Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

09-06-2017 NBA

Golden State Warriors tarih yazmaya hazırlanıyor

2017 NBA Finalleri, Golden State Warriors ve Cleveland Cavaliers arasındaki serinin son maçı olabilecek maç, bu gece Cleveland’da oynanacak.

Golden State Warriors tarih yazmaya hazırlanıyor

Warriors, bu hafta kazandığı 3. maçla NBA Finalleri tarihinde seride 3-0 öne geçen 13. takım oldu. Warriors, çarşamba günü oynan maçta aldığı galibiyetle 2017 NBA Playoff’larındaki rekorunu tertemiz bir 15-0’a taşıdı ve tek bir playoff sezonunda ilk 15 maçını kazanan ilk takım oldu. Warriors’un arka arkaya 15 Playoff maçını kazanması, 1992 ile 1993 (14) yılları arasındaki NHL’nin Pittsburgh Penguins rekorunu kırdı.

 

4. Maç öncesinde, Warriors süper starı ve iki kez NBA’den En Değerli Oyuncu (MVP) seçilen Steph Curry, unvan yolunda ilk yenilgisiz takım olma ihtimali hakkında konuştu, “Tabii ki şampiyonluğu kazanmanın ne kadar zor olduğunu ve her maçın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Ve şimdi, Cuma gecesini bekleyebilirsiniz, tüm odağımız bu maçta. Artık 16 maçı kazanmak istiyoruz; buraya nasıl geleceğimizin bir önemi yok. Ama artık bu durumda olduğumuza göre, neden işimizi yapıp başladığımız işi bitirmeyelim? Bu yüzden, daha iyi oynayıp bir sonraki adımımızı düşünmemiz gerekiyor, önümüzdeki amaç da bu, bu 16. maçı kazanmak. Bunu nasıl başaracağımızın bir önemi yok.”

 

Curry’nin hücum partneri sekiz kez NBA’de All-Star olan Kevin Durant 4. Maçtan önce düşüncelerini paylaştı ve takımının odağını kaybetmemesini isteyerek, “Daha bitmedi. İşimiz daha bitmedi. Seri sonu maçları her zaman en zor olanlardır. Daha önce hiç Finallerde bu kadar yukarıda bir konumda olup hepsini kazanmaya çalışmamıştım. Bir takım olarak bizim için ne kadar heyecanlı olacağını biliyorum, ama Cleveland taraftarı maçın içinde olacaktır. Kendi takımlarının kazanmasını isteyecekler. Bu yüzden heyecanlı geçecek. İşimiz daha bitmedi, daha yapacağımız çok şey var.” dedi

 

Seride 3-0 geride olan Cavaliers’in, geçtiğimiz yılın tarihi kahramanlığını tekrarlamayabilmeleri için önünde zorlu bir görev var. Doğrusu, NBA tarihinde hiçbir takım, 3-0 gerideyken yedi maçlık seriyi kazanamadı. NBA starı LeBron James, bu sefer seriyi tersine çevirmenin kolay olmayacağının farkında, “Tabii ki üzücü bir durumun içindeyiz, ama olan oldu ve 4. Maça hazırlanmamız gerekiyor.” dedi.

 

Bu playoff sezonunun başlarında NBA Playoff tarihinin tüm zamanların en iyi skoreri olan James, Warriors’ın hücum potansiyeli hakkında yorumda bulunarak; “Muhtemelen kariyerimde en yüksek skorla oynadığım bir dönemdeyim. Birçok harika takıma karşı mücadele ettim, ancak hiçbir takımın bu kadar yüksek skor kapasitesi olduğunu sanmıyorum. İyi oynasanız bile, A artı artı kalitesinde oynamanız gerekir, çünkü koşturacak, atış yapacak ve oynatacak adamları var.




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER NBA HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250