Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

16-04-2017 KADINLAR EUROLEAGUE

Fırat Okul: Hücuma takıldık, oysaki iyi başlamıştık

Kadınlar euroleague Final-Four finalinde Dinamo Kursk'a kaybeden Fenerbahçe'de coach Fırat Okul mücadeleyi değerlendirdi.

Fırat Okul: Hücuma takıldık, oysaki iyi başlamıştık

Fenerbahçe TV’ye maçı değerlendiren Fırat Okul, “Takım hücumsal anlamda basit oynayıp topu çembere atarsak savunmayı daha iyi yapacağımızı anlatıyordum. Rakip takım iyi yüzdeyle oynadı. Zaman zaman biz imkan verdik. Hücuma takıldık, oysaki iyi başlamıştık. Pota altında basit atışları kaçırmak oyuncuları daha çok oraya odakladı ve savunmayı yapamadık. Her şeye rağmen Türk çocuğumuzun, Pelin’in direnciyle maçı geri getirmeye çalıştık, takımı ateşledi, maç son çeyrek başında 62-60’a geldi ama kırılma anını yakalayamadık. Daha iyi pozisyon ararken elimizdeki imkanların daha kötüsüne gittik. O şutu atmayıp, penetre edip daha iyi pozisyon ararken fırsatları kullanmadık, bu beni üzdü. Oyuncularım ellerinden geleni yaptı. Biraz finalin heyecanına kapıldık. Kaçan toplar, ellerden seken topların rakibe gitmesi biraz aşırı istemekten dolayıydı. Bunu özellikle konuşmuştuk. Önümüze bakacağız. Bu takım zor olanı başardı, önemli bir ayağı geçti ama kupa kısmını, final kısmını yapamadık. Bu bizi mutsuz ediyor. Bizi destekleyenlere çok teşekkür ediyoruz. Emin olsunlar burada karın ağrılarıyla duruyoruz. Bu, bizi daha çok hırslandıracak. Bu yolda neler yapmamız gerektiğini hep beraber gördük. Türkiye Ligi var önümüzde. Şampiyonluk için elimizden gelenin fazlasını yapacağız” dedi.

Maçın birçok kırılma anının olduğunu da sözlerine ekleyen Fırat, “Her şeye rağmen geri döndük. Boş atışın kaçmasının izahı yok. En tecrübeli oyuncularımızdan, Euroleague şampiyonunun bunu yapmasına anlam veremiyoruz. Oluyor bunlar. Bugün daha çok kaçırdık basit atışları. Bu da odaklanamadan defans yapmamıza sebep oldu” değerlendirmesinde bulundu.




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER KADINLAR EUROLEAGUE HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250