekleri düşünüyor, sevdikleri konusunda endişeleniyordu. Haliyle korkmuştuk, Türkiye’ye dönebilecek miyiz onu bile bilmiyorduk…”

“Darbe teşebbüsünün başarısız olduğunu gece yarısından sonra fark ettik. Tüm Türkiye demokrasi için tek yürek olup bu girişime karşı durmuştu. Farklı ideolojilere, inanışlara sahip de olsalar ülkemizin tüm vatandaşları Türkiye’nin demokratik olarak seçilmiş hükumetine karşı gerçekleşen darbe girişimine izin vermemek adına ellerinden geleni yapıyorlardı.”

“17 Temmuzda ülkemize döndüğümüzde herkes sokaklarda demokrasiye sahip çıkmaya devam ediyordu. Havalimanın önünde demokrasinin galibiyetini kutlayan insanları gördük. Ülkemizin gücünü gösteren bu sahneler aynı zamanda Türkiye’nin ne kadar ilerlediğini de gözler önüne seriyordu.”

“Ülkemizi Temsil Etmenin Sorumluluğunun Bilincindeyiz”
“Rio Olimpiyatları için yola koyulacağımız zaman, üzerimizde ülkemizi temsil edecek olmanın sorumluluğu olduğunu biliyorduk. Dünyaya Türkiye’nin ayakları üzerinde ve sağlam durduğunu göstermek için bizim de bir şansımız vardı. Olimpiyatlarda alacağımız başarı, ülkemizin demokrasisinin gücünü gösteren bir güzellik olmanın yanında aynı zamanda herkese bir umut ışığı da olacaktır.”

“Ülkemizle gurur duyuyoruz. Son zamanlarda ciddi kayıplar verildi ve kara günler yaşandı. Türk halkı onurlu duruşundan ödün vermedi ve biz de onları gururlandırmak istiyoruz.” 
 


Kaynak: tbf

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER KADIN A MİLLİ TAKIM HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250