Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

18-06-2014 GENEL

GENÇLİK VE SPOR BAKANI KILIÇ: ŞAMPİYON SAHADA BELİRLENMELİ

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Beko Basketbol Ligi'nde şampiyonluğun sahada belirlenmesi gerektiğini söyledi.

GENÇLİK VE SPOR BAKANI KILIÇ: ŞAMPİYON SAHADA BELİRLENMELİ

Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen 9. Kariyer Zirvesi'ne katılan Kılıç, Galatasaray Kulübü'nün Beko Basketbol Ligi play-off final serisinin son maçına çıkmama kararıyla ilgili kendisine yöneltilen soru üzerine, "Basketbol ligi şampiyonu kanaatimce sahada belirlenmeli" dedi.

Şu an çok sıcak gelişmelerin yaşandığına dikkati çeken Bakan Kılıç, "Basketbol ligi şampiyonu kanaatimce sahada belirlenmeli, benim düşüncem bu. Herkesin de şu anda aklıselimle sakin bir şekilde konuya yaklaşması gerekir. Süreç şu anda devam ettiği için daha fazla bir şey söylemek istemiyorum. Ama dediğim gibi benim düşüncem şampiyonun parkede belirlenmesi gerektiği noktasında" diye konuştu.

Genel konuştuğunu vurgulayan Akif Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Sporda şiddet olaylarını kimsenin tasvip etmesi ve doğru bulması mümkün değil. Zaten bunun için yasamız var. Adımlar da atılmış durumda. Zaten hayata geçmiş olan ve önümüzdeki sezon da devam edecek olan elektronik bilet uygulaması var. Aynı zamanda basketbol ve başka branşlarda da hayata geçiyor. Şunu söylemek istiyorum, şiddete karışanlar kulübün taraftarı değil. Spor alanın dışındaki şiddet algısı neyse oradaki şiddet olgusu da odur. Yani bir taş atmak, maytap atmak meşale atmak, normal zamanda karşı karşıya olduğunuzda edemeyeceğiniz küfrü orada kalabalık olarak dile getirmek; bunlar tabii tasvip ettiğimiz hareketler değil. Bunu biz söylüyoruz. Herkesin söylemesi lazım ve herkesin de bu noktada bunu açık bir şekilde yüreklilikle dile getirmesi gerekir." 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GENEL HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250