Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

16-01-2023 GENEL

Gençler Basketbol Şampiyonlar Ligi ilk defa Tofaş’ın ev sahipliğinde düzenlenecek

Basketbol Şampiyonlar Ligi (BCL), 18 yaş altı takımları için Avrupa çapında bir turnuva olan Gençler Basketbol Şampiyonlar Ligi’nin lansmanı ile kulüp basketbolunda yeniliği teşvik eden bir projenin daha hayata geçirildiğini duyurdu.

Gençler Basketbol Şampiyonlar Ligi ilk defa Tofaş’ın ev sahipliğinde düzenlenecek

Sekiz farklı ülkeyi temsil eden 10 BCL kulübünün genç takımları, BCL markasına genç bir dokunuş katan turnuvada şampiyonluk için mücadele edecek.

Bu sene ilki gerçekleşecek turnuvanın ev sahipliğini ise Tofaş, Bursa’da iki ayrı salonda yapacak. 

Turnuvada yer alacak genç takımlar şu şekilde:

Bnei Ofek Dist Herzliya (İsrail), ERA Nymburk (Çekya), Filou Oostende (Belçika), Hapoel Bank Yahav Jerusalem (İsrail), Igokea m:tel (Bosna Hersek), Lenovo Tenerife (İspanya), MHP Riesen Ludwigsburg (Almanya), Rytas Vilnius (Litvanya), UCAM Murcia (İspanya) ve Tofaş.

Basketbol Şampiyonlar Ligi CEO’su Patrick Comninos konuyla ilgili olarak, “Gençler Basketbol Şampiyonlar Ligi, birden fazla BCL kulübü tarafından istenen bir ihtiyacı karşılayacak yeni ve heyecan verici bir proje. Aynı zamanda, Avrupalı genç oyuncuları yetiştirmeye ve onlara üst seviyede performans göstermeleri için en uygun koşulları sağlamaya yardımcı olmaya yönelik devam eden çabamızın mantıklı adımıdır.

BCL kulüplerinin kadrolarında en az beş yerli oyuncuya sahip olmasını zorunlu kılan Yerli Oyuncular kuralıyla, BCL'in bu yönde ciddi ve anlamlı çabalar gösterdiği kanıtlanmış bir geçmişe sahip. Ayrıca, En İyi Genç Oyuncu ödülü, NBA oyuncuları ve milli takım yıldızları haline gelen yetenekli oyunculara ışık tuttu.

Gençler Basketbol Şampiyonlar Ligi 11 Nisan’da başlayacak olup, kura çekimi şubat ayında yapılacak ve 10 takım, her biri beşer takımdan oluşan iki gruba ayrılacak. 

Üç gün sürecek grup maçlarının ardından, her gruptaki ilk iki takım yarı finallerde eşleşirken, kendi gruplarında üçüncü ve dördüncü olan takımlar şampiyonada 5-8 klasman maçları oynayacak olup gruplarını beşinci sırada bitiren iki takım 9’unculuk maçı oynayacak. 

Turnuva 15 Nisan’da Tofaş Nilüfer Spor Salonu’nda oynanacak final maçı ile sona erecek.




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GENEL HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250