Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

14-04-2016 KADINLAR EUROLEAGUE

FIBA Kadınlar Euroleague Final Four Basın Toplantısı Yapıldı

15-17 Nisan tarihlerinde Fenerbahçe Ülker Sports Arena’da düzenlenecek FIBA Kadınlar Euroleague Final Four’unun basın toplantısı yapıldı.

FIBA Kadınlar Euroleague Final Four Basın Toplantısı Yapıldı

Turnuvada Fenerbahçe ile birlikte Rus ekipleri UMMC Ekaterinburg, Nadezhda Orenburg ve Çek takımı USK ZVZ Prague mücadele edecek.

Final Four organizasyonuna ev sahipliği yapacak olan Fenerbahçe Ülker Sports Arena’da gerçekleştirilen basın toplantısına; 4’lü finalde mücadele edecek takımların antrenörleri ile birer oyuncuları katıldı.

Final Four organizasyonu öncesinde antrenörler ve oyuncular görüşlerini paylaştı.

George Dikeoulakos (Fenerbahçe)
“Buradaki takımlar şu anda, sadece Avrupa’nın değil Dünya’nın en iyi antrenörleri ve oyuncuları konumunda. Açıkçası evimizde oynamamız ve üzerimizdeki baskıyı nasıl yöneteceğimiz çok önemli. Önce bu, sonrasında taktik ve teknik konular geliyor. Nadezhda  ile yarı finalde karşılaşacağız. Nadezhda da çalıştım. Onlara karşı oynamak farklı olacak. Ekaterinburg’a gelirsek, onlar her sezon bu seviyedeler. Prague’da geçtiğimiz yılın şampiyonu. Umarım bu sezon biz kazanırız. Çok iyi bir Final Four bizi bekliyor.”

Quanitra Hollingsworth (Fenerbahçe)
“Öncelikle Başkanımız Aziz Yıldırım’a teşekkür ediyorum. Final Four organizasyonunu İstanbul’a aldığı için. Bizim için çok önemli turnuva olacak. Fenerbahçe’nin olduğu her yerde beklentiler vardır.”

Roberto Iniguez (Nadezhda Orenburg)
“Burada olmaktan dolayı mutluyum. Fenerbahçe’de iki sezon çalıştım. Bu yüzden biraz duygusalım. Turnuvada Fenerbahçe’yi favori görüyorum, çünkü taraftarı önünde oynuyor. Küçük detaylar bu maçlarda sonucu belirliyor ve bu detaylardan biride taraftar. Fenerbahçe’den sonraki favorim ise Ekaterinburg. Biz ise ilk kez Final Four’dayız. Favori değiliz ama kendi basketbolumuzu oynarsak herkesi yenebilecek güçteyiz.”

Dewanna Bonner (Nadezhda Orenburg)
“Burada olmaktan dolayı mutluyuz. 4 yıldır Nadezhda’da oynuyorum ve ilk kez bu seviyedeyiz. Fenerbahçe’nin antrenörü George Dikeoulakos bizim eski koçumuz. Saygı duyuyoruz. Yarın ki maç için de heyecanlıyız.”

Nataila Hejkova (USK ZVZ Prague)
“Çok heyecanlı ve enteresan bir Final Four bizi bekliyor. Biz geçen yılın şampiyonuz. Fenerbahçe ev sahibi. Nadezhda Orenburg ilk kez Final Four’da oynayacak. Ekaterinburg sürekli bu seviyelerde oynayan bir ekip. Hiç birimiz bizi nasıl bir sonuç beklediğini bilmiyoruz.”

Laia Palau (USK ZVZ Prague)
“Umarım yarınki yarı finalin tadını çıkarırız. Her sonuca açık bir Final Four. Buralarda oynamak bizim için çok önemli.”

Olaf Lange (UMMC Ekaterinburg)
“Çok heyecanlı bir Final Four olacak. 4 takımın üç tanesi geçen yıl da Final Four oynadı. Prague’la geçen yıl finalde karşılaştık ve kaybettik. 3-4 yıldır Prague’la sürekli karşılaşıyoruz. Yarın da ilk maçı onlarla oynayacağız. Takımların seviyesi geçtiğimiz yıla göre daha yukarıda.”

Anna Petrakova (UMMC Ekaterinburg)
“Herkes için çok heyecan verici turnuva. Burada takımla birlikte olmaktan dolayı mutluyum. Rus basketbolu adına da iki takımın Final Four’da olması çok önemli.”




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER KADINLAR EUROLEAGUE HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250