Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Gençleriyle yükselen kulüp: Turgut Özal Üniversitesi

72 takımın TB2L’ye yükselmek için 2015 Eylül ayında başladığı uzun lig maratonu 2016 yılının Mayıs ayında Bolu’da gerçekleştirilen finaller ile son buldu. Turgut Özal Üniversitesi, ligin en genç takımı olma özelliği ile başladığı yarışta üst lige çıkma sevincini yaşayamasa da, kendisinden daha yüksek bütçeleri bulunan takımlar arasında kendisini göstermeyi başardı. Temelini Ankara’da yetişen altyapı oyuncularının oluşturduğu Turgut Özal Üniversitesi, öğrencilerinin akademik düzeyde yürüttüğü çalışmaların yanında basketbol liglerinde de başarıyla mücadele etmesi ile adından söz ettirdi.

Gençleriyle yükselen kulüp: Turgut Özal Üniversitesi

2015-2016 yarışma takviminde 4 kulvarda yarışan Turgut Özal Üniversitesi tüm kategorilerde Finallere kalma başarısı gösterdi.

Üniversite Sporları Federasyonu’nun Basketbol 1.Ligi’nde Şampiyonluk yaşayan, Ünilig 8li finallerde boy gösteren Turgut Özal Üniversitesi,  EBBL finallerde de 3.lük madalyasının sahibi oldu. 2 yıldır düzenlenen Ankara Ümit Erkekler Ligi’ni şampiyonluk ile bitiren Turgut Özal Üniversitesi, 3.kez Şampiyon olmak için önümüzdeki günlerde Final maçlarına çıkacak…

“Sistem, özveri ve çalışmak”

Turgut Özal Üniversitesi Spor Şube Müdürü ve Baş Antrenörü Ali Kurtulan “Temelini yıllar önce attığımız ve genç oyuncuların merkezde olduğu, eğitim faaliyetlerini de yüksek kalitede verebileceğimiz bir sistem oluşturduk. Sporcularımız eğitim konusunda tereddüt yaşamadan üniversitemiz bünyesinde eğitim almaya başladı. Bu süreçte takım olabilme ve birlikte hareket etme olgusu oyuncular üniversite ortamında beraber olduğu için istediğimiz seviyeye ulaştı. Birlikte hareket edebilen, iyi anlaşan bir genç takım yaratmak ve bu takımı hazırlayabilmek için geriye kalan kısım ise çalışmak oldu. Özverili, bilimsel, sistemli ve sabırlı bir çalışma süreci geçirdik. Geldiğimiz bu noktayı daha işe başladığımız ilk günden öngörmenin de mutluluğunu ayrıca yaşıyoruz. Emeği geçen üniversite yönetimi, teknik ekip ve oyuncu grubunu tebrik ediyorum” dedi.

Ankara ve Türk Basketbolu adına kazanç

Turgut Özal Üniversitesi, yoluna genç basketbolcuları Ankara ve ülke basketboluna kazandırma misyonuyla devam ediyor. Bu misyon doğrultusunda oluşturulan takımın en yaşlı oyuncusu 22, en geç oyuncusu ise 18 yaşında. Genç oyuncular hem takımın ana oyuncusu konumunda hem de akademik kariyerleri ve gelecekteki meslek kaygısından uzak bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Kulüp yöneticileri, basketbol camiasında genç oyuncuların aldığı sürelerin tartışma konusu olduğu son yıllarda, Turgut Özal Üniversitesi’nin gençlere güvenerek ligde mücadele etmesi ve Ankara basketbolunu üst liglerde temsil etme misyonunu üstlenmesini de ülke basketbolu açısından oldukça önemli bir kazanç olarak görüyor.

Genç takım oyuncularının altyapı sezonu bittiğinde süre bulabilecekleri bir kulüp olmaması nedeniyle, gelişim süreci ile ilgili yaşadıkları sıkıntı ve tıkanıklıkları ortadan kaldırmayı amaçlayan Turgut Özal Üniversitesi, özellikle Ankara’daki genç oyuncularla bu misyonu yüklenip, oyuncuların kendilerini geliştirmelerine imkan tanıyor. Kulüp yöneticileri kulübün bu misyonunu, Ankara’da oyuncu yetişmiyor tezini savunan, A takım seviyesine gelen genç oyunculara şans verme cesaretini gösteremeyen kulüpler karşısında “Türk Basketbolunun kurtuluş reçetesi” olarak adlandırıyor.




HABERE YORUM YAZIN

ALİ KADRİ PINAR 25-05-2016 16:55

Haberi yapanların ellerine sağlık, Gençlerimize bu yatırımı yapan ; İzmir Üniv.-Melikşah üniv.-Zirve Üniv.-Canik Başarı Üniv.-Mevlana Üniv. v.b. adını saymadığım Eğitim Kurumları İlgili Federasyonlar tarafından desteklenerek sayılarının artması hatta bir yasa tasarısı ile kanunen uygulanır hale getirilmeli. Turgut Özal Üniversitesi nezdinde, Gençlerimize bu yatırımları yapan tüm Kurumlarımıza Teşekkür ederiz.

DİĞER ERKEKLER BÖLGESEL BASKETBOL LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250