Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Hamdi Gürgen: Gençlerin A Takım için hazır hale gelmelerini istiyoruz

Basketbol Gençler Ligi ekiplerinden Beşiktaş’ın tecrübeli başantrenörü Hamdi Gürgen, tbf.org.tr için ligi ve takımını değerlendirdi.

Hamdi Gürgen: Gençlerin A Takım için hazır hale gelmelerini istiyoruz

-Bu sene oynanmaya başlayan Basketbol Gençler Ligi için neler söylemek istersiniz, ligin gidişatını nasıl yorumluyorsunuz?

Hamdi Gürgen: Basketbol Gençler Ligi, genç oyuncularımız için muazzam bir organizasyon. Türkiye Basketbol Federasyonu’na bu oluşum için teşekkür etmek gerekiyor. Ligimiz profesyonel sporcu olmak isteyen gençlerin karşısına çıkan büyük bir fırsat...

-Siz de uzun yıllar sonra tekrar altyapılar seviyesinde çalışmaya başladınız. Sizin adınıza nasıl bir süreç yaşanıyor?

Hamdi Gürgen: On senedir A Takımlar ile çalışıyordum. İlk etapta iletişim konusunda zorlandığımı söyleyebilirim. On sene önceki gençlerle şimdiki gençler de çok farklı tabii… Düşünce yapıları, görüşleri, yaklaşımları… Bu durum başlarda biraz zorlanmama neden oldu ama kısa zaman içinde iki taraf da birbirini anlamaya başladı, şimdi her şey yolunda.

-Peki, sezon başında devraldığınızda nasıl buldunuz Beşiktaş’ın Genç Takımını? Takviye yaptınız mı, yoksa elinizdeki kadro ile mi BGL maratonuna başladınız?

Hamdi Gürgen: Üç oyuncu takviyesi yaptık, onlar dışında mevcut oyuncular ile yolumuza devam ettik. Beşiktaş’ın altyapısı çok iyi bir noktada. Altyapı komitemiz var ve her şeyimiz ile yakından ilgileniyorlar. Takımdan söz edecek olursak, altyapımızın da bir hayli kuvvetli olduğunu söyleyerek sözlerime başlamak isterim. Önümüzdeki senelerde 2003 – 2004 doğumluların da ses getirecek ekipler olacaklarına inanıyorum. Ben buraya gelmeden önce emek vermiş olan herkese de teşekkür etmek istiyorum…

-BGL’deki mücadele ortamına da biraz parantez açmak isterim. A Grubu’nda mücadele ediyorsunuz. İstediğiniz galibiyet sayısında olduğunuzu söyleyemeyiz. Neler yaşanıyor ligde?

Hamdi Gürgen: Kadromuz geçen seneyi pek iyi geçirmemiş. Az önce de söylediğim gibi fazla da takviye yapamadık, elimizdeki imkânlar ile yapabileceğimizin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Ben yine de çocuklardan memnunum. Öncelikli olarak aklımızdaki konu “formanın hakkını vermek”. Beşiktaş Kulübü’nün olmazsa olmazıdır “formanın hakkını vermek”.  Bunun yanında çocuklar oynadıkları ligin hakkını da veriyorlar diye düşünüyorum. Biraz geç adapte oldular, orası doğru. Kaybettiğimiz maçlar arasından Anadolu Efes ve Darüşşafaka Basketbol karşılaşmalarını saymazsak, hepsinde kafa kafaya bir mücadele oldu; ağır yenilgiler almadık. Bu maçların sonlarında galibiyet bulamamamızın nedeni de tecrübesizlik mutlaka... Tekrar ediyorum, genel olarak takımımdan memnunum.

-Çalışma saatlerinizi nasıl ayarlıyorsunuz?

Hamdi Gürgen: Üç tane 1999 doğumlu oyuncumuz var, onlar her sabah antrenman yapıyorlar. Haftada bir kere sabah 06:00 antrenmanı yapıyoruz, ondan sonra çocuklar okula gidiyor. Bunlar dışında idman saatlerimiz okuldan sonra, akşamları oluyor. Hafta başında o haftanın programını çocuklara veriyoruz, onlar da kendilerini o programa göre ayarlıyorlar. Sistemli bir gidişat ile okul saatleri konusunda sıkıntı yaşamıyoruz.

-Gençler deplasmanlı bir ligde ilk defa mücadele ediyorlar. Bu durum onları nasıl etkiledi?

Hamdi Gürgen: Şöyle bir örnekle başlayayım; ilk maçımız deplasmandaydı, ikinci maçımız buradaydı ve buraya gelince ve çocuklarda bir seyirci heyecanı oldu… O duygu yoğunluğunu görünce ben bile şaşırdım. Söylediğin gibi ilk defa deplasmanlı ligde oynuyorlar ve otobüs yolculukları yapıyorlar. Bu durum kaynaşmaları açısından oldukça güzel bence, bunun için de federasyona ayrıca teşekkür etmek lazım. A Takım için oyuncu yetiştirmek istiyorsak eğer, çocukların bu deneyimleri yaşamaları şart.

-Siz oyuncularınızdan ligdeki mücadele ortamında savaşmalarının yanında onlardan neler bekliyorsunuz?

Hamdi Gürgen: Bizim çocuklardan asıl beklentimiz bireysel gelişimlerine odaklanmaları yönünde. A Takım için hazır hale gelmelerini istiyoruz. Sezon başında bir iki oyuncumuz zaten A Takım ile idmanlara çıkmıştı, sonra yine bizim aramıza döndüler. Allah korusun A Takımda yaşanacak bir sakatlık durumunda kadromuzdan yine oraya oyuncu gönderebiliriz. Gençlerimizin bu ligde niye oynadıklarının ve ileride hangi noktada olmak istediklerinin bilincinde olmaları gerekiyor. Daha çok çalışmalarını ve daha çok mücadele etmelerini de istiyorum tabii…

Röportaj: Şansın Tokyay




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER Basketbol Gençler Ligi HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250