Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

17-04-2016 KADINLAR EUROLEAGUE

Kadınlar Euroleague’de şampiyon, UMMC Ekaterinburg

Fenerbahçe Ülker Sports Arena’da organize edilen Kadınlar Euroleague Final Four organizasyonunda şampiyonluğa UMMC Ekaterinburg ulaştı.

Kadınlar Euroleague’de şampiyon, UMMC Ekaterinburg

Karşılaşmanın ilk yarısında özellikle oyunun temposunu iyi kontrol eden Nadezhda, ilk periyotu 19-17, devreyi de 40-33 önde kapattı. Üçüncü periyotta Lyttle’ın hücumda sorumluluk aldığı bölümlerde skor üreten Ekaterinburg’a karşılık Nadezhda, McBride ve Bonner’ın basketleriyle karşılık verdi. Son 10 dakikalık bölüme 56-48 üstün giren rakibi karşısında dış atışlarda iyi bir oran yakalayan Ekaterinburg, 38.dakikada skoru dengeledi (67-67). Son bölümlerde rakibine oranla oyunun kontrolünü daha iyi tutan Ekaterinburg, maçtan da galibiyetle ayrıldı.

UMMC Ekaterinburg’da Sancho Lyttle 18 sayı- 12 ribaund’luk performansıyla double double rakamlarına ulaşırken, Diana Taurasi 22 sayı- 4 ribaund- 4 asist, Brittney Griner 12 sayı- 6 ribaund ve Kristi Toliver da 9 sayı- 3 ribaund- 5 asistle maçı tamamladı.

Şampiyonluğa ulaşan UMMC Ekaterinburg’a şampiyonluk kupasını FIBA Avrupa ve TBF Onursal Başkanı Turgay Demirel, madalyaları ise FIBA Avrupa Genel Sekreteri Kamil Novak ve TBF Başkanı Harun Erdenay takdim etti.

Turnuvanın en değerli oyuncusu seçilen UMMC Ekaterinburg oyuncusu Diana Taurasi’ye ise ödülünü, Rusya Olimpik Sporlar Başkanı Sergey Fomin sundu.


HABER VİDEOSU

euroleague woman,basketbol



Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER KADINLAR EUROLEAGUE HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250