Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

20-06-2023 GENEL

FIBA Kıtalararası Kupa 2023’ün kura çekimi yapıldı

Bu sene 33’üncüsü düzenlenecek Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) Kıtalararası Kupa’nın kura çekimi, ev sahibi Singapur'daki ArtScience Müzesi'nde gerçekleşti. FIBA Kıtalararası Kupa bu sene 21-24 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek.

FIBA Kıtalararası Kupa 2023’ün kura çekimi yapıldı

Kura çekiminde Sport Singapur İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Toh Boon Yi, Singapur Spor Merkezi Etkinlikler ve Yerleştirme Grup Başkanı Yazed Osman ve Basketbol Şampiyonlar Ligi Üst Düzey Yöneticisi Patrick Comninos’un yanı sıra uluslararası yıldızlar Vlade Divac , Yi Jianlian  ve Ian Mahinmi de yer aldı.  

 

FIBA Kıtalararası Kupa'da mücadele edecek takımlar arasında Basketbol Şampiyonlar Ligi şampiyonu Telekom Baskets Bonn, Basketbol Şampiyonlar Ligi Amerika şampiyonu Sesi Franca, Basketbol Afrika Ligi şampiyonu Al Ahly ve NBA Gelişim Ligi’nden bir takım yer alacak. İlk defa 6 takımla gerçekleşecek organizasyonda Çin Basketbol Birliği'ni temsilen Zhejiang Golden Bulls beşinci, FIBA Batı Asya Süper Ligi galibi Bahreyn'den Al Manama 6’ncı kulüp olacak.

 

Kura çekimine göre gruplar şöyle oluştu:

A Grubu

Sesi Franca

NBA Gelişim Ligi takımı

Al Ahly

 

B Grubu

Zhejiang Golden Bulls

Al Manama

Telekom Baskets Bonn

 

Grup aşamasında her takım, 21-23 Eylül tarihleri arasında, iki maç oynayacak. Grup Aşamasının sonunda kendi gruplarında birinci olan takımlar 24 Eylül'de finalde karşılaşacak.

 

FIBA Genel Sekreteri Andreas Zagklis, “FIBA Kıtalararası Kupa 2023, halihazırda uzun ve zengin bir geçmişe sahip olan bu saygın turnuva için yeni bir dönemi işaret ediyor. İlk kez katılan altı kulüp ve yeni bir formatla, bu yılki organizasyona Singapur'da ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyuyoruz ve gelecekteki turnuvalarda daha fazla kulübü dahil etmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.” dedi.

 

FIBA ve Sport Singapore, bu yılın başlarında duyurulan ve etkinliği ilk kez Asya'yı da kapsayacak şekilde genişleten üç yıllık bir ortaklık üzerinde anlaşmaya varmıştı. Singapur Spor Merkezi'ndeki Singapur Kapalı Stadyumu, FIBA Kıtalararası Kupası'na Asya'da ev sahipliği yapacak ilk salon olacak.

 




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GENEL HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250