Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Gemlik Basketbol, Tofaş'ın pilot takımı oldu

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden TOFAŞ, Türkiye Basketbol Ligi ekiplerinden Gemlik Basketbol ile ‘pilot takım’ programı için 3 yıllık protokol imzaladı.

Gemlik Basketbol, Tofaş'ın pilot takımı oldu

Altyapıya yapmış olduğu yatırımlarla Türk basketbolunun köklü kulüplerinden olan TOFAŞ, genç oyuncuların gelişimlerine katkı sunmak ve Türk basketboluna yeni yüzler kazandırmak adına Türkiye Basketbol Ligi (TBL) ekiplerinden Gemlik Basketbol ile işbirliği yapıyor. Tofaş Spor Kulübü ile Gemlik Basketbol arasında ‘pilot takım’ programı için 3 yıllık protokol imzalanırken, anlaşma kapsamında Tofaş altyapısından yetişen oyuncular çifte lisans, kiralama ve transfer yoluyla Gemlik Basketbol kadrosuna dahil olarak TBL deneyimi yaşayacak. TOFAŞ’ın antrenör desteği de vereceği Gemlik ekibi, antrenmanlarının büyük bir bölümünü Tofaş Spor Kulübü’nün Mustafa V. Koç Spor Tesisleri’nde gerçekleştirecek. 2021-2022 Sezonunda Gemlik Basketbol Takımı’nın başantrenörlüğünü Semih Soğuksu, yardımcı koçluğunu ise Gülhan Öztürk gerçekleştirecek. TOFAŞ’ın Altyapı Atletizm ve Kuvvet Antrenörü Serdar Ergök de Gemlik Basketbol oyuncularının kuvvet ve kondisyonu konusunda programa destek olacak.
 
İki kulüp arasında imzalanan protokol ile ilgili açıklamalarda bulunan Tofaş Spor Kulübü Genel Menajeri Tolga Öngören, 19-22 yaş arasındaki genç Türk oyuncuların 1. Lig’e adaptasyonlarını hızlandırmak adına bu seviyedeki bir geçiş takımına ihtiyaç olduğuna vurgu yaparak gerek Bursa basketboluna, gerek Türk basketboluna hizmet vermek ve bu yaş grubundaki oyuncuları da üst seviyeye çıkarabilmek için bu organizasyonu yapma kararı aldıklarını söyledi. Gemlik Basketbol’un son yıllarda kurmuş olduğu organizasyonun Gemlik halkı tarafından da çok büyük ilgi gördüğünü ve pandemi öncesinde maçlarını dolu salonda oynadığını hatırlatan Öngören, “Gemlik ayrıca, altyapıda da çok önemli hamleler yaparak farklı yaş gruplarında altyapı takımlarını Yerel Liglere hazırlıyor. TOFAŞ olarak Gemlik Basketbol ile böyle bir platformda beraber olmaktan çok mutluyuz. Bu birlikteliğin iki kulübe de Türk basketboluna da yeni yüzler üreteceğine inancımız tamdır. Tofaş altyapı organizasyonlarından yetişen oyuncuların A Takıma giden yolda, pilot takımımız Gemlik ile TBL’de bir veya iki yıl geçirmesi bu programın önemli bir parçası olacaktır” dedi.
 
Gemlik Basketbol Başkanı Berkay Bulut da gençlerin önünü açmak anlamında TOFAŞ Spor Kulübü ile böyle bir projenin içerisinde yer almalarının kendilerini heyecanlandırdığını dile getirdi. İlçede basketbola olan ilgiyi daha da yukarıya çıkarmayı hedeflediklerini belirten Bulut, şu ifadeleri kullandı; “Bu program hem TOFAŞ altyapısından yetişen, hem de Türk basketbolundaki potansiyelli genç oyunculara açık olacak. Gençlerin önünü açmak anlamında beni çok heyecanlandıran bir proje. Bu projenin oluşumunda gösterdikleri özveriden dolayı TOFAŞ Spor Kulübü Başkanı Cengiz Eroldu’ya, Genel Menajeri Tolga Öngören’e ve kulübümüz adına projede büyük emek sarf eden Menajerimiz Yahya Gümüş’e teşekkür ediyorum. Gemlik ilçesinin bu tarz önemli projelerde yer alması ve bir basketbol ilçesi oluşumunda önemli rol oynaması ilçemiz ve Türk basketbolu adına çok önemli.”




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER TÜRKİYE BASKETBOL LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250