Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Erdem Tunçluer: Gençlerimiz çok çalışıyor

İstanbulgücü’nün antrenörü Erdem Tunçluer, oyuncularının çok çalıştığını ve emeklerinin karşılığını alacaklarına inandığını dile getirdi.

Erdem Tunçluer: Gençlerimiz çok çalışıyor

-İlk olarak kadronuzu nasıl oluşturduğunuzu ve sezona hazırlık sürecini nasıl geçirdiğinizi öğrenmek isterim…

Erdem Tunçluer: Bu yıl, tecrübeli ve lige hâkim oyuncuları kadromuza dâhil etmeye çalıştık. Geçen yıla nazaran bu konuda çok daha dikkatliyiz. Kazanmaya hevesli ve yüksek verimlilik ile oynayan oyunculardan en fazla verimi alacağımızı düşünerek hareket ettik. Örnek vermek gerekirse Kayra Güler ve Nurcan Başaran bu konuda oldukça iyi oyuncular. Şu an için takım olarak güzel bir ahenk yakaladığımızı düşünüyorum. Maç esnasında basit hatalar yapmaktan kaçınırsak, güzel galibiyetler alacağımıza inanıyorum.

-Geçen sene de bu sene olduğu gibi nispeten yeni bir kadro kurmuştunuz. O dönemde düzeniniz ne kadar bir zamanda oturmuştu ve bu yıl bu konuda nasıl bir işleyiş öngörüyorsunuz?

Erdem Tunçluer: Geçen yılki takımımızda yabancı oyuncu noktasında sıkıntılar yaşamıştık ancak Ekim ayının son iki haftasından itibaren basketbol düzenimizi oturtmuştuk. Ben bu yıl için de, şu an içinde bulunduğumuz zamanlarda oyun düzenimizin oturma noktasında olduğuna inanıyorum. 

-Bu sezon daha az genç oyuncuya yer vermenizin nedenleri neler oldu?

Erdem Tunçluer: Genç oyuncular mağlubiyet aldıklarında çok çabuk moral bozukluğu yaşayabiliyor. Ayrıca gereken çalışma azmine sahip olmadıklarını gördüğümde üzülüyorum. Bu sene yola çıktığımız genç oyuncular ise nispeten daha tecrübeli ve gerçekten çok çalıştığını gördüğüm isimler. Emeklerinin karşılığını alacaklarından şüphem yok.

-Ligde rakiplerinize karşı sezon boyu güçlü durabilmek adına aklınızda nasıl bir plan var?

Erdem Tunçluer: İlk olarak kesinlikle savunmaya bu yıl daha fazla özen göstereceğiz. Antrenmanlarda rakibi yormaya yönelik taktikler üzerinde çalışacağız. Karşı takım istediği rahatlıkta oynadığı zaman galibiyete ulaşmak riske girebiliyor. Deyim yerindeyse sahada basmadık yer bırakmayacağız.

-Federasyon Kupası maçları sizin için lig sezonuna nasıl bir hazırlık oldu?

Erdem Tunçluer: Bu sene Federasyon Kupası bizim için biraz sıkıntılı geçti ancak lig sezonuna hazırlık süreci olarak düşününce bizi zorlayan takımlarla oynamanın daha avantajlı olduğunu düşünüyorum. TKBL zaten geçen seneye göre fazlasıyla çekişmeli geçiyor. Federasyon Kupası sayesinde ise henüz maratonun başından rakiplerimizi tanıma fırsatı yakalıyoruz ve kendi oyunumuzu besleyip geliştiriyoruz.


Röportaj: Şansın Tokyay
Fotoğraf: İbrahim Acar




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER TÜRKİYE KADINLAR BASKETBOL LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250