Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

26-10-2016 GENEL

İşte yeni TBF Yönetim Kurulu

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun Olağan Genel Kurulu'nda Hidayet Türkoğlu 5 sandıkta kullanılan 143 oydan geçerli olan 113'ünü alarak, TBF Başkanı seçildi.

İşte yeni TBF Yönetim Kurulu

Kürsüye ilk çıkan isim olan; TBF eski Başkanı Harun Erdenay, yaptığı konuşmada, “Sayın delegeler 26 Ekim Olağan Genel Kurulumuza hoş geldiniz. 27 Mayıs 2015’de seçildiğim başkanlık görevini 18 ay sürdürdüm. Görev yaptığım süre kısa da olsa tüm delegelerin önünde vermiş olduğum sözlerin tamamına yakınını yerine getirmemin huzuru içinde dönemimi tamamladım. Bu yeni dönemde gelişmeleri değerlendirdiğimde aday olmamaya karar verdim. Bu bayrağı Federasyon Başkanı olarak; basketbola hizmet edeceğini ifade eden eski takım arkadaşım Hidayet Türkoğlu’na devrediyorum. Onunda basketbolu daha da ileriye götüreceğine inanıyor ve başarılar diliyorum. Bende mutlaka basketbola olan hizmetimi devam ettireceğim. Ayrıca görevim süresince her türlü desteği veren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’a, Genel Müdürümüz Mehmet Baykan’a ve tüm spor teşkilatımıza teşekkür ediyor ve şükranlarımı sunuyorum. Başkanlık dönemimde Yönetim Kurulu Üyelerimize, Federasyon çalışanlarımıza, basketbolun önemli paydaşı olan siz kulüplerimize, Türk Basketbolumuzu her zaman destekleyen sponsor kuruluşlarımıza, dostlarımıza ve Basketbolun değerli büyüklerine teşekkür ederim” dedi. Erdenay konuşmasının son bölümünde faaliyet raporunu özetledi.

Erdenay’ın ardından kürsüye çıkan  Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ise; konuşmasında şunları söyledi: “Sayın Spor Genel Müdürüm, Türkiye Basketbol Federasyonun değerli delegeleri, basın yayın kuruluşlarımızın temsilcisi arkadaşlarım ve kıymetli misafirler, hepiniz hoşgeldiniz. Basketbola inanmış ve emek vermiş tüm dostlarım, dünyanın en önemli arenalarında, NBA finallerinde bile şu anda heyecanlandığım kadar heyecanlanmadım. Bugün, Türk basketbolunu hep birlikte daha ileriye taşımak için bir aradayız. Bildiğiniz gibi sahalarda sadece sporcu olarak vakit geçirmedim, NBA sayesinde basketbol dünyasının en iyi pazarlama, sponsorluk, sosyal sorumluluk ve taraftar projelerinin bir parçası olarak kendimi bugünlere hazırladım. NBA’de geçirdiğim 15 yılın sonunda, Türkiye’ye dönüşümle birlikte, camiamız tarafından Türkiye Basketbol Federasyonu İcra Kurulu Başkanı olarak karşılanmanın eşsiz gururunu yaşadım. Kısa sürede pek çok projede görev aldım.  Kulüplerimizin, oyuncularımızın ve takımlarımızın ihtiyaçlarını anlamak için incelemelerde bulundum.

Bu tecrübelerin ardından hayatımın en kıymetli görevine, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Spor Başdanışmanlığına atandım. Spora gönül vermiş Sayın Cumhurbaşkanımızla basketbol projelerimizi de değerlendirme şansı buldum. Bu görevimi gelecek günlerde de gururla yerine getirmeye devam edeceğim. Şüphesiz ki Türkiye Basketbol Federasyonu; Türkiye’nin en başarılı federasyonudur. Gerek ev sahipliği yaptığımız organizasyonların kalitesi, gerekse sportif başarılarımız sayesinde önemli bir konuma geldik. Basketbolumuzu bu düzeye taşıyan geçmiş dönem başkanlarımıza, yönetim kurullarına ve emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

Ancak, çözülmeyi bekleyen sorunlarımız ve iyileştirilmesi gereken alanlarımız var. Omuz omuza yürümemiz gereken uzun bir yolculuktan bahsediyorum. Federasyon olarak, şeffaf, herkese eşit mesafede, yeniliklere açık ancak cesur kararların da altına imza atacak bir yönetim kuruyoruz.

