Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Hakan Yavuz: Uyumlu Bir Ekip Çalışmasının Bizi Getirdiği Noktadayız

İstanbulspor Beylikdüzü’nün başantrenörü Hakan Yavuz, tbf.org.tr için sezonu ve yaklaşan play off maçlarını değerlendirdi.

Hakan Yavuz:  Uyumlu Bir Ekip Çalışmasının Bizi Getirdiği Noktadayız

-Play off mesaisi kapıdayken, geride kalan normal sezonun İstanbulspor Beylikdüzü adına sizin gözünüzden nasıl geçtiğini dinleyebilir miyiz?

Hakan Yavuz: Sezon başında çeşitli nedenlerden dolayı TBL’de birkaç kulüp kapandı ve onların yerine alt ligden takımlar alındı. Biz de bu ekiplerden biriydik. Sıralamada aşağıda kalacak takımlardan biri olacağımız zannedilirken gerek yaptığımız doğru seçimler ve oyuncularımızın birbirleri ile uyumu olsun, gerek kulübün ve takımın iyi yönetilmesi olsun bizi güzel sonuçlara ve üst sıralara taşıdı. Aramıza katılan yabancı oyuncularımız da çok yerinde isimlerdi ve sezona iyi bir başlangıç yaptık. Bir yabancı oyuncumuzu değiştirmek durumunda kalmıştık, onu değiştirme zamanımız da çok doğru bir ana denk geldi. O değişimde zarar görmediğimiz gibi gücümüz daha da arttı ve play off mücadelesi verecek takımlar arasına girdik. 

“Sezonun En Kritik Galibiyetini Bandırma Kırmızı Deplasmanında Aldık”

Sezon içinde hedef seçtiğimiz birçok karşılaşma vardı ama bunlardan en önemlisi olarak bir deplasman maçına işaret edebilirim. Mersin’de Federasyon Kupası mesaisinde üç tane zorlu maçı art arda oynadık ve final mücadelesi verdik. Pazar günü Mersin’deki final maçını oynayıp, bir gün ara ile salı günü Bandırma’da Bandırma Kırmızı ile karşı karşıya geldik. Elijah Johnson da o maçta forma giyememişti ve oradan aldığımız deplasman galibiyetinin önemi çok büyüktü. Şimdi geri dönüp bakıyorum, 20 galibiyet aldık. Dile kolay… Bu 20 tanesinin arasından en değerlisi dediğim gibi tek yabancıyla oynadığımız Bandırma Kırmızı galibiyetidir. 

“Play Off Sıralaması İçindeki Yerimizi Sezon Başından Beri Koruduk”

Onun kadar değerli iki tane daha galibiyetten bahsedebilirim. Bir tanesi kendi sahamızda oynadığımız Samsun BŞB Anakent maçı; o ikili averajı ele geçirmemiz için önemliydi. Bir tanesi de deplasmanda oynadığımız Türk Telekom mücadelesi. O maçın özelliği de Telekom’un hücum gücüyle galibiyete ulaşan bir takım olmasıydı. Biz de savunmaya önem verdiğimizi söylüyoruz ama takımızın savunma zafiyeti olduğu da aşikâr. Telekom maçından önce oyuncularımız ile rakibimizi 95 – 100 civarı olan normal sayılarında tutup daha fazlasını onlara atabilir miyiz diye konuştuk. Gerçekten de o gün herkes muazzam bir hücum gücü sahaya koydu. Bir daha da olmaz öyle bir gün, bir daha 104 sayı zor atarız... Bahsettiğim bu üç rakibimizden hep önde kaldık ve bütün sezonu play off potası içinde götürüp öyle de tamamladık. Normal sezonun geneli ile ilgili şöyle bir değerlendirme de yapacağım; ilk haftalarda gösterdiğimiz performansı hep sürdürmemiz gerekiyordu. Art arda galibiyetler adlığımız dönemde herkes bizim için sahiden iyi iş yapıyorlar diye düşünüyordu ve bizim Süper Lig’e çıkabilme olasılığımız akıllarda yer etmeye başlamıştı. Tam o noktada bir geri gidişimiz oldu. Yedi haftada altı mağlubiyet aldığımız bir dönem yaşandı. O etapta çok doğru bir oyuncu değişikliği yaptık ve tekrar eski durumumuza döndük. Play off sıralaması içindeki yerimizi koruduk ve mutluyuz. Tabii hala hiçbir şey bitmedi…  

“Uyumlu Bir Ekip Çalışmasının Bizi Getirdiği Noktadayız”

-Sezon başında ligde kalmak adına kurulan bu kadronun kendisinden büyük iddialara sahip ekiplerin önüne geçmesi, Federasyon Kupası’nda final oynaması nasıl gerçekleşti? Sihri ne takımınızın?


