Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

KBSL'de şampiyon Fenerbahçe

Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off finalinin dördüncü maçında Fenerbahçe konuk ettiği Çukurova Basketbol'u 80-68’lik skorla mağlup ederek seride durumu 3-1'e getirdi ve şampiyon oldu.

KBSL'de şampiyon Fenerbahçe

Karşılaşmanın başında pota altından sayılar üreten Fenerbahçe karşısında Şaziye İvegin Üner ve Gray'la üç sayılık basketler bulan Çukurova Basketbol, 5. dakikayı 10-9 üstün geçti. Savunmasını sertleştiren ve öne geçen sarı-lacivertli ekip, Birsel Vardarlı Demirmen'in dış atışlardan bulduğu basketlerle farkı açtı ve ilk çeyreği 26-18 önde tamamladı. Fenerbahçe'nin takım kaptanı Birsel Vardarlı final serisinin en değerli oyuncusu (MVP) seçildi. İkinci çeyrekte hücumlardan boş dönen Çukurova Basketbol karşısında pota altından arka arkaya rahat sayılar bulan Fenerbahçe 17. dakikada farkı 19 sayıya çıkardı: 42-23. Toparlanan konuk ekip, Şaziye İvegin Üner ve Gray'ın basketleriyle farkı 13 sayıya indirse de sarı-lacivertli ekip, soyunma odasına 45-32 üstün gitti. İkinci yarıya da iyi başlayan ve rakibine kolay sayı şansı vermeyen Fenerbahçe, Vaughn, Stokes ve Plum'un sayılarıyla 27. dakikada farkı 25 sayıya (64-39) çıkardı. Sarı-lacivertli ekip, final periyoduna 66-46 galip girdi. Son çeyrekte skor üstünlüğünü koruyan Fenerbahçe, baştan sona üstün götürdüğü karşılaşmayı 80-68 kazandı ve sezonu şampiyon tamamladı.

Fenerbahçe: Birsel Vardarlı Demirmen 18, Plum 14, Zandalasini 13, Tuğçe Canıtez 9, Vaughn 10, Ayşe Cora 8, Özge Yavaş, Stokes 8, Esra Ural Topuz, Merve Arı
Çukurova Basketbol: Pelin Derya Bilgiç 6, Şaziye İvegin Üner 6, Gray 26, Gueye 4, Bone 11, Mestdagh, Meltem Avcı 2, Sevgi Uzun 11, Gökşen Fitik 2

Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe’ye madalyalarını Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Beşok ile TBF CEO’su Ömer Onan sundu. Sezonu şampiyon olarak tamamlayan Fenerbahçe’ye şampiyonluk kupasını da TBF Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Beşok takdim etti.

Final oynama başarısı gösteren Çukurova Basketbol’a madalyaları ve ikincilik şiltini TBF Genel Sekreteri Serbülent Şengün ile TBF Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım verdi.

Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde final serisinin en değerli oyuncusu seçilen Birsel Vardarlı Demirmen’e ödülünü A Milli Kadın Takım Menajeri Yasemin Horasan takdim etti.




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER KADINLAR BASKETBOL SÜPER LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250