Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

28-07-2018 NBA

Dwyane Wade, Jr. NBA Dünya Şampiyonası’na katılacak...

Üç kez NBA Şampiyonu ve Jr. NBA Global Elçisi Dwyane Wade, 7-12 Ağustos tarihleri arasında ESPN Wide World Sports Complex’te düzenlenecek Jr. NBA Dünya Şampiyonası’nda saha içi ve saha dışı aktivitelere katılım sağlayacak.

Dwyane Wade, Jr. NBA Dünya Şampiyonası’na katılacak...

NBA, 7-12 Ağustos tarihleri arasında ESPN Wide World Sports Complex’te düzenlenecek Jr. NBA Dünya Şampiyonası’nda mücadele edecek 13 ve 14 yaşlarındaki oyuncuların yer alacağı 32 takımın kadrolarını ve şampiyonaya katılarak oyunculara ilham kaynağı olacak yıldız isimleri açıkladı.
 

Üç kez NBA Şampiyonu ve Jr. NBA Dünya Şampiyonası Global Elçisi Dwyane Wade başta olmak üzere 2018 NBA All-Star’ı Andre Drummond, Milwaukee Bucks'ın merkez oyuncusu Brook Lopez, 2018 Naismith Basketbol Şöhretler Müzesi’nde yerini alan Grant Hill, WNBA efsaneleri Tamika Catchings, Swin Cash ve Jennifer Azzi ilk kez düzenlenen Jr. NBA Dünya Şampiyonası’na katılarak 35 ülkeden 317 oyuncuya ilham kaynağı olacak.

 

İlk Jr. NBA Dünya Şampiyonası, bu yılın başlarında yapılan bölgesel turnuvalarda başarılı olmuş en iyi 32 erkek ve kız takımlarını bir araya getirecek (16 ABD ve 16 uluslararası takım). 16 uluslararası takım (sekiz erkek ve sekiz kız takımı) Afrika - Orta Doğu, Asya Pasifik, Kanada, Çin, Avrupa, Hindistan, Meksika ve Güney Amerika'yı temsil edecek.

 

Jr. NBA Dünya Şampiyonası’na katılmak için bölgesel turnuvaları kazanan 16 ABD takımı ise çeşitli bölgeleri içeriyor:
 

Erkek takımları

Central – Lenexa, Kan.

Mid-Atlantic – Upper Marlboro, Md.

Midwest – Detroit, Mich.

Northeast – Westchester, N.Y.

Northwest – Seattle, Wash.

South – Dallas, Texas

Southeast – Atlanta, Ga.

West – Los Angeles, Calif.

Kız takımları

Central – Kansas City, Mo.

Mid-Atlantic – Germantown, Md.

Midwest – South Bend, Ind.

Northeast – Westchester, N.Y.

Northwest – New Castle, Wash.

South – Dallas, Texas

Southeast – Columbia, S.C.

West – Los Angeles, Calif.


NBA Sosyal Sorumluluk ve Oyuncu Programları Başkanı Kathy Behrens, “Dünya çapında birkaç ay süren ve yüksek rekabete sahne olan bölgesel turnuvalardan sonra, 32 takımdan oluşan bir takımı bir araya getirmekten heyecan duyuyoruz, aynı zamanda Jr. NBA'in takım çalışması, saygı, kararlılık ve topluluğun temel değerlerini de temsil ediyoruz. Bu genç oyuncuları hayatlarında önemli bir deneyim kazandıracak heyecan verici saha içi ve saha dışı aktiviteler bekliyor.”


Jr.NBA Global Elçisi Dwyane Wade, “Jr.NBA Dünya Şampiyonası bir basketbol müsabakasından daha fazlasıdır; Dünyanın dört bir yanındaki en iyi genç oyuncuların yeteneklerini sergilemeleri, eğlenmeleri ve birbirlerinden bir şeyler öğrenmeleri için küresel bir sahnedir.” “Bu genç yıldızların hepsinin ilk Jr.NBA Dünya Şampiyonası kazanmak için verecekleri mücadeleyi izleme şansı beni gerçekten heyecanlandırdı.” dedi.

 

Jr. NBA Dünya Şampiyonası’nda erkekler ve kızlar takımları olarak ayrılan ABD ve uluslararası takımları, eleme grupları ve ardından tek maçlı eliminasyon sisteminde mücadele edecekler. ABD ve uluslararası elemelerinin galipleri, 12 Ağustos'ta Jr. NBA Dünya Şampiyonası Finali oynamaya hak kazanacaklar.
 

Tüm maçlar, NBA, WNBA veya NBA G Ligi'nde hakem olarak kariyer yapan, gerekli becerilere sahip profesyoneller ve eski oyunculara destek veren NBA Hakem Gelişim Programının temsilcileri tarafından yönetilecek.
 

Hafta boyunca sürecek şampiyona boyunca, 32 takımın tümü Jr. NBA’nın temel değerlerini güçlendirmek için düzenlenen etkinliklere katılacak ve oyunculara gelişim fırsatları yaratan saha dışı unutulmaz deneyimler sunacak. WNBA Başkanı Lisa Borders, Drummond ve Azzi, takımları 5 Ağustos'ta düzenlenen açılış töreninde ardından Magic Kingdom'da Disney Parade izleyecekler.
 

6-8 Ağustos tarihleri arasında, her oyuncu, Kaiser Permanente tarafından desteklenen ve sağlık profesyonelleri ve NBA ve WNBA yeteneklerinin liderliğindeki Toplam Zihinsel Gelişim Serisinin Geliştirilmesi kapsamında üç kişisel gelişim seansına katılacak.
 

FOX Sports kanalları FOX ve FS1 hafta boyunca toplam 20 yayın saati sürecek 16 maçı canlı yayınlayacak.




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER NBA HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250