Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

12-07-2018 GENEL

Doğan Hakyemez'i kaybettik

Basketbolun duayen isimlerinden Doğan Hakyemez vefat etti.

Doğan Hakyemez'i kaybettik

Doğan Hakyemez'ın cenazesi Perşembe günü Antalya'da düzenlenecek törenin ardından Cuma günü İstanbul'da Zincirlikuyu Camii'nde ikindi namazına müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından Hasdal Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

DOĞAN HAKYEMEZ KİMDİR?

Hakyemez, 1950'de doğdu. Basketbol'a Ankara'da başladı. Kariyeri boyunca Necdet Ronabar, Aytek Gürkan gibi önemli basketbolcularla Efes Pilsen çatısı altında oynadı. Ayrıca Galatasaray ve Eczacıbaşı gibi takımlarda şampiyonluklar yaşadı. 1971 yılında İzmir'de düzenlenen Akdeniz Oyunları'nda gümüş madalya kazanan takımda yeraldı.

Basketbolu bıraktıktan sonra, menajerliğe başladı. 2001 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda ikinci olan Türkiye millî basketbol takımının menajerliğini yaptı. Ardından Antalya Büyük Şehir Belediyesi'nde çalışmaya başladı. Bu dönemde, Antalya Büyük Şehir Belediyesi Türkiye Basketbol Ligi'ne yükseldi ve bu ligde Avrupa arenasına katılmayı başardı. Antalya'daki yerel seçimlerin ardından belediye başkanının değişmesiyle görevinden ayrılan Hakyemez, Trabzonspor ile anlaştı. Trabzonspor Hakyemez'le birlikte, Beko Basketbol Ligi'ne çıkmayı başardı.

Basketbolig.com olarak Merhum'a Allah'tan rahmet ailesine, sevenlerine ve basketbol camiasına başsağlığı dileriz.




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GENEL HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250