Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

15-09-2017 GENEL

Hercules, ülkemizi Red Bull Reign Dünya Finalleri'nde temsil edecek

16 Eylül 2017 tarihinde, 16 farklı ülke şampiyonlarının mücadele edeceği 3x3 Sokak Basketbolunun Dünya Finalleri Washington Amerika’da gerçekleşecek.

Hercules, ülkemizi Red Bull Reign Dünya Finalleri'nde temsil edecek

Türkiye Basketbol Federasyonu ve Red Bull ortaklığıyla düzenlenen Red Bull Reign TBF 3x3 Basketbol Turu bu yıl Haziran ayındaki Antalya/Finike etabı ile başlayıp sırasıyla, Bursa, Afyonkarahisar, İstanbul ve İzmir/Dikili etapları ile tamamlanmış, etapların sonunda en çok puan toplamayı başaran 12 takım Caddebostan’da 2017 yılının en iyisi olabilmek için kıyasıya bir mücadele vermişti.

Ahmet Güney,  Bora Kayıkçı ve Mert Yavi’den oluşan Hercules takımının Türkiye şampiyonluğuna ulaştığı Caddebostan finallerinin sonunda Sinan Tünel’in de kadroya dahil edilmesiyle, Hercules takımı ülkemizi 16 Eylül’de Amerika’da düzenlenecek olan Red Bull Reign Dünya Finallerinde temsil edecek.

Dünya basketbolunda farklı bir anlayış olarak nitelendirilen 3x3 Sokak basketbolu, yetişkin ve genç basketbolcuların dünya genelinde en çok tercih ettiği format olarak dikkat çekiyor. Yaş, cinsiyet ve yetenek gibi unsurlardan bağımsız olan 3x3 basketbol formatı, eğlenceli ve rahat bir ortamda herkese basketbol oynama şansı veriyor. Türkiye’de ve dünyada her geçen gün gelişerek sporcu ve taraftar kitlesini arttıran 3x3 Sokak Basketbolu,  2020’de Tokyo’da düzenlenecek olan Yaz Olimpiyatlarına girmeyi başarmıştır.




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GENEL HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250