Hakan Yavuz: 2 Ağustos itibarı ile antrenmanlara başladık ve çok güzel bir kamp dönemi geçirdik. O kamp döneminde arkadaşlık ve takım olabilme adına önemli bir yol kat ettik. Takımımızın oyuncuları, sezon başlarken arzu ettikleri transferleri yapamamış isimlerdi. Buraya geldiklerinde şunu biliyorlardı ki burada iyi çalışarak, her gün oyunlarının üzerine koyarak kendilerini göstermeleri gerekiyordu. Ya bu sezon çok iyi bir performansa sahip olacaklardı, ya da önümüzdeki sezon takım bulmak noktasında sıkıntı yaşayacaklardı. Oyuncularımız zaten çalışkanlar, kendilerini beslediler. Bir iki sporcumuzda fiziksel bazı sorunlar vardı. Onlarla kondisyonerimiz Özer Özeler en güzel şekilde ilgilendi. Gökhan Güney’in takımımız üzerindeki katkısı çok fazla. Oyunculuktan gelmesi de oyuncularla bire bir ilgilenme noktasında bayağı faydalı oldu. Ali Ruhi Balkanlı’dan da söz etmeden geçemeyeceğim. Oyuncuların neredeyse evlerine kadar giderek bazı istatistikleri akıllarına sokmak için çabalar sarf etti. Bu takımın elde edilmiş ve edilecek her başarısında tüm ekibin katkısı vardır; oyuncusundan malzemecisine kadar… Uyumlu bir ekip çalışmasının bizi nerelere getirdiğini biliyoruz ve çalışmalarımıza bu şekilde devam ediyoruz. 

-Play off mesaisi için de öngörülerinizi duymak isterim. Rakiplerinizi iyi tanıyorsunuz.
Oyuncularınızı mental ve fiziksel olarak play off için hazırlama yoluna gittiniz mi?


Hakan Yavuz: Sezon içinde skor anlamında yabancı oyuncularımız ön planda idi. Bunun yanında oyunun savunma yönünde onlara biraz tolerans tanıyorduk. Neticede otuz beş – kırk dakika civarı oynattığınız oyuncuya maç esnasında adamını nasıl kaçırdın, o sayıyı nasıl yedin diye kızmak onun moralini düşürebilir… Onlara soyunma odasında, ya da toplantılarda eleştirilerimizi ilettik, oyun esnasında fazla tepki göstermedik. Play offlarda özellikle iki yabancımızın savunmaya konsantre olmalarını isteyeceğiz. Eğer onlar işin savunma yönünü de yapabilirlerse, o noktada da sahaya ağırlıklarını koyarlarsa, kiminle eşleşirsek eşleşelim bizim için turu geçmek sürpriz olmaz.

“Türk Oyuncularımızdan Sezonda Gösterdikleri Dik Duruşunun Devamını Bekliyorum”

-Türk oyuncularınızdan neler beklediğinizi de öğrenmek isterim…


Hakan Yavuz: Onlardan öncelikli beklentimiz sahada takım ruhuna uygun görüntü ve mücadele vermeleri. Federasyon Kupası final maçları için Mersin’e gittiğimiz zaman Samsun BŞB Anakent ve Bursaspor Durmazlar gibi çok iyi takımları art arda mağlup ettik. Bu galibiyetleri ne kadar zor aldığımızı da hepsi çok iyi biliyorlar, yaşadılar. Final maçı olan Nesine.com Eskişehir Basket mücadelesi de öyleydi; dört – beş sayıyla bitti. Onların bir üçlüğü girmese, bizim bir üçlüğümüz girseydi oyun değişecekti. Altı sayının yer değiştirdiğini düşün maçta, biz şampiyon olmuştuk… Bunu bildikleri için, onlardan sahada aynı dik duruşu beklemek benim en doğal hakkım herhalde. Türk oyuncularımıza bu sene çok emek verdik, çok insan onlar için çalıştı. Onlar da aynı şekilde büyük emekler sarf ettiler, çok çalıştılar. Biz oyuncularımızdan neler isteyeceğimizi biliyoruz. Arzu ettiğimiz şey onların da istediklerimizi sahaya yansıtmaları. 

Röportaj: Şansın Tokyay




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER TÜRKİYE BASKETBOL LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250