Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Kadınlar Türkiye Kupası Yakın Doğu Üniversitesi'nin

PTT Kadınlar Türkiye Kupası final mücadelesinde Yakın Doğu Üniversitesi, Hatay Büyükşehir Belediyespor'u 86-79'luk skorla mağlup ederek kupanın sahibi oldu.

Kadınlar Türkiye Kupası Yakın Doğu Üniversitesi'nin

Vandersloot ve Paris’in karşılıklı sayılarıyla başlayan mücadelede ikinci dakika 4-4 eşitlikle geçildi. Yüksek tempoda iki takımda hücumları sayıya çevirirken, Vandersloot’un turnikesiyle Yakın Doğu Üniversitesi skor üstünlüğünü eline aldı (11-8). Ben Abdelkader ve Snytsina ikilisinin basketleriyle kontrolü eline alan Hatay Büyükşehir Belediyesi, ilk periyotu da 21-20 önde tamamladı. İkinci periyotun ilk dakikalarında Courtney Paris’e boyalı alanda top indirerek hücum eden rakibi karşısında özellikle Cansu Köksal ile skor üreten Yakın Doğu Üniversitesi, 12.dakikada 4 sayılık üstünlüğü yakaladı (27-23). Özellikle Cansu ve Vandersloot ikilisinin hücumda sorumluluk almasıyla Yakın Doğu Üniversitesi devre sonunda soyunma odasına 51-37 üstün girdi.


Üçüncü periyotun başında McBride’ın bire birleriyle skor kaydeden Yakın Doğu Üniversitesi, rakibinin de top kayıplarını iyi değerlendirdi. Hücumda topu iyi paylaşan ve Cansu ile dışardan, Lavender ile de boyalı alandan etkinliğini sürdüren Yakın Doğu Üniversitesi, son 10 dakikalık bölüme de üstün girdi. Karşılaşmanın dördüncü çeyreğinde yakaladığı skor avantajını koruyan Yakın Doğu Üniversitesi, mücadeleden de 86-79 galibiyetle ayrıldı.




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER Kadınlar Türkiye Kupası HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250