Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

17-04-2016 KADINLAR EUROLEAGUE

Kadınlar Euroleague'de şampiyon belli oluyor

Kadın basketbolunun kulüpler bazında Avrupa'nın en prestijli organizasyonu olan FIBA Kadınlar Euroleague'de sezonun şampiyonu bugün belli olacak.

Kadınlar Euroleague'de şampiyon belli oluyor

Fenerbahçe'nin ev sahipliğinde Ülker Sports Arena'da düzenlenen Dörtlü Final organizasyonunundaki ilk maçında son şampiyon Çek takımı USK Prag'ı 78-72 yenen Rus ekibi UMMC Ekaterinburg ile Fenerbahçe'yi 74-68 mağlup eden bir başta Rus temsilcisi Nadezhda, bugün finalde karşı karşıya gelecek.

UMMC Ekaterinburg, 2 kez şampiyon, 1 kez ikinci ve 6 kez üçüncü olduğu organizasyonda 3. şampiyonluğuna bir adım daha yaklaştı. Kadrosundaki yıldız oyuncularla dikkati çeken Rus ekibi, İstanbul'dan kupayla ayrılmak için parkeye çıkacak.

Tarihinde ilk kez mücadele ettiği Dörtlü Final'de finale yükselme başarısı yakalayan Nadezhda ise güçlü ekip karşısında kupaya uzanmanın planlarını yapıyor. 

İki ekip, bu sezon FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nin normal sezonunda B Grubu'nda karşı karşıya gelmiş, ilk maçta UMMC Ekaterinburg deplasmanda rakibini 64-54 mağlup etmişti. İkinci maçta ise Nadezhda, dış sahada rakibine karşı 84-74'lük skorla üstünlük kurmuştu. Takımların Rusya Ligi'nde yaptığı iki maçı da UMMC Ekaterinburg kazandı.
 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER KADINLAR EUROLEAGUE HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250