Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Gencer Baytimur: Türk oyuncularımızın tamamı çok iyi bir sezon geçiriyorlar

Türk Telekom’un başantrenörü Gencer Baytimur, normal sezonda son iki haftaya girilirken takımını ve ligi tbf.org.tr için değerlendirdi.

Gencer Baytimur: Türk oyuncularımızın tamamı çok iyi bir sezon geçiriyorlar

-Normal sezonun sonuna yaklaşırken nasıl bir dönem geçirdiğinizi sizin gözünüzden dinleyebilir miyiz? 

Gencer Baytimur: Zor bir sezon geçti. Tabii  sadece bizim için herkes için zor bir sezondu. Favorisi belli olmayan maçların oynandığı; herkesin herkesi yenebildiği bir lig oynuyoruz. Normal sezonun bitmesine sadece iki hafta kaldı ama hala sıralamada netleşmeyen durumlar var. TBL’nin kendi içinde böyle zorlu bir mücadele ortamı var ama bunun yanında Türk Telekom olarak bizim yaşadığımız problemler de oldu. Takımımızı geç kurduk ve oyuncu bulamadığımız için dar bir rotasyonla oynamak durumunda kaldık. Altı - yedi oyuncu ile sezonun sonuna kadar geldik. Bu sebeple bu noktada bulunmamızın da kolay olmadığının altını çizmem gerekiyor. 

“Tüm Oyuncularımıza Fedakârlıklarından Ötürü Teşekkür Ediyorum”

-Yabancı oyuncularınızın istatistiklerine baktığımızda da neredeyse maçların tümünde onları kullanmak durumunda kaldığınızı görüyoruz. Bu durum kendileri adına zorlayıcı oldu mu?


Gencer Baytimur: Hem mental hem fiziksel olarak zorlayıcı oldu. Düşünsenize, sezon boyunca otuz dört maçın tamamın kırk dakikaya yakın oynamak zorunda kalıyorsunuz. Bu durum benim tercih ettiğim veya onların arzu ettiği bir durum değil. Mecburiyetten kaynaklı bir hadise oldu. Son haftalarda da ekstra olarak iki oyuncumuzun; Canberk Cevit ve Serkan Kırçe’nin sakatlıklarının olması yabancılarımızı iyice dinlendiremez hale gelmemize sebebiyet verdi. Büyük fedakârlıklarla oynadıklarını söylememiz şart; gerek yabancı gerek yerli oyuncularımızın… Gerçekten onlara minnet duyuyoruz… Kendi adıma tüm sporcularımıza teşekkür ediyorum. 

-Bu ağır tempoda, oyuncuların kendi performanslarını beslediklerini söylemek de yanlış olmaz. Örneğin Serhat Çetin için güzel bir sezon geçiyor… 

Gencer Baytimur: Doğru. Serhat Çetin, Fatih Cantitiz, Mehmet Özdoğan… Türk oyuncularımızın tamamı çok iyi bir sezon geçiriyorlar. Serhat, geldikten sonra bir adaptasyon süreci geçirmişti; neticede farklı bir lig, farklı bir takım… Şu anda ise en verimli hali ile sahada bulunuyor. Bunun yanında genç oyuncularımız da kendileri adına güzel bir dönemden geçtiler. 

-Şu anda play off potasında bulunuyorsunuz ve mutlaka amacınız normal sezonu ilk sekiz takım içinde bitirmek. O müsabakalarda mücadelenin şekli nasıl değişecek?

Gencer Baytimur: Tabii öncelikli hedefimiz play off sıralaması içinde yer almak. Bunun için de maç maç düşünüyoruz. O müsabakalarda ise her şey olabilir. Ben play off ile ilgili olarak genel anlamda şunu söylemek istiyorum. Yıllardır benim düşüncem böyle. Otuz dört maçlık bir normal sezon sonunda birinci olan takımın bence Süper Lig’e çıkmış olması gerekir. Çünkü birinci takım ve sekizinci takım eşleşmesinde, birinci takım olarak o gün iki oyuncunuz hasta ya da sakat olması otuz dört haftanın çöpe gitmesi anlamına geliyor. Bu bana çok adil gelmiyor. Ayrıca ikinci takımın karşısında dokuzuncu takım play off sıralamasına dâhil edilirse play off bandı da genişlemiş ve alt sıralardaki takımlar da daha motive bir sezon geçirmiş olabilirler. 
 

-Süper Lig kadar kaliteli ve Türk basketbolunun aynası olan Türkiye Basketbol Ligi hakkında nasıl değerlendirmeleriniz olur?


Gencer Baytimur: TBL’nin gerçekten basketbolu takip eden, ayrı bir izleyici kitlesi var. Önemli bir kesim tarafından takip edilen bu ligin internet üzerinden ya da televizyon kanallarından yayınlanması çok mühim. Önümüzdeki sezon için bir yayıncı kuruluşun tüm sezonu yayınlamasını çok isterim. 

Röportaj: Şansın Tokyay




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER TÜRKİYE BASKETBOL LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250