Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Ekrem Memnun: Elimizde açıkları kapatacak oyuncular var

A Milli Kadın Takım Başantrenörü Ekrem Memnun, 2017 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde Bosna Hersek ve Romanya ile oynayacakları karşılaşmalar öncesi bir değerlendirmede bulundu.

Ekrem Memnun: Elimizde açıkları kapatacak oyuncular var

A Milli Kadın Takım Başantrenörü Ekrem Memnun, 2017 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde Bosna Hersek ve Romanya ile oynayacakları karşılaşmalar öncesi bir değerlendirmede bulundu. Tecrübeli antrenör, Ankaralı basketbolseverlerin desteğinin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

Grubu lider bitime açısından çok önemli iki maç oynayacaklarını kaydeden Ekrem Memnun, “Deplasmanda hem Bosna Hersek’i hem de Romanya’yı mağlup ettik. Bosna Hersek, ilk maçta oynamayan bir yabancı oyuncuyu kadrosuna ekledi. Ancak biz kim olursa olsun şampiyonaya katılmak istiyoruz. Kendi evimizde, seyirci desteğiyle bu maçlarda galibiyetten başka bir şey düşünmüyoruz. Tek amacımız Avrupa Şampiyonası’na katılmak ve orada da Dünya Şampiyonası’nda yer alacağımız sonucu almak” dedi.

Kadro içerisinde bazı değişiklikler yapacaklarını söyleyen A Milli Kadın Takım Başantrenörü Ekrem Memnun, “Kadın takımının geldiği noktadan geri dönüş olmaması lazım. Kolay bir süreç değil... Kadroda bazı değişiklikler oluyor. Bu süreci en yumuşak şekilde atlatıp, kadın basketbol takımımızı daha yukarı taşımak istiyoruz. Bu görev kolay değil, ama tüm oyuncular işin ciddiyetinde... Kendi sahamızda bir yıl aradan sonra oynayacağımız ilk maç ve seyircimizle de mutlu olmak istiyoruz. İyi bir galibiyet hedefliyoruz. Bunun için savaşacağız... Daha ilk günlerdeyiz ve oyuncular da yorgun. Yoğun bir lig oynuyorlar. Ama tecrübeli oyuncular bu düzene alışkın. Bir sıkıntı olmayacak” diye konuştu.

Ufak sakatlıkları olan bazı oyuncular olduğunu belirten tecrübeli antrenör, “Ama onların durumu oynamalarına engel değil. Bir tek kadroda olan oyunculardan Sanders, sakatlığı nedeniyle rapor yolladı ve aramızda değil. Onu davet ettik, raporu elimize ulaştı. Durumuna bakılacak. Birkaç gün içinde ne olduğunu anlayacağız. Elimizde açıkları kapatacak oyuncular var. Tüm oyunculara güveniyoruz. İstediğimiz sonuçları almak istiyoruz. Başka da bir şey düşünmüyoruz” açıklamasında bulundu.

Ankaralı basketbolseverlerin desteğinin kendileri için çok önemli olduğunun altını çizen Ekrem Memnun, sözlerini şu şekilde noktaladı: “Biz Ankara’daki taraftarlarımıza çok güveniyoruz. Her zaman milli takımın geçmişinde de büyük destek oldular. Oyuncularımız da bundan önce olduğu gibi yine ellerinden gelen mücadeleyi gösterecekler. Ankara seyircisine çok güveniyoruz. Takım da kendisini burada çok iyi hissediyor. Federasyonumuz da o nedenle; bu yönde bir karar aldı. Kadın basketboluna Ankara her zaman büyük hizmetler vermiştir. Şimdi de seyircisiyle büyük destek oluyor. Bu seyircilere hak ettikleri mücadeleyi ve basketbolu izlettireceğiz. Bunun da bilincindeyiz. İşimizi ciddiye alacağız. Görevimizin ne olduğunu biliyoruz.”


Kaynak: tbf

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER KADIN A MİLLİ TAKIM HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250