Saygıdeğer konuklar, başarı, iyi bir takım oyununu gerektirir. Bugün huzurunuzda, Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetimine çalışma arkadaşlarımla beraber aday olurken, ilkeli çalışmaya, etik değerlere sadık kalmaya ve Türk Basketbolunu hak ettiği konuma taşımaya söz veriyoruz.

Hızla harekete geçmemiz gereken pek çok başlık var.

-Külüplerimizle ortak çalışarak genç sporcularımızın gelişimi konusunda sonuç ve verimlilik odaklı kararları hayata geçireceğiz.

-Altın jenerasyonlara ihtiyaç duydukları desteği vererek, sportif başarılarını daha üst seviyelere taşımaları için yanlarında olacağız.

-Kulüplerimizin sağlıklı ve sürdürülebilir finansal yapılanmaları konusunda birlikte emek vereceğiz.

-Türkiye’nin her ilinde  seyircisi, oyuncusu ve sponsoru ile birbirine kenetlenmiş güçlü takımlar yaratmayı arzu ediyoruz.

-Değerli sponsorlarımız ve işbirliğine hazır çok kıymetli yeni markalarımız ile bir arada çalışacağız.

-Yaratacağımız sinerji ile markaların spor pazarlaması yatırımlarının, ölçülebilir ve tatmin edici geri dönüşler sağlamasını hedefliyoruz.

-Basketbol taraftarlarının izleyici olarak beklentilerini yapılacak araştırmalar ile  daha iyi anlayarak, sporun vazgeçilmezi olan seyirci desteği için kulüplerimizle bilgi ve birikimlerimizi paylaşacağız.

Önümüzdeki dönemlerde bizi bekleyen önemli organizasyonlar var, örneğin,  Eurobasket 2017’ye ev sahipliği yapacağız.

Profesyonel kadromuzla birlikte organizasyon yeteneğimizi kullanarak, İstanbul’a ve ülkemize yakışır bir şampiyonayı hayata geçireceğiz.

Özellikle içinde bulunduğumuz günlerde, birlik ve beraberliğimizin daha güçlü olması adına Türk basketbolunun üzerine düşen görevi yerine getirmesi ve uluslararası platformda ülkemizin layıkıyla temsil etmesi için var gücümüzle çalışacağız.

Genel kurulumuzun Türk Basketboluna hayırlı sonuçlar getirmesini diliyorum.

Spor Genel Müdürümüze, tüm delegelerimize, misafirlerimize ve basın mensubu arkadaşlarıma teşekkür ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu’nun Yönetim Kurulu şu üyelerden oluşacak:
Asil Üyeler: Ali Aslan, Arda Ermut, Kemal Akar, Ülkan Delikan, Yılmaz Argüden, Özden Pelister, Methi Bengisu, Mert Çetinkaya, Emre Hüseyin Soyluer, Hüseyin Beşok, Dinçer Çetintaş, Yahya Üstün, Güçlü Gökozan, Mehmet Fatih Öztürk

Yedek Üyeler: Bora Kuzucan, Rıza Selim Demir, Emre Uğurlu, Halis Yunus Ersöz, M. Aydın Şerbetçioğlu, Gençağa Meriç, Teyfik Bayoğlu, Bahar Akgün, Ali Bora İşbulan, Mehmet Serhan Antalyalı, Resul Kerse, S. Alper Rrıkoğlu, Saadettin Cesur, Mehmet Özel Kızıl

Denetleme Kurulu
Asil Üyeler: Sinan Aksu, Dursun Ali Yaz, S.G.M. Tarafından Belirlenecek, S.G.M. Tarafından Belirlenecek, S.G.M. Tarafından Belirlenecek
Yedek Üyeler: İsmail Cüneyt Ertürk, Enver Aras

Disiplin Kurulu
Asil Üyeler: Başkan: Av. Can Yalçınkaya, Av. Kunter Gürel, Av. Kenan Aykan, Av. Pelin Ölmez, Kutay Kaleli
Yedek Üyeler: Av. Tuğhan Ünsal, Av. Menent Çelikboya, Av. Ruhat Erbaş

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, başkanlık seçiminin ardından şu açıklamada bulundu: “Bugün belki de hayatımın en mutlu günlerinden birini yaşıyorum... Bu sizin sayenizde gerçekleşti. Ekip olarak elimizden geleni yapıp size layık olmaya çalışacağız. Destekleriniz için teşekkür ederim. Camiamıza hayırlı olsun.”


Kaynak: tbf

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GENEL HